Έτοιμος για το μεγάλο βήμα!

Από paok24.com : Όπως σας αποκάλυψε το PAOK24 νωρίτερα στην ημέρα, ο Χρήστος Ταλιχμανίδης τα βρήκε σε όλα με τον Δικέφαλο για νέο τριετές συμβόλαιο, παρότι δεν πέρασε… απαρατήρητο στην “πιάτσα” της Super League το γεγονός πως σε λίγες ημέρες θα ήταν και τυπικά “ελεύθερος”!
Πηγή: paok24.com
Έτοιμος για το μεγάλο βήμα!

Γεννημένος στις 16 Μαρτίου 2001, ο 22χρονος πλέον γκολκίπερ φόρεσε για πρώτη φορά γάντια σε ηλικία 10 ετών, έχοντας… μπόλικα ερεθίσματα από τον πατέρα του, που επίσης ήταν τερματοφύλακας.

Το 2013, στα 12 χρόνια του, ο “Τάλι” αφήνει τον Παύλο Μελά και “μετακομίζει” στον ΠΑΟΚ, στον οποίο έχει συμπληρώσει μία δεκαετία με Πρωταθλήματα σε όλες τις ηλικίες και συμμετοχές σε όλες τις “μικρές” Εθνικές! Από το 2019 δε, είναι κομμάτι (και) της πρώτης ομάδας, με παραστάσεις από καλοκαιρινές προετοιμασίες και συνολικά 20 συμμετοχές στον ΠΑΟΚ Β (6 φέτος, 14 πέρσι), ενώ τη σεζόν που μας πέρασε έκατσε τέσσερις φορές στον πάγκο της “πρώτης” ομάδας, χωρίς όμως να χρησιμοποιηθεί από τον Ραζβάν Λουτσέσκου!

“Ανέκαθεν μου άρεσε η θέση του τερματοφύλακα, διότι είμαι υπεύθυνος για ό,τι γίνεται μέσα στο γήπεδο. Μπορεί να είμαι καλός 89 λεπτά και ένα λάθος στο τέλος να μου κοστίσει όλη την εμφάνιση της βραδιάς. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος 100% από την αρχή έως το τέλος, δεν μπορείς να χαλαρώσεις σε καμία περίπτωση. Προσπαθώ να κρατάω τον εαυτό μου συγκεντρωμένο μέχρι την λήξη του παιχνιδιού» τόνισε ο ίδιος πριν από έναν χρόνο στην κάμερα του PAOK TV, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων πως μεγάλωσε έχοντας ως είδωλο τον Νόιερ της Μπάγερν Μονάχου.

Πλέον, στα 22 του χρόνια, ο Χρήστος Ταλιχμανίδης έχει έναν και μόνο στόχο! Να γίνει ο πρώτος τερματοφύλακας των ακαδημιών του ΠΑΟΚ που θα καθίσει… μόνιμα κάτω από την εστία της “πρώτης” ομάδας, αποστολή που κάθε άλλο παρά εύκολη είναι! Ο ίδιος πάντως, κουβαλάει σαν φυλαχτό την συμβουλή του πατέρα του: Να μην τα παρατάει ποτέ και να είναι πάντα ο εαυτός του!

Διαβάστε ακόμη...