«Τρομερός παίκτης ο Τάισον, δεν αλλάζω τα χρόνια στον ΠΑΟΚ»

Από paok24.com: O Τάισον Μπαρσέλος Φρέντα, ή απλά Τάισον, αναμένεται εντός της ημέρας να ανακοινωθεί από τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
«Τρομερός παίκτης ο Τάισον, δεν αλλάζω τα χρόνια στον ΠΑΟΚ»

Ο 35χρονος μεσοεπιθετικός ετοιμάζεται για την τρίτη "θητεία" του στην Ευρώπη. Αυτή τη φορά ο τελικός προορισμός δε θα είναι η Ουκρανία, όπως συνέβη το καλοκαίρι του 2010 όταν η Μέταλιστ έβγαλε από τα ταμεία της 6,3 εκατ. ευρώ και τον έκανε δικό της κερδίζοντας στο νήμα τη μάχη από τη Βόλφσμπουργκ και τη Νάπολι, ομάδες που επίσης είχαν προσεγγίσει τον νεαρό, τότε, Βραζιλιάνο ακραίο επιθετικό.

O Tάισον έχει γράψει τη δική του ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και οι συστάσεις είναι περιττές. Ωστόσο, ζητήσαμε την άποψη του Σωτήρη Μπαλάφα, ενός ανθρώπου που έχει συνδέσει το όνομα του με τον Δικέφαλο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 36χρονος πλέον Αρτινός κοντραρίστηκε για δύο χρόνια (2012-14) στο Ουκρανικό πρωτάθλημα με τον Βραζιλιάνο.

Αρχικά τόνισε πως: «Τον πρώτο χρόνο που έφυγα από τον ΠΑΟΚ και πήγα στην Ουκρανία, οι διαφορές ήταν χαώδεις. Στην αρχή είχα μεγάλο πρόβλημα προσαρμογής, όχι όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά με τον τρόπο ζωής εκεί. Πήγα σε μία ομάδα που πάλευε για την σωτηρία. Τον δεύτερο χρόνο συνήθισα και πέρασα καλύτερα.»

Στη συνέχεια ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του Τάισον, λέγοντας ότι: «Την πρώτη μου χρονιά στην Χοβέρλα Ουζχορόν ο Τάισον έπαιζε στην Μέταλιστ και την επόμενη χρονιά πήρε μεταγραφή για την Σαχτάρ. Μιλάμε για έναν παίκτη άλλου βεληνεκούς, όπως τουλάχιστον τον είχα ζήσει εγώ, αρκετά νεότερο τότε. Εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός, έπαιζε αριστερά, έπαιζε και πίσω από τον σέντερ φορ, ένας παίκτης με τρομερά χαρακτηριστικά.»

Aκολούθως πρόσθεσε: «Έκανε τη διαφορά αγωνιζόμενος και με ομάδες Τσάμπιονς Λιγκ, όχι μόνο με ομάδες του Ουκρανικού πρωταθλήματος. Έκανε τη διαφορά στην ομάδα του και δεν είναι τυχαία η καριέρα του. Πιστεύω για να πάρει την απόφαση να φύγει από την Βραζιλία και να επιστρέψει στην Ευρώπη, έχει ακόμη χρόνια μπροστά του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Σίγουρα θα μπορέσει να βοηθήσει τα νέα παιδιά που βρίσκονται στην ομάδα με τις παραστάσεις και την εμπειρία που έχει. Και ο προπονητής είναι αυτός που θα καθορίσει τον ρόλο που θα έχει στην ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι ο συγκεκριμένος προπονητής έχει δείξει ότι δεν καταλαβαίνει, όποιος κάνει την δουλειά παίζει.»

Έπειτα αναφέρθηκε στο project των «ασπρόμαυρων» με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές: «Στην αρχή ήταν δύσκολο για όλους, απογοητευτήκαμε και σαν οπαδοί και σαν φίλαθλοι, όμως βλέπω ότι η ομάδα έχει αρχίσει να ανταπεξέρχεται. Και ο Κωνσταντέλιας και ο Κουλιεράκης δείχνουν ότι είναι παιδιά που μπορείς να βασιστείς πάνω τους και όλο αυτό το πρότζεκτ μαρέσει πάρα πολύ.»

Kλείνοντας, η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην πάει και στα χρόνια που αγωνιζόταν ο ίδιος με τα ασπρόμαυρα: «Δεν τα αλλάζω με τίποτα εκείνα τα χρόνια να ξέρεις, πέρασα και κυνηγητά και χαρές και λύπες, τα πάντα. Περάσαμε χρόνια με πολλές οικονομικές δυσκολίες όμως δεν τα αλλάζω με τίποτα εκείνα τα χρόνια που έζησα στην ομάδα»

Διαβάστε ακόμη...