Λυκογιάννης: «Το πιο σημαντικό όλων, το ριμπάουντ»

Από paok24.com: Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ξεχώρισε το σημείο-κλειδί για την αυριανή αναμέτρηση με τη Ρίτας Βίλνιους
Πηγή: paok24.com
Λυκογιάννης: «Το πιο σημαντικό όλων, το ριμπάουντ»

Ο Άρης Λυκογιάννης μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τη Ρίτας Βίλνιους στο Παλατάκι, τονίζοντας τη σημασία του περιορισμού των Λιθουανών στα ριμπάουντ, κομμάτι που πλήρωσε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε...

Για το αν υπάρχουν διαφορές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι και τι πρέπει να βελτιώσει ο ΠΑΟΚ: «Υπάρχει η διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, γιατί εμείς είμαστε συν δύο παίκτες. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο αμυντικό κομμάτι, να βελτιώσουμε την άμυνα της αδύναμης πλευράς, που είχαμε πολύ σημαντικό πρόβλημα στο Βίλνιους. Από εκεί και πέρα, να διαβάσουμε καλά, να βρεθούν σε μία καλύτερη επιθετική ημέρα παιδιά που θα πάρουν τις πιο σημαντικές αποφάσεις, για να κερδίσουμε το παιχνίδι και ξαναπάμε στη Λιθουανία».

Για τα κενά της Ρίτας που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ: «Στη Λιθουανία, σουτάραμε σε αρκετές περιπτώσεις, με καλές προϋποθέσεις, απλά ήμασταν υπερβολικά άστοχοι. Αν μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ξανά τις ίδιες προϋποθέσεις για ανοικτά σουτ και βρεθούμε σε καλύτερη ημέρα, εκτελεστικά, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες. Το πιο σημαντικό από όλα, είναι το ριμπάουντ. Είναι μια ομάδα που έχει μέσο όρο δεκαεπτά επιθετικά ριμπάουντ στη διοργάνωση, που είναι ασύλληπτος αριθμός. Κατεβάζοντας τους αρκετά κάτω από αυτόν το μέσο όρο, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για να κερδίσουμε».

Για το γεγονός ότι η ομάδα είναι πλέον πλήρης και προέρχεται από μια άνετη νίκη και καλή εμφάνιση επί του Απόλλωνα: «Τα παιδιά που έλειπαν στο πρώτο παιχνίδι, ήταν κομβικά, γιατί ήταν και οι δύο στη ρακέτα. Και μάλιστα, ήταν δύο παιδιά που έχουν μεγάλη έφεση στο αμυντικό κομμάτι που είναι σημαντικό για εμάς. Δεν έχει καμία σχέση το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, δε μπορεί να γίνει σύγκριση, είναι τα πάντα διαφορετικά».

Για το επίπεδο της ενέργειας της ομάδας: «Το γεγονός ότι πήγε με αυτόν τον τρόπο ο αγώνας με τον Απόλλωνα, που άνοιξε το σκορ από νωρίς, το διαχειριστήκαμε καλά και δεν είχαμε ιδιαίτερη επιβάρυνση σε παιδιά που θέλαμε να τα έχουμε πιο φρέσκα, μας βοήθησε. Χθες ήταν μία δύσκολη μέρα, δεν πήγαμε πολύ δυνατά και σήμερα θα προσπαθήσουμε να συντηρηθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Η ομάδα έχει μάθει σε αυτούς τους ρυθμούς. Και η συνέχεια είναι δύσκολη, αφού την Κυριακή έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με το Περιστέρι. Αυτό έχουν τα διπλά παιχνίδια, αυτό είναι και το ενδιαφέρον τους».

Για αν μπαίνει στο μυαλό του δίλημμα για Ελλάδα ή Ευρώπη: «Όχι σε καμία περίπτωση. Σε προσωπικό επίπεδο, Top 16 με τα χίλια... Δε μπαίνει τέτοιο δίλημμα όμως. Αντιμετωπίζουμε με την ίδια σοβαρότητα και αυτό είναι κάτι το οποίο το πιστώνονται τα παιδιά. Μπορούν να αφοσιωθούν στην υποχρέωση που είναι μπροστά τους. Δεν υπάρχει συζήτηση μεταξύ μας για τίποτα άλλο, εκτός από το παιχνίδι με τη Ρίτας. Τελειώνει αυτό και τότε θα μπει το Περιστέρι».

Για την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα: «Έχουμε πάει πάνω από αυτό που είχαμε θέσει. Όταν ξεκίνησε η χρονιά, το μόνο «πρέπει» που είχε μπει, ήταν το Κύπελλο. Είμαστε σε καλό μομέντουμ, έχουμε καλή χημεία, καλό κλίμα. Οι νίκες βοηθούν πάντα, να διατηρηθούν όλα αυτά τα στοιχεία και να είναι η ομάδα σε ένα καλό επίπεδο. Το πιο σημαντικό είναι οι χαρακτήρες. Φάνηκε από την προετοιμασία ότι θα είμαστε καλά σε αυτό το κομμάτι. Αν έχουμε λίγο τύχη και αποφύγουμε στραβοπατήματα και τραυματισμούς, θα έχουμε κι ένα καλό τελείωμα».

Διαβάστε ακόμη...