«Τρέχει» το νέο σπίτι του ΠΑΟΚ

Απο forzaonline.gr: Στις 10 Σεπτεμβρίου η FORZA είχε αποκαλύψει το σχέδιο του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος θέλει να κατασκευάσει το "σπίτι του ΠΑΟΚ" στην περιοχή της Θέρμης.
Πηγή: forzaonline.gr
«Τρέχει» το νέο σπίτι του ΠΑΟΚ

Το φιλόδοξο, αυτό, σχέδιο όχι μόνο δεν έμεινε στις... σκέψεις, αλλά περνά και στις πράξεις. Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε μια τηλεφωνική επικοινωνία του Ιβάν Σαββίδη με τον Δήμαρχο Θέρμης, Θεόδωρο Παπαδόπουλο. Θέμα συζήτησης ήταν η επιθυμία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να φτιάξει ένα αθλητικό κέντρο στα όρια του Δήμου Θέρμης, για να φιλοξενήσει την πρώτη και την δεύτερη ομάδα και φυσικά όλες τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, που σήμερα φιλοξενούνται σε πολλά μέρη σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει ένα πολύ καλό πνεύμα συνεργασίας και η συζήτηση γίνεται για να ξεπεραστούν τα όποια πρώτα εμπόδια και φυσικά να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο, προκειμένου αυτή η επένδυση να είναι επωφελής τόσο για τον ΠΑΟΚ, όσο και για τον Δήμο Θέρμης και τους δημότες του.

Το θέμα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, ωστόσο και από την πλευρά του Δήμου έχουν γίνει αρκετά πράγματα, έχουν ξεπεραστεί νομοθετικά ζητήματα, από την πρώτη φορά που είχε ανοίξει το θέμα (το 2014) και οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, δείχνουν την διάθεση του Ιβάν Σαββίδη να τρέξει άμεσα αυτό το έργο. Αυτό δείχνει η επαφή του με τον Δήμαρχο, αλλά και οι οδηγίες στους επιτελείς της ΠΑΕ, να έχουν το θέμα αυτό ψηλά στην ατζέντα.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, που θα κοστίσει γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ σε μία έκταση περίπου 200 στρεμμάτων στον κάμπο της Θέρμης, μεταξύ των Ταγαράδων και της Νέας Ραιδεστού, την οποία μπορεί ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει για 99 χρόνια και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της FORZA, θα έχει ένα ενοίκιο γύρω στις 100 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, συν κάποια άλλα οφέλη που θα έχει ο Δήμος.

Σ΄ αυτή την έκταση ο ΠΑΟΚ θέλει να φτιάξει έξι γήπεδα ποδοσφαίρου, το ένα εκ των οποίων θα έχει κερκίδες 5.000 θέσεων, θα μπορούν να γίνονται αγώνες κι εκεί θα αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ Β και να κατασκευάσει ξενοδοχείο και ξενώνες για τις ακαδημίες του.

Από την ώρα που ο ΠΑΟΚ πάρει αυτή την έκταση, μπορεί μέσα σε ένα χρόνο να έχει έτοιμο προς χρήση το μεγαλύτερο μέρος του αθλητικού κέντρου.

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη καταθέσει και masterplan στον Δήμο Θέρμης και η διαδικασία μπορεί να έχει προχωρήσει και ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2022.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΜΠΑ

Το θέμα της νέας Τούμπας έχει φύγει από την επικαιρότητα τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προχωράει.

Όπως είναι γνωστά, τα τρία σχέδια που παρέδωσαν οι δύο εταιρίες που ανέλαβαν το έργο, SALFO και Populous, τα έχουν μελετήσει στην ΠΑΕ, βρίσκονται στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη και στο προσεχές διάστημα αναμένεται η απόφαση σχετικά με το σχέδιο που θα προκριθεί και θα πάει για "διαβούλευση".

Όπως έγραψε η FORZA, το σχέδιο που έχει κλέψει καρδιές είναι το "project Αετός", που προβλέπει ένα γήπεδο περίπου 35.000 θέσεων και ένα σκέπαστρο, που θα έχει το σχήμα ενός αετού. Γήπεδο, σαν κι αυτό δεν υπάρχει άλλο στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι σε διαβούλευση θα πάει το σχέδιο που θα επιλεγεί και πάνω σ΄ αυτό θα μπορούν όλοι να κάνουν τις παρατηρήσεις του.

Διαβάστε ακόμη...