Σάστρε: «Είμαστε σε πολύ καλή περίοδο, απολαμβάνω το κλίμα στον ΠΑΟΚ»

Από sdna.gr: Στο κλίμα εντός των αποδυτηρίων που απολαμβάνει, στη σχέση του με τον Λουτσέσκου, στο σερί που θέλει να χτίσει ο ΠΑΟΚ και στο ρόλο των μπακ στον τρόπο παιχνιδιού των ασπρόμαυρων στάθηκε στην τοποθέτησή του στο SDNA ο Ζοάν Σάστρε!
Πηγή: sdna.gr
Σάστρε: «Είμαστε σε πολύ καλή περίοδο, απολαμβάνω το κλίμα στον ΠΑΟΚ»

Ο Ισπανός ανέλυσε το παιχνίδι κόντρα στον Ιωνικό, κάνοντας λόγο για το καλύτερο μέχρι στιγμής ματς του Δικεφάλου, μίλησε για τον ρόλο των μπακ και τις απαιτήσεις που υπάρχουν ενώ στάθηκε και στο κλίμα εντός των αποδυτηρίων και στην σχέση του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ισπανός ακραίος μπακ του Δικεφάλου:

Για το αν ήταν η καλύτερη εμφάνιση για τον ΠΑΟΚ αυτή κόντρα στον Ιωνικό: «Ναι, συμφωνώ με αυτή την άποψη. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι σε όλους τους τομείς και δείξαμε βελτίωση και σε άμυνα και σε επίθεση. Φαίνεται ότι είμαστε σε μια πολύ καλή περίοδο, το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι κάναμε δυο νίκες σερί και θέλουμε να κάνουμε και την τρίτη, για πρώτη φορά φέτος, κόντρα στον Βόλο. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και θέλουμε να πάρουμε την νίκη με κάθε τρόπο για να πάμε στην διακοπή με όσο τον δυνατόν καλύτερη ψυχολογία».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια και το πόσο σημαντικό είναι ένα σερί νικών μετά από ένα πρώτο κομμάτι στην σεζόν με σκαμπανεβάσματα: «Οι νίκες όταν έρχονται πάντα δίνουν εξτρά δύναμη, πόσω μάλλον όταν υπάρχει ένα σερί νικών. Η ψυχολογία βελτιώνεται όταν τα αποτελέσματα είναι θετικά και συνεχόμενα. Παίρνουμε αυτοπεποίθηση και μας ενισχύεται ακόμη περισσότερο η αποφασιστικότητα μέσα στο γήπεδο όταν έρχονται οι νίκες. Φυσικά είναι πολύ σημαντικό για πολλούς λόγους να συνεχίσουμε το σερί των τριπόντων και να συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια εικόνα στο γήπεδο. Όσο κερδίζουμε, τόσο περισσότερο θα βελτιωνόμαστε στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας».

Για την προσωπική του εμφάνιση, το πως βλέπει την σεζόν μέχρι τώρα και την σχέση του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου: «Έχω μια εξαιρετική σχέση με τον προπονητή. Κάθε μέρα προσπαθεί να με βοηθήσει, μου μιλάει πολύ και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα, για το πως είμαστε εσωτερικά και γενικότερα για το πως ζω όλη την ατμόσφαιρα στον ΠΑΟΚ. Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Η Θεσσαλονίκη, οι οπαδοί της ομάδας, όλα είναι ιδανικά και είμαι χαρούμενος που έμεινα εδω. Είμαι έτοιμος να δώσω τα πάντα στην ομάδα, όποτε και αν μου ζητηθεί από τον προπονητή».

Για το στυλ παιχνιδιού του ΠΑΟΚ φέτος και το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του ως ακραίος μπακ σε αυτό: «Πιστεύω ότι σε αυτό το νέο τρόπο παιχνιδιού μας, ειδικά σε ότι αφορά την επίθεση και την δημιουργία, τα ακραία μπακ παίρνουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο εντός αγωνιστικού χώρου. Πλέον έχουμε έναν πιο επιθετικογενή ρόλο, φυσικά πρέπει να αμυνθούμε σωστά ως ακραίοι αμυντικοί, αλλά θεωρώ ότι η θέση γενικά έχει αλλάξει χαρακτηριστικά. Πρέπει πλέον ο ακραίος μπακ να είναι με περισσότερα επιθετικά χαρίσματα, να δίνεις περισσότερα πράγματα στην ομάδα στην δημιουργία. Αυτό προσπαθώ να κάνω και εγώ, όποτε παίζω, να προσφέρω τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά».

Για το παιχνίδι με τον Βόλο: «Πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά για αυτό το παιχνίδι. Θα είναι μια δυνατή αναμέτρηση απέναντι σε μια καλή ομάδα. Προερχόμαστε από δυο νίκες, έχουμε καλή ψυχολογία και θέλουμε να κάνουμε το 3/3 πριν την διακοπή. Πιστεύω ότι πρέπει να μπούμε δυνατά και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, για να πάρουμε την νίκη και να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

Διαβάστε ακόμη...