Έδωσε το σύνθημα ο αρχηγός!

Από forza.gr: Ο ΠΑΟΚ έφτασε στη Λιθουανία για την καθοριστική τρίτη αναμέτρηση με τη Ρίτας, που θα κρίνει μια θέση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League. Ο αρχηγός του Δικεφάλου, και από χθες πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία της ομάδας στη Basket League, από το 1992 και έπειτα, Βαγγέλης Μαργαρίτης, μίλησε στους εκπροσώπους του τύπου για το μεγάλο παιχνίδι με τους Λιθουανούς και τη μάχη της πρόκρισης.
Πηγή: forza
Έδωσε το σύνθημα ο αρχηγός!

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για αυτό που περιμένει από το παιχνίδι με τη Ρίτας:

«Μετά από δύο παιχνίδια θεωρώ πως έχουμε δει αρκετά πράγματα και οι δύο ομάδες. Και με ενδιάμεσα παιχνίδια για το πρωτάθλημα, δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια να αλλάξουν πράγματα. Ίσως κάποιες λεπτομέρειες. Βασικά πρέπει να προσέξουμε γιατί η Ρίτας είναι μια ομάδα που πηγαίνει το παιχνίδι σε πολύ υψηλό ρυθμό, το είδαμε και στα δύο παιχνίδια αυτό. Εμείς αυτό πρέπει να σταματήσουμε. Είναι μια ομάδα επίσης που «χτυπάει» στα επιθετικά ριμπάουντ. Οπότε πρέπει να είμαστε 100% σε αυτά, κι αν τα περιορίσουμε θα έχουμε τύχη».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμος, μετά την ενέργεια που ξόδεψε κόντρα στο Περιστέρι:

«Αυτό είναι ένα μειονέκτημα για την ομάδα μας, ότι θα παίξουμε σε τρεις ημέρες δύο παιχνίδια, έχοντας και ταξίδι ενδιάμεσα. Δεν είναι εύκολο αυτό για εμάς. Η ομάδα προσπάθησε να μας ξεκουράσει επιλέγοντας να ταξιδέψουμε με τσάρτερ, ήταν καλύτερες συνθήκες από το προηγούμενο ταξίδι εδώ. Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό, δεν θα χρησιμοποιήσουμε τη δικαιολογία της κούρασης. Θα δώσουμε το 100% του εαυτού μας μέσα στο γήπεδο για να πάρουμε την πρόκριση, για να την αφιερώσουμε στον πρόεδρο, που δυστυχώς δεν είναι στο ταξίδι μαζί μας. Ήταν σε όλα τα ταξίδια μαζί μας και αποτέλεσε μεγάλο στήριγμα για μας. Εμείς θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να μπορέσουμε να τον ευχαριστήσουμε και να του αφιερώσουμε τη νίκη».

Για το αν θα αποτελέσει υπέρβαση και επιβράβευση μια πιθανή πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL:

«Σίγουρα ναι, γιατί η ομάδα έχει προσπαθήσει πάρα πολύ και θεωρώ ότι θα είναι μεγάλο επίτευγμα αν καταφέρουμε να περάσουμε στους 16».

Σε τι οφείλεται η εικόνα της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις:

«Θεωρώ ότι έχουμε πετύχει μια πάρα πολύ καλή χημεία και μέσα στα αποδυτήρια και μέσα στο γήπεδο. Έχουμε βρει τους ρόλους και τα πατήματα μας και αυτό φαίνεται στα αποτελέσματα».

Για αυτό που φοβάται περισσότερο ενόψει του παιχνιδιού με τη Ρίτας:

«Δεν θέλω να σκέφτομαι αν θα είναι καλοί αυτοί ή κακοί εμείς. Εγώ θέλω να έχω στο μυαλό μου μόνο το τι μπορώ να κάνω μέσα στο γήπεδο, όπως πάντα, και να σκέφτομαι μόνο αυτό. Σου κάνει κακό να σκέφτεσαι πράγματα εκτός του παιχνιδιού».

Για την επιστροφή του Κακλαμανάκη:

«Είχαμε πάρα πολύ καλή σχέση με τον Δημήτρη στην προηγούμενη του θητεία στην ομάδα. Πρόκειται για έναν καλό παίκτη και ένα πολύ καλό παιδί. Ήδη στην ομάδα υπάρχει η χημεία και το καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Έτσι θεωρώ ότι θα μπει εύκολα στην ομάδα και ο Δημήτρης και θα μας βοηθήσει πάρα πολύ».

Για το ότι πλέον είναι ο κορυφαίος σε συμμετοχές στη Basket League, ξεπερνώντας τον Μπαλογιάννη:

«Γενικά δεν το ήξερα, δεν τα παρακολουθώ αυτά. Αλλά μου δίνουν δύναμη για να συνεχίσω να προσπαθώ για το καλύτερο. Είμαι 40, δεν ξέρω πόσα θα γράψει ακόμα το κοντέρ. Καλά να είμαστε, να έχουμε υγεία και θα δούμε».

Διαβάστε ακόμη...