Μιγκέλ Βίτορ: “Επικίνδυνη η Μπεϊτάρ, αυτούς πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ”

Από paok24.com: Μία ομάδα με πλούσια ιστορία και φανατικούς -έως και ακραίους- οπαδούς. Μία ομάδα που έχει κατακτήσει 6 φορές το πρωτάθλημα στο Ισραήλ και τα τελευταία χρόνια έχει περάσει πολλά.
Πηγή: paok24.com
Μιγκέλ Βίτορ: “Επικίνδυνη η Μπεϊτάρ, αυτούς πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ”

Ο ΠΑΟΚ θα βρει απέναντί του την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, θέλοντας να μείνει μακριά από... εκπλήξεις και να πάρει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, ωστόσο, για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός.

Ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τους Ισραηλινούς, καθώς τους έχει αντιμετωπίσει ως αντίπαλος, είναι ο Μιγκέλ Βίτορ. Ο Πορτογάλος αμυντικός, που έχει φορέσει και τη φανέλα του "Δικεφάλου", μίλησε αποκλειστικά στο PAOK24 και σκιαγράφησε το προφίλ της Μπεϊτάρ. Τα δυνατά της σημεία, οι παίκτες-κλειδιά, οι φανατικοί οπαδοί και οι ομοιότητες με την Ελλάδα...

"Η Μπεϊτάρ μπορώ να πω ότι είναι μία καλή ομάδα. Πέρυσι άλλαξε η ιδιοκτησία, γι' αυτό και άργησαν να γίνουν ορισμένες κινήσεις στο ξεκίνημα της σεζόν. Ξεκίνησαν άσχημα την πορεία τους στο πρωτάθλημα, αλλά μετά τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκίνησαν να παίζουν καλύτερα και στο τέλος κατέκτησαν και το Κύπελλο. Έχουν έναν καλό προπονητή, με τον οποίο έχω συνεργαστεί στο παρελθόν. Είναι ένας προπονητής που ξέρει καλά να παίρνει το καλύτερο από κάθε παίκτη του. Γνωρίζει καλά πώς να προετοιμάζει μία ομάδα και πώς να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του κάθε αντιπάλου. Πρόκειται για μία δυνατή ομάδα στο transition και ειδικά οι τρεις παίκτες της επίθεσης είναι πολύ επικίνδυνοι, ο Ντανίλο, ο Σούα και ο Νικολαέσκου. Για μένα, αυτοί είναι και οι καλύτεροι της ομάδας.", ανέφερε αρχικά ο Πορτογάλος, μιλώντας για τους Ισραηλινούς και συνέχισε:

"Αυτό θα είναι και το στιλ παιχνιδιού που θα προσπαθήσει να παίξει η Μπεϊτάρ και σε αυτά τα παιχνίδια, γιατί γνωρίζει ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί. Θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τους χώρους που θα αφήσει ο ΠΑΟΚ, γιατί θα είναι η ομάδα που θα προσπαθήσει να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Είναι μία ομάδα αρκετά επικίνδυνη. Πέρυσι κατέκτησαν το Κύπελλο και έκαναν ένα καλό φινάλε στη σεζόν, αλλά η αλήθεια είναι πως τώρα έχουν αρκετούς παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους και είναι στη διαδικασία δημιουργίας μίας νέας -ουσιαστικά- ομάδας. Ειδικά στην άμυνα, από τους τέσσερις παίκτες αυτή τη στιγμή έχει μείνει μόνο ο ένας. Για την ώρα κανείς από τους άλλους δεν έχει υπογράψει για ανανέωση, οπότε είναι σε μία δύσκολη φάση. Θα είναι δύσκολο γι' αυτούς να βρουν παίκτες την κατάλληλη στιγμή, για να είναι έτοιμοι γι' αυτά τα παιχνίδια".

Όσο για τις διαφορές των δύο πρωταθλημάτων; Ο Μιγκέλ Βίτορ έδωσε τη δική του απάντηση:

"Θα μπορούσα να πω ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές σε σχέση με την Ελλάδα, όσον αφορά στο ποδόσφαιρο. Ίσως στην Ελλάδα να είναι σε καλύτερη κατάσταση οι ομάδες από άποψη φυσικής κατάστασης, αλλά σε γενικές γραμμές το επίπεδο των δύο πρωταθλημάτων δε διαφέρει πολύ. Ίσως μία διαφορά είναι ότι στην Ελλάδα οι ομάδες έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ, αλλά κόντρα σε ό,τι πιστεύουν ίσως αρκετοί, το επίπεδο στο Ισραήλ είναι πολύ καλό πλέον. Έχει φανεί αυτό και όσες φορές έπαιξαν ομάδες από τις δύο χώρες στην Ευρώπη. Όταν έπαιξε ο Ολυμπιακός με την Μακάμπι Χάιφα ή με την ομάδα μου, την Χάποελ Μπερ Σεβά ή ο Άρης με την Μακάμπι Τελ Αβίβ για παράδειγμα, φάνηκε ότι το επίπεδο των ομάδων δεν είναι πολύ διαφορετικό".

Πόσο μπορούν να επηρεάσουν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Ισραήλ, τους παίκτες του Λουτσέσκου; Ο Πορτογάλος σημείωσε: "Η αλήθεια είναι πως οι καιρικές συνθήκες στο Ισραήλ είναι δύσκολες για πολλούς ανθρώπους, αλλά και στην Ελλάδα υπάρχει αρκετή ζέστη. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι οι παίκτες θα είναι προετοιμασμένοι γι' αυτό και για το τι θα αντιμετωπίσουν".

Τέλος, δε θα μπορούσε να μη γίνει αναφορά και στους... φανατικούς οπαδούς της Μπεϊτάρ, που έχουν γίνει γνωστοί και για τις ακραίες τους απόψεις:

"Ο κόσμος της Μπεϊτάρ χάρηκε πολύ με την κατάκτηση του Κυπέλλου πέρυσι, κυρίως επειδή η ομάδα είχε πολύ καιρό να πανηγυρίσει γενικότερα έναν τίτλο. Πρόκειται για ένα μεγάλο κλαμπ, με πολύ κόσμο και υπάρχει ενθουσιασμός, για το γεγονός ότι η ομάδα θα επιστρέψει στην Ευρώπη, αν κι αυτή τη στιγμή υπάρχουν προβλήματα.

Είμαι σίγουρος ότι θα δημιουργήσουν μία καυτή ατμόσφαιρα στο γήπεδό τους, είναι σκληροί οπαδοί, αλλά θυμάμαι πολύ καλά την κατάσταση και στα ελληνικά γήπεδα. Πιστεύω ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα ανταπεξέλθουν και θα διαχειριστούν καλά το παιχνίδι στο Ισραήλ, ενώ αντίστοιχη θα είναι η εικόνα και στην Τούμπα", σημείωσε μεταξύ άλλων ο Μιγκέλ Βίτορ, που γράφει τη δική του ιστορία στο Ισραήλ κι αποτελεί μία από τις βασικές μονάδες της Χάποελ Μπερ Σεβά από όταν αποχώρησε από την Τούμπα.

Διαβάστε ακόμη...