Το ντεμαράζ του ΠΑΟΚ: 19 βαθμούς σε 7 αγωνιστικές, έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ!

Από sdna.gr: Μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Opap Arena, ο ΠΑΟΚ σήκωσε κεφάλι, πάτησε γκάζι, αγγίζοντας σχεδόν το απόλυτο: Οι Θεσσαλονικείς έχουν 19 βαθμούς σε επτά αγωνιστικές, έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ!
Πηγή: sdna.gr
Το ντεμαράζ του ΠΑΟΚ: 19 βαθμούς σε 7 αγωνιστικές, έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ!

Μετά την ήττα από την ΑΕΚ, οι ασπρόμαυροι επισήμαναν στις δηλώσεις τους την αναγκαιότητα να πατήσουν restart, να σηκώσουν κεφάλι, να ανασυνταχθούν. Η διαφορά από την Ένωση είχε φτάσει στους οκτώ βαθμούς και από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στους 14, αλλά όπως είναι γνωστό τοις πάσι, κανένα πρωτάθλημα δεν κρίνεται τέλη Οκτωβρίου και αρχές Νοέμβρη...

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μέσα σε επτά αγωνιστικές έκανε ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ βαθμολογικό (αλλά και αγωνιστικό) με μόλις δύο χαμένους βαθμούς στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο. Με αυτό το σερί κατάφερε να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς με τις ομάδες που βρίσκονται στις δυο πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Με την ΑΕΚ, η διαφορά βρίσκεται σε επίπεδο ενός... τριπόντου (και πέραν των playoffs, υπάρχει και το ντέρμπι της Τούμπας για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος), ενώ με τον Παναθηναϊκό από το -14, πλέον έχει πέσει στο -7!

Αρχικά, οι Θεσσαλονικείς έθεσαν ως πρώτο στόχο το 3/3 μέχρι τη διακοπή του Μουντιάλ και σημάδεψαν τα παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα, Ιωνικό και Βόλο. Και ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε ένα διαφορετικό πρόσωπο, ο πληγωμένος εγωισμός έφερε αντίδραση και θυμό και η τριάδα των αγώνων έκλεισε με ισάριθμες νίκες, με τους ασπρόμαυρους να «ξεσπούν» επιθετικά, πετυχαίνοντας οχτώ τέρματα, χωρίς να δεχθούν γκολ! Σε ένα κομβικό μομέντουμ για τον ΠΑΟΚ που είχε μεγάλο πρόβλημα επιθετικά, πηγαίνοντας το ματς στο γκολ, γεγονός που τον «πλήγωνε» αγωνιστικά και βαθμολογικά.

Η χειμερινή διακοπή αποτέλεσε το δεύτερο μεγάλο στοίχημα για το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου. Στη λογική να εκμεταλλευτούν το χρόνο, να δουλέψουν με καλύτερη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση προκειμένου να παρουσιαστούν πιο βελτιωμένοι με την επανέναρξη των υποχρεώσεων. Η Κύπρος του ταίριαξε, η προετοιμασία κύλησε ιδανικά. Ο ΠΑΟΚ εξέπεμπε υγεία, η δουλειά του αποτυπωνόταν επιτέλους στο γήπεδο, ο χρόνος φάνταζε σύμμαχός του. Όλα αυτά όμως στη θεωρία...

Με την επιστροφή στην Ελλάδα και με φόντο τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, ο ΠΑΟΚ επέμεινε να κρατά χαμηλούς τόνους, εστιάζοντας αυτήν την φορά στα τρία παιχνίδια του Δεκεμβρίου. Στο ματς Κυπέλλου με την Καλαμάτα και στις δύο εκτός έδρας δοκιμασίες σε Αγρίνιο και Περιστέρι. Κι αν είχε επικρατήσει του Ατρομήτου, θα είχε αγγίξει το απόλυτο σε αυτό το εντυπωσιακό ντεμαράζ. Στο Περιστέρι όμως, στην τελευταία αναμέτρηση της χρονιάς, ο Δικέφαλος σκόνταψε και άφησε δύο βαθμούς από αφέλεια.

Εκείνο το παιχνίδι αποδείχθηκε εκ του αποτέλεσματος και της εικόνας που έχει το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου μία παρένθεση του comeback που επιχειρεί ο ΠΑΟΚ. Επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία του Άρη στο τοπικό ντέρμπι ενώ έκανε... περίπατο απέναντι στη Λαμία, έχοντας κατά διαστήματα να επιδείξει ποδόσφαιρο για σεμινάριο!

Κοινώς, ο ΠΑΟΚ μετρά 19 βαθμούς στις τελευταίες 7 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Κι όλα αυτά την ώρα που ο Παναθηναϊκός έχει αντίστοιχη συγκομιδή 12 βαθμών, η ΑΕΚ 14 και ο Ολυμπιακός 15! Το εντυπωσιακό δε της υπόθεσης του ΠΑΟΚ είναι πως έχει δεχθεί σε αυτές τις αγωνιστικές μόλις ένα γκολ, στο ματς με τον Ατρόμητο, γεγονός που του στοίχισε και το τρίποντο.

table

Βεβαίως όλα τα παραπάνω είναι αριθμοί και θα μπορούσαν να μην σημαίνουν και τίποτα, άλλωστε οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια... Το γήπεδο όμως, εκεί που καθρεφτίζεται η αλήθεια της κάθε ομάδας, αποτυπώνει πως αυτός ο ΠΑΟΚ έχει κάνει βήματα πρόοδου, παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, αρέσει, ανεβαίνει κι αφήνει υποσχέσεις. Τίποτα περαιτέρω για την ώρα, επιμένοντας εντός του Δικεφάλου στη λογική παιχνίδι με παιχνίδι.

Σε όλα αυτά βεβαίως θα πρέπει να προστεθεί πως μετά την ήττα από την ΑΕΚ, ακολούθησαν πολλά εντός των αποδυτηρίων του ΠΑΟΚ, τα οποία δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, με την πλειονότητα των παικτών να δίνει μονάχα ένα στίγμα, επισημαίνοντας πως «μιλήσαμε πολύ μεταξύ μας...». Και όπως ανέφερε πρόσφατα με νόημα ο Κάλεντ Νάρεϊ στο SDNA, «δεν μείναμε στα λόγια, ο ΠΑΟΚ δούλεψε πολύ».

Και όποιος δουλεύει, ανταμείβεται. Νόμος.

Διαβάστε ακόμη...