Η «καταραμένη» κοιλάδα των Τεμπών!

Από paok24.com: Από τα έξι αδικοχαμένα "αετόπουλα" και τους μαθητές του Μακροχωρίου, στους επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας!
Πηγή: paok24.com
Η «καταραμένη» κοιλάδα των Τεμπών!

Συγκλονισμένη παρακολουθεί ολόκληρη η Ελλάδα την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, με την σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών που οδήγησε 36 ανθρώπους στον θάνατο και 66 στο νοσοκομείο, ορισμένοι εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων!

Δυστυχώς, η σημερινή τραγωδία δεν ήταν η πρώτη στην κοιλάδα των Τεμπών. Στις 4 Οκτωβρίου 1999, έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ χάνουν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη μετά την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όταν το λεωφορείο του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Κορδελιού συγκρούστηκε με φορτηγό που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα και έπεσε σε χαράδρα οχτώ μέτρω.

Από τα συντρίμμια, ανασύρθηκαν νεκροί οι Χαράλαμπος Ζαπουνίδης (20 ετών), Δημήτριος Ανδρεαδάκης (25 ετών), Χριστίνα Τζιόβα (18 ετών), Αναστάσιος Θέμελης (22 ετών), Γεώργιος Γκανάτσιος (22 ετών) και Κυριάκος Λαζαρίδης (17 ετών), ενώ τη ζωή του έχασε και ο οδηγός του φορτηγού, Αστέριος Αγκζιώτης (68 ετών).

Τέσσερα χρόνια μετά και πιο συγκεκριμένα στις 13 Απριλίου 2003, λίγο πριν τις 19:30, ο χρόνος σταματά ξανά στην "καταραμένη" κοιλάδα. Φορτηγό που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα, φορτωμένο νοβοπάν, συγκρούεται πλαγιομετωπικά με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν μαθητές της πρώτης Λυκείου και επέστρεφε στο Μακροχώρι Ημαθίας, μετά από εκδρομή στην Αθήνα.

Από τη σφοδρή, σύγκρουση 21 μαθητές βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σοβαρά. Τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν στο σημείο έκαναν πάνω από δύο ώρες να απεγκλωβίσουν νεκρούς και τραυματίες...

Τα αίτια της σύγκρουσης αναλύθηκαν λεπτομερώς αλλά δεν έγιναν ποτέ απόλυτα ξεκάθαρα. Ο οδηγός οδηγούσε έξι ώρες χωρίς διάλειμμα και τα ελαστικά του δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Από την άλλη, το λεωφορείο είχε κριθεί ακατάλληλο λόγω παλαιότητας και έπρεπε να είχε αποσυρθεί τουλάχιστον 3 μήνες πριν...

Διαβάστε ακόμη...