Ρ. Σοάρες: Κακό ξεκίνημα, καθιέρωση και…αναβάθμιση

Από paok24.com: Η πρώτη χρονιά του Πορτογάλου στον ΠΑΟΚ και η επόμενη μέρα...
Πηγή: paok24.com
Ρ. Σοάρες: Κακό ξεκίνημα, καθιέρωση και…αναβάθμιση

Ο Ράφα Σοάρες αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ το περσινό καλοκαίρι, με τον Πορτογάλο αριστερό οπισθοφύλακα να αποχωρεί από την Γκιμαράες με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Στο ξεκίνημα της σεζόν, ο 28χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε ως βασικός στα προκριματικά του Europa Conference League με τη Λέφσκι. Σε ένα ζευγάρι αγώνων που δύσκολα διακρίνει κανείς ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου, ο Ράφα Σοάρες έδειξε να χρειάζεται χρόνο προσαρμογής και να υστερεί κυρίως στο πνευματικό κομμάτι.

Γεγονός που οδήγησε τον Ράζβαν Λουτσέσκου να τον αφήσει εκτός αποστολής στα πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος, με τον Πορτογάλο να απουσιάζει στις πρώτες 9 "στροφές" της Stoiximan Super League. Στη θέση του αγωνίστηκε ο Μάριος Τσαούσης. Ο τραυματισμός του νεαρού Έλληνα μπακ με τον Αστέρα Τρίπολης, έφερε στο προσκήνιο και πάλι τον Σοάρες, ο οποίος έκτοτε καθιερώθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ.

Ολοκλήρωσε τη σεζόν με 33 εμφανίσεις, απουσιάζοντας -από την επιστροφή του στο βασικό σχήμα και μετά- μόνο από τα παιχνίδια με Καλαμάτα και Λαμία για το Κύπελλο, αλλά και με Βόλο για την προτελευταία αγωνιστική τον Play-Off, στα πλαίσια του rotation. O Πορτογάλος μοίρασε και 5 ασίστ στους συμπαίκτες του, στα παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης και στα δυο με Ιωνικό για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ενώ είχε άλλη μια στο 3-2 με τον Άρη στα Play-Off.

Παρά το γεγονός πως δεν μπαίνει αρνητικό πρόσημο στον Σοάρες, ο ΠΑΟΚ έχει αποφασίσει την ποιοτική αναβάθμιση της θέσης, για την οποία θα κινηθεί στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Μάλιστα, η απόκτηση ενός αριστερού μπακ είναι από τις μεταγραφές που οι «ασπρόμαυροι» έχουν τοποθετήσει στις προτεραιότητες τους.

Διαβάστε ακόμη...