Σάστρε: Κακό ξεκίνημα, βελτίωση και…Λύρατζης

Από paok24.com : Ο Γιόαν Σάστρε ήρθε στην Θεσσαλονίκη, για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, τον Ιανουάριο του 2022, με τον Ισπανό να αποκτάται αρχικά με την μορφή του δανεισμού από τη Μαγιόρκα. Ένα εξάμηνο αργότερα, ο Δικέφαλος αγόρασε τα δικαιώματα του παίκτη και ο δεξιός μπακ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 4 ετών.
Πηγή: paok24.com
Σάστρε: Κακό ξεκίνημα, βελτίωση και…Λύρατζης

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ξεκίνησε με άσχημο τρόπο για τον Σάστρε. Μια πολύ κακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ στη Βουλγαρία απέναντι στη Λέφσκι -όπου δύσκολα μπορεί να περισωθεί κάποιος- με τον ίδιο να φαίνεται αρκετά αργός και βαρύς ακόμη από την προετοιμασία. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου τον κράτησε εκτός αποστολής από τον επαναληπτικό, του έδωσε λίγα λεπτά συμμετοχής με Παναιτωλικό και Ατρόμητο στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και στη συνέχεια έμεινε πάλι εκτός των αποστολών του Δικεφάλου σε πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος.

Και κάπου εδώ έρχεται ο Λευτέρης Λύρατζης. Ο νεαρός αμυντικός είχε μια εξαιρετικά άτυχη χρονιά, με τρία χτυπήματα στον ίδιο αστράγαλο και σε διάστημα περίπου δυο μηνών, που διαρκώς του επέφεραν πόνους και δεν του επέτρεπαν να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του. Απόρροια αυτού και η θλάση δευτέρου βαθμού που τον έθεσε εκτός για σημαντικό διάστημα ενώ με την επιστροφή του ήρθε η σύγκρουση με τον Ασίγκμπα, στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Καλαμάτα, που του έσπασε το ζυγωματικό σε 3 διαφορετικά σημεία.

Όλοι οι παραπάνω λόγοι λειτούργησαν υπέρ του Σάστρε, ο οποίος επανήλθε στο προσκήνιο από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» και τη νίκη του ΠΑΟΚ με 1-2. Έκτοτε, ο Ισπανός αποτέλεσε τον βασικό δεξιό οπισθοφύλακα του Δικεφάλου και έφτασε συνολικά τις 31 συμμετοχές με 1 γκολ και 2 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Σάστρε ενδεχομένως θα μπορούσε να έχει οδηγήσει σε διαφορετικό φινάλε τη σεζόν του ΠΑΟΚ, με τον Ισπανό να έχει την μεγαλύτερη ευκαιρία των «ασπρόμαυρων» στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, εκεί όπου είδε την τελική του προσπάθεια να σταματά στο δοκάρι, στα τελειώματα του πρώτου ημιχρόνου

Διαβάστε ακόμη...