Πρώτος με διαφορά στο πρώτο ημίχρονο – Στην κορυφή της βαθμολογίας των 90λεπτων!

Από thessports.gr: Ο μαραθώνιος των 26 αγωνιστικών της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και... τώρα αρχίζουν τα πράγματικά δύσκολα.
Πηγή: thessports.gr
Πρώτος με διαφορά στο πρώτο ημίχρονο – Στην κορυφή της βαθμολογίας των 90λεπτων!

Η έναρξη των πλέι οφ πλησιάζει και ο ΠΑΟΚ έχει από νωρίς ντέρμπι αντιμετωπίζοντας αύριο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Άρη στην πρεμιέρα. Ένα παιχνίδι που γνωρίζουν όλοι εντός ομάδας ότι η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη για να μην δουν την διαφορά με την πρώτη δυάδα (αλλά και τον Ολυμπιακό) να μεγαλώνει.

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και επισήμως μετά το τέλος της 26ης αγωνιστικής της Σούπερλιγκ. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην πρώτη θέση στους 61 βαθμούς με την ΑΕΚ να είναι λίγο πιο πίσω με 59, ακολουθούν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ με 56 και 54 βαθμούς αντιστοίχως, ενώ την εξάδα κλείνουν ο Άρης με 40 και μία «ανάσα» πιο πίσω ο Βόλος με 39 βαθμούς.

Ποια θα ήταν όμως η τελική βαθμολογία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αν σε όλα τα παιχνίδια οι διαιτητές σφύριζαν την λήξη ακριβώς στο 90λεπτό;

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στα μέχρι τώρα πεπραγμένα των ομάδων στις 26 αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, υπάρχουν αναμφίβολα οι λεπτομέρειες που κανουν την διαφορα. Μία από αυτές είναι η ειδική βαθμολογία των αγώνων της κανονικής διάρκειας αυτών των 26 αγωνιστικών, χωρίς καθυστερήσεις όπου σε αυτή ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος με πέντε βαθμούς περισσότερους από όσους έχει τώρα!

Για την ακρίβεια ο Δικέφαλος τώρα έχει μαζέψει συνολικά 54 βαθμούς, ενώ αν τα παιχνίδια κρατούσαν 90 λεπτά η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου όχι απλά θα είχε 59 αλλά θα ήταν και πρώτη στην βαθμολογία, έχοντας έναν βαθμό παραπάνω από τον Ολυμπιακό που θα είχε 58, ενώ ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα είχαν από 55!

Ο ΠΑΟΚ βάσει της συγκεκριμένης ειδικής βαθμολογίας δείχνει να έχει πληγωθεί όσο καμία άλλη ομάδα στις καθυστερήσεις των παιχνιδιών του, χάνοντας βαθμούς ειδικά σε παιχνίδια εκτός έδρας με αποκορύφωμα στην αρχή της σεζόν αρχικά στο Ηράκλειο, 15 μέρες αργότερα στην Λιβαδειά και λιγους μήνες αργότερα με τον Αστέρα στην Τρίπολη, όπου συνοδεύτηκε βέβαια με την κλοπή της δεκαετίας από το VAR που δεν είδε το οφσάιντ στην αρχή της φάσης του 2-2 των γηπεδούχων.

Με την προϋπόθεση ότι οι αγώνες θα έληγαν απευθείας με την συμπλήρωση των 90 λεπτών η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αυτήν την στιγμή θα «απολάμβανε» την πρώτη θέση με συνολικά 59 βαθμούς, δηλαδή πέντε παρά πάνω από την τωρινή τους συγκομιδή. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι οι πολυάριθμες ισοπαλίες η οποίες έχουν φτάσει τον αριθμό εννιά. Χωρίς τις καθυστερήσεις όμως θα ήταν μόλις πέντε. Το μοναδικό συν που μπορεί να κρατήσει ο Δικέφαλος από τις καθυστερήσεις των αγώνων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είναι το γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα που έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας για να διαμορφώσει το τελικό 2-2 γλιτώνοντας από ήττα.

Ο Δικέφαλος δείχνει να χάνει την συγκέντρωση του στα τελευταία λεπτά των παιχνιδιών και αυτό του έχει στοιχίσει σίγουρα έξι βαθμούς σε Ηράκλειο, Λιβαδειά και Τρίπολη. Παρά το γεγονός ότι αυτή η σεζόν είναι μια «εισαγωγική» ενόψει της επόμενης όπως έχει πει ο Ραζβάν Λουτσέσκου αρκετές φορές, είναι ξεκάθαρο το πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση στην βαθμολογία και ενόψει των πλέι οφ αν ο ΠΑΟΚ είχε 59 αντί για 54.

Η καλύτερη ομάδα των πρώτων ημιχρόνων!

Συνεχίζοντας σε αυτό το what if της φετινής σεζόν σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, πέραν των πέντε χαμένων βαθμών συνολικά στις καθυστερήσεις, προκύπτει ότι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι η καλύτερη ομάδα των πρώτων ημιχρόνων στην κανονική διάρκεια μέχρι στιγμής.

Σε αυτή την ειδική βαθμολογία του πρώτου ημιχρόνου ο Δικέφαλος είναι πρώτος και με διαφορά!

Ο ΠΑΟΚ αν τα παιχνίδια κρατούσαν 45 λεπτά, τώρα θα είχε 60 βαθμούς (!) με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται πίσω του 12 ολοκλήρους βαθμούς με 48, ενώ η ΑΕΚ θα είχε 47 και ο Παναθηναϊκός 44 στην πρώτη τετράδα αυτής της ειδικής βαθμολογίας των πρώτων ημιχρόνων.

Στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων του πρωταθλήματος οι «ασπρόμαυροι» έχουν σκοράρει 27 φορές και έχουν δεχτεί μόλις τέσσερα γκολ από τα συνολικά 15 που έχουν στο παθητικό τους. Μόνο δυο φορές βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο, ενώ μπροστά στο σκορ έχει βρεθεί στα 18 από τα 26 παιχνίδια σύνολο.

Διαβάστε ακόμη...