«Φάκελος» πλάγιοι μπακ!

Από paok24.com: Μπορεί οι πλάγιοι μπακ να μην είναι ως επί το πλείστον τα... πρώτα βιολιά σε μία ομάδα, ωστόσο ο ρόλος τους στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι τεράστιος, ειδικά όταν μιλάμε για μία ομάδα πρωταθλητισμού που συνήθως αντιμετωπίζει "κλειστές" άμυνες!
Πηγή: paok24.com
«Φάκελος» πλάγιοι μπακ!

Στον φετινό ΠΑΟΚ, ομολογουμένως δεν υπάρχει ο μπακ που κάνει τη διαφορά, όπως για παράδειγμα την έκανε ο Λέο Μάτος, ο Λίνο ή ο Βιεϊρίνια των προηγούμενων ετών, οι οποίοι μεταξύ άλλων πρόσφεραν μεγάλη βοήθεια τόσο στο σκοράρισμα όσο και στο κομμάτι των ασίστ.

Ανατρέχοντας κανείς στα στατιστικά των "πλάγιων" του Δικεφάλου, παρατηρεί:

Ο Ράφα Σοάρες έχει αγωνιστεί σε 27 παιχνίδια του ΠΑΟΚ και έχει καταγράψει 2.264 λεπτά συμμετοχής, χωρίς να έχει πετύχει γκολ και έχοντας "μοιράσει" τέσσερις ασίστ.

Ο Γιοάν Σάστρε έχει φορέσει τα "ασπρόμαυρα" σε 28 παιχνίδια και 2.066 λεπτά, έχοντας σκοράρει ένα γκολ στο παιχνίδι Κυπέλλου με τη Λαμία στο "Αθανάσιος Διάκος" και "γράψει" δύο ασίστ.

Ο Λευτέρης Λύρατζης από την πλευρά του, σε μία χρονιά που ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από τραυματισμούς, έχει καταγράψει 925 λεπτά συμμετοχής σε 14 παιχνίδια, με απολογισμό δύο ασίστ.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, που επίσης αντιμετώπισε θέματα τραυματισμών, έχει αγωνιστεί σε 17 παιχνίδια, "γράφοντας" 701 λεπτά συμμετοχής και μία ασίστ.

Ο Μάριος Τσαούσης, επίσης άτυχος σε ότι αφορά τους τραυματισμούς, φόρεσε τη φανέλα της "πρώτης" ομάδας του Δικεφάλου σε 9 αγώνες και 493 λεπτά, χωρίς γκολ ή ασίστ

Ο Τόμας Κεντζιόρα τέλος, "πρόλαβε" να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε μόλις 4 παιχνίδια και 227 λεπτά πριν τραυματιστεί, σκοράροντας στη νίκη επί του Ιωνικού στην Τούμπα με 6-0!

Σε ότι αφορά τώρα την... επόμενη ημέρα, στο τέλος της χρονιάς ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Αντελίνο Βιεϊρίνια αλλά και ο δανεισμός του Τόμας Κεντζιόρα, ενώ οι Ράφα Σοάρες και Μάριος Τσαούσης έχουν συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025 και οι Λευτέρης Λύρατζης, Γιοάν Σάστρε μέχρι τον Ιούνιο του 2026.

Σε ότι αφορά την... επόμενη ημέρα; Κατά πάσα πιθανότητα, αν και δεν φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα, ο ΠΑΟΚ θα βγει στην καλοκαιρινή "αγορά" για έναν τουλάχιστον ακραίο αμυντικό...

Διαβάστε ακόμη...