Λέο Μάτος: Ο ΠΑΟΚ, οι σπουδαίοι σταθμοί και το μεγάλο φινάλε (vid)

Από paok24.com: Ο Βραζιλιάνος έβαλε τον επίλογο σε μία τεράστια καριέρα ...
Πηγή: paok24.com
Λέο Μάτος: Ο ΠΑΟΚ, οι σπουδαίοι σταθμοί και το μεγάλο φινάλε (vid)

Μία ζωή γεμάτη με στιγμές. Μία στιγμή γεμάτη με σταθμούς, με έντονα συναισθήματα. Ο Λέο Μάτος έβαλε τέλος σε μία σπουδαία καριέρα, ευχαριστώντας το ποδόσφαιρο για όσα του προσέφερε.

Γεννήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο τον Απρίλιο του 1986 και μεγάλωσε στη φαβέλα του Σάο Γκονσάλο. Το ποδόσφαιρο μπήκε στη ζωή του σε μικρή ηλικία, καθώς μόλις στα οκτώ του μπήκε στις ακαδημίες της Φλαμένγκο και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Έγινε διεθνής με την Εθνική Βραζιλίας U17, με την οποία κατέκτησε και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρώτος σταθμός ήταν η Μαρσέιγ, καθώς μετακόμισε στη Γαλλία τον Ιανουάριο του 2003.

Η στιγμή της μετάβασης

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς όπως τα ήθελε ο Μάτος και περίπου ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε στη Φλαμένγκο. Επέστρεψε στη Γαλλία, αλλά τα πράγματα ξανά δεν εξελίχθηκαν ομαλά, για να κάνει το comeback εκ νέου στην Βραζιλία. Επόμενος σταθμός του, ήταν η Τομπένσε κι ακολούθησαν οι Παρανά, Φιγκεϊρένσε και Βίλα Νόβα, μέχρι να ετοιμάσει ξανά βαλίτσες για την Ευρώπη τον Φεβρουάριο του 2010 για λογαριασμό της Τσερνομόρετς.

Εκεί, μαγνήτισε τα βλέμματα με τις εμφανίσεις του και το καλοκαίρι του 2014 πήρε μεταγραφή στη Ντνίπρο. Έγραψε τη δική του ιστορία, πέτυχε σπουδαία πράγματα και μεταξύ άλλων, έπαιξε στον τελικό του Europa League της σεζόν 2014-15 όπου ηττήθηκε με 3-2 από τη Σεβίλλη.

Το κεφάλαιο ΠΑΟΚ

Δύο χρόνια μετά, στη ζωή του μπήκε ο ΠΑΟΚ και τότε, άλλαξαν όλα... Ήταν μία από τις ομάδες που τον "σημάδεψαν" όπως έχει πει ο ίδιος κι απέκτησε ένα ιδιαίτερο δέσιμο με την Τούμπα. Με την "ασπρόμαυρη" φανέλα κατέκτησε ένα αήττητο νταμπλ και δύο ακόμη Κύπελλα, όντας από τα βασικά στελέχη της ομάδας και κατά πολλούς, ένα από τα κορυφαία μπακ στην ιστορία του συλλόγου. Ο Λέο Μάτος έγραψε τη δική του ιστορία. Έκανε πολλά όνειρά του πραγματικότητα και μετά το "αντίο" στον ΠΑΟΚ, επέστρεψε στη Βραζιλία και την Βάσκο Ντα Γκάμα.

Έντονα συναισθήματα, εκρηκτικός παίκτης εντός αγωνιστικού χώρου, ήρεμη δύναμη έξω από αυτόν. Αυτός είναι ο Λέο Μάτος, που βάζει τον επίλογο σε μία σπουδαία καριέρα...

Διαβάστε ακόμη...