Μίχελ: “Αυτός ο συνδυασμός ήταν που έφερε το νταμπλ”

Από paokday.gr:O πρώην τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ,Λούμπος Μίχελ παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε στον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, για την πιο πετυχημένη μεταγραφή του "δικεφάλου" και ποιο ήταν το μυστικό της σεζόν του νταμπλ.
Πηγή: paokday.gr
Μίχελ: “Αυτός ο συνδυασμός ήταν που έφερε το νταμπλ”

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον Μπίσεσβαρ: «Θεώρησα ως φυσιολογική εξέλιξη την αποχώρηση του Μπίσεσβαρ. Είμαι χαρούμενος για όσα πέτυχε με τον ΠΑΟΚ, θα μπορούσε να πετύχει και παραπάνω πράγματα, με βάση τα προσόντα του. Είναι ένας αρτίστας, αλλά του έλειπε η μαχητικότητα που πρέπει να έχει ένας ποδοσφαιριστής, δεν πίεζε τον εαυτό του για να βγάλει το 100% των δυνατοτήτων του.

Σε έναν αγώνα της Γκετσεμπιρλίγκι με την Κασέισπορ είχαν στείλει τον Γιώργο Κωστίκο, γιατί ήξερα πως έχει καλό μάτι, για να δει τον Τζάλμα Κάμπος. Μου είπε πως τον Κάμπος πρέπει να τον ξανά δούμε, ενώ για τον Ντιέγκο ήταν απόλυτος, ότι μας κάνει. Έτσι κινηθήκαμε και τον αποκτήσαμε.

Πάντα συζητούσαμε με τον Ίβιτς, του άρεσε ο Μπίσεσβαρ. Ο Ίβιτς πίεζε πολύ τους παίκτες στην προπόνηση, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια ένταση μεταξύ Ίβιτς και Μπίσεσβαρ, αλλά μετά από συζητήσεις, κατάλαβε πως ο Ντιέγκο θα του αποδώσει χωρίς να τον πιέσει πάρα πολύ, κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και με τον Λέο Μάτος.

Υπήρξαν 1-2 περιπτώσεις που θα μπορούσαμε να είχαμε πουλήσει τον Μπίσεσβαρ, αλλά η οικογένεια Σαββίδη και ειδικά ο Γιώργος, του οποίου του άρεσε πολύ ως παίκτης ο Μπίσεσβαρ, ήταν αρνητικοί. Βέβαια, τα χρήματα δεν ήταν πολλά, ήταν περίπου κοντά στο 1 εκατομμύριο. Οι προτάσεις ήταν μετά το νταμπλ.

ο Ντιέγκο ήρθε χωρίς ο ΠΑΟΚ να πληρώσει τίποτα για τα δικαιώματά του, όταν αυτός ο ποδοσφαιριστής μετράει 7 χρόνια στην ομάδα, έχοντας πετύχει τόσα, είναι σίγουρα μια από τις πιο πετυχημένες μεταγραφές».

«Αυτός ο συνδυασμός ήταν που έφερε το νταμπλ»
Για το αν είναι απαραίτητες μεταγραφές όπως του Μπίσεσβαρ και του Λέο Μάτος για να πάρει μια ομάδα τίτλους: «Για να πάρεις τίτλους πρέπει να έχεις έναν συνδυασμό πραγμάτων, αλλά χρειάζονται και έμπειροι και μαχητές, και ποιοτικοί παίκτες που θα ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας. Όπως ο Βιεϊρίνια που μας έδωσε πολύ μεγάλη ποιότητα.

Θυμάμαι μου είχε πει ο Σαββίδης ότι θέλει αποτελέσματα και τίτλους, οπότε θεώρησα πως αυτό ήταν σημάδι για να φέρω έμπειρους ποδοσφαιριστές, ώστε να βοηθήσουν και τους υπόλοιπους, όπως τον Πέλκα που ήταν ένας νεαρός ταλαντούχος παίκτης, οποίος σε κάποιες δύσκολες στιγμές ήθελε ηγέτες δίπλα του, για να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους. Αυτός ο συνδυασμός ήταν που έφερε το νταμπλ».

«Ο Λέο Μάτος ήταν η πιο πετυχημένη μεταγραφή»
Στο ερώτημα ποια μεταγραφή του ΠΑΟΚ θεωρεί πιο πετυχημένη, στη θητεία του, απάντησε: «Η πιο πετυχημένη μεταγραφή θα έλεγα πως ήταν η πρώτη, του Λέο Μάτος, οποίος έδωσε μια διαφορετική ποιότητα στην ομάδα, καθώς ήταν ένα φουλ μπακ, με τεράστια ποιότητα. Ήταν καθοριστικός στην εξέλιξη της ομάδας, όπως και ο Βιεϊρίνια.

Αυτοί οι δύο ήταν ο βασικός λόγος που ο Πρίγιοβιτς πέτυχε τόσα γκολ, γιατί τον τροφοδοτούσαν σωστά. Ήταν οι δύο παίκτες που δεν είχαν οι αντίπαλοί μας, αυτοί οι δύο ήταν το μυστικό της σεζόν του νταμπλ.

Τι θέλει να κάνει φέτος ο ΠΑΟΚ εξαρτάται από τη φιλοσοφία που θέλει να ακολουθήσει η ομάδα. Αν θέλει να γίνεις ένας νέο Άγιαξ, πρέπει να επιμείνει στους νέους, αλλά αν θέλει να πάρει τίτλους πρέπει να φέρει 4-5 ποιοτικούς ποδοσφαιριστές».

Για το Ιβάν Σαββίδη: «Μιλήσαμε πρόσφατα, αλλά δεν μιλήσαμε συγκεκριμένα για τον ΠΑΟΚ, μιλήσαμε γενικότερα για το ποδόσφαιρο. Με ρώτησε τι κάνω στη Σλοβακία».

Διαβάστε ακόμη...