Ευρώπη από το «παράθυρο» για… Ίνγκασον!

Από thessports.gr: Ο ΠΑΟΚ έφερε στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Δευτέρας τον Γουίλιαμ Τροστ-Έκονγκ, για να αποτελέσει τον νέο του κεντρικό αμυντικό, και ουσιαστικά να «μπει» στα παπούτσια του Ίνγκι Ίνγκασον, που ετοιμάζεται για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στη Μίντιλαντ.
Πηγή: thessports.gr
Ευρώπη από το «παράθυρο» για… Ίνγκασον!

Οι Δανοί προσφέρουν ένα ηγεμονικό συμβόλαιο στον, για λίγο ακόμα, κεντρικό αμυντικό του Δικεφάλου, με τις πληροφορίες από τη χώρα να κάνουν λόγο για απολαβές 1,5 εκατομμυρίου ευρώ τον χρόνο, και συνεργασία πενταετούς διάρκειας.

Με αυτά τα δεδομένα ο ποδοσφαιριστής ενημέρωσε τον Ιβάν Σαββίδη την επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα του στη Δανία κι αυτό τελικά αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά, με τον Ισλανδό να ετοιμάζεται για την μεταγραφή του στη Μίντιλαντ.

Η ομάδα της Δανίας προέρχεται από μία μέτρια προς κακή χρονιά, αφού βρέθηκε στα αντίστοιχα Play Out του πρωταθλήματος, κατακτώντας την πρώτη θέση.

Ωστόσο, παρότι δεν κέρδισε το Κύπελλο, η Μίντιλαντ κατάφερε να πάρει ένα εισιτήριο για τον δεύτερο προκριματικό του Conference League.

Σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής, ο πρώτος του γκρουπ «υποβιβασμού» δίνει αγώνα μπαράζ με τον τέταρτο του γκρουπ πρωταθλήματος, με τη Μίντιλαντ να επικρατεί στο νοκ άουτ παιχνίδι με τη Βίμποργκ, για να βγει Ευρώπη.

Η, πιθανότατα, νέα ομάδα του Ίνγκι Ίνγκασον ξεκινά τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις από την ίδια αφετηρία με τον ΠΑΟΚ, τον δεύτερο προκριματικό του Conference League, έχοντας και σχεδόν ίδιο συντελεστή στην ειδική βαθμολογία της UEFA (25.500, έναντι 25.000 του Δικέφαλου).

Μάλιστα θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι, αντιμετωπίζοντας τον νικητή του ζευγαριού Πρόγρκες Νιέντερκορν(Λουξεμβούργο)- Τζουλιάνι (Κόσοβο).

Όσο για την πιθανότητα να βρεθούν ΠΑΟΚ και Ίνγκασον αντίπαλοι; Αυτό μπορεί να γίνει, βάση της παρόμοιας βαθμολογίας τους, μόνο στα νοκ- άουτ, αφού δύσκολα θα βρίσκονται σε διαφορετικό γκρουπ στην κλήρωση για τη φάση των ομίλων, εφόσον προκριθούν και οι δύο.

Διαβάστε ακόμη...