Οι σκόρερς που χάρισαν κούπες!

Από paok24.com: Εκείνοι που έβαλαν την «υπογραφή» τους...
Πηγή: paok24.com
Οι σκόρερς που χάρισαν κούπες!

Το ένατο κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του θα διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ την ερχόμενη Τετάρτη στο Βόλο εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στον τελικό του φετινού θεσμού.

Μετρώντας αντίστροφα για το μεγάλο ραντεβού της επόμενης εβδομάδας, κάνουμε ένα «ταξίδι» στις προηγούμενες κατακτήσεις του κυπέλλου από τον Δικέφαλο του Βορρά εστιάζοντας σε εκείνους τους παίκτες που με τα γκολ τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις επιτυχίες των «ασπρόμαυρων».

Πρώτος... σταθμός στο 1972 στο παρθενικό κύπελλο που πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ με τον Γιώργο Κούδα να σκοράρει δις και τον Δικέφαλο να επικρατεί με 2-1 του Παναθηναϊκού.

Πολλοί πρωταγωνιστές στην κατάκτηση του τίτλου το 1974. Παρίδης και Ασλανίδης οι σκόρερ των «ασπρόμαυρων» στο 2-2 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης του τελικού κόντρα στον Ολυμπιακό που κρίθηκε στα πέναλτι.

Εκεί ο ΠΑΟΚ με τις εύστοχες εκτελέσεις των Σαράφη, Παρίδη, Αναστασιάδη, Αποστολίδη πανηγύρισε το κύπελλο.

Έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια ώστε ο Δικέφαλος να πάρει ξανά το τρόπαιο. Το 2001 στη Νέα Φιλαδέλφεια ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-2 του Ολυμπιακού με τους Εγκωμίτη, Μπορμπόκη, Γεωργιάδη και Ναλιτζή να βάζουν την «υπογραφή» τους.

Δύο χρόνια μετά, το γκολ του Γεωργιάδη ήταν αυτό που οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε ένα ακόμα τίτλο στο θεσμό, στη νίκη επί του Άρη με 1-0 στην Τούμπα.

Για τρία σερί χρόνια το κύπελλο έγινε καθαρά... ασπρόμαυρη υπόθεση!

Το 2017 Μπίσεσβαρ και Πέδρο Ενρίκε οδηγούν στην επιτυχία τον ΠΑΟΚ με τα γκολ τους στο 2-1 κόντρα στην ΑΕΚ.

Την επόμενη χρονιά, ένα άλλο... δίδυμο, αυτό των Βιειρίνια και Πέλκα διαμόρφωσαν το 2-0 του ΠΑΟΚ και πάλι επί της ΑΕΚ αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ.

Το 2019 ήταν η σειρά του Τσούμπα Άκπομ να «καρφώσει» ξανά την ΑΕΚ και πάλι στο ΟΑΚΑ.

Ο τελευταίος χρονικά τίτλος του ΠΑΟΚ στο κύπελλο Ελλάδας καταγράφεται το 2021 με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί στο ΟΑΚΑ του Ολυμπιακού με 2-1 με σκόρερς τους Βιεϊρίνια και Κρμέντσικ.

Διαβάστε ακόμη...