«Έχουμε έφεση στο ανοικτό γήπεδο, να το αξιοποιήσουμε»

Από sdna.gr: Για τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία του ΠΑΟΚ μίλησε ο προπονητής του, Άρης Λυκογιάννης, σε δηλώσεις του μετά τη φιλική νίκη επί της ΑΕΚ.
Πηγή: sdna.gr
«Έχουμε έφεση στο ανοικτό γήπεδο, να το αξιοποιήσουμε»

Αρχικά ανέφερε για το παιχνίδι: «Είδαμε πράγματα. Είχαμε καλές και κακές στιγμές. Νομίζω ότι βγαίνουν κάποια αρκετά ασφαλή συμπεράσματα για εμάς και μας δίνεται η δυνατότητα να συζητήσουμε αρκετά πράγματα αύριο, από τις καταστάσεις που είδαμε σήμερα. Για τη χρονική περίοδο και για το χρόνο που βρίσκεται μαζί η ομάδα μας, με σχεδόν 14 καινούργιους παίκτες, νομίζω πως είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό που είδαμε σήμερα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουμε να διορθώσουμε πράγματα και στην άμυνα και στην επίθεση».

Και συνέχισε για τα θετικά στοιχεία: «Σαν ομάδα, δείχνουμε ότι έχουμε μία έφεση στο ανοικτό γήπεδο. Πιστεύω ότι αν βρεθούμε λίγο περισσότερο χρόνο μαζί, θα μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε καλύτερα αυτό. Σουτάραμε με αρκετά καλά ποσοστά ευστοχίας. Γενικότερα στην επίθεση, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, βρίσκαμε λύσεις, χωρίς να λείψουν βέβαια και τα λάθη. Δεν είμαι ευχαριστημένος από ένα χρονικό διάστημα που ψάξαμε περισσότερο την εκτέλεση και λιγότερο τη δημιουργία. Είχαμε 12 ασίστ για 15 λάθη και αυτό, πρέπει να το αλλάξουμε».

Για τον Φράνκε που είναι δύο ημέρες με την ομάδα: «Δεν ξέρει ακόμα το playbook. Παίξαμε συγκεκριμένα παιχνίδια, όσο ήταν μέσα. Χρειάζεται το χρόνο του, για να βρει τα πατήματά του. Την πρώτη φορά που μπήκε στο γήπεδο, ήταν πάρα πολύ καλός. Τη δεύτερη, δεν ήταν τόσο καλός, αλλά είναι φυσιολογικό αυτό».

Για τη δημιουργία από τη θέση του πλέιμεϊκερ: «Αυτό μας επηρέασε σίγουρα, γιατί αναγκαστήκαμε να πάμε από πολύ νωρίς, σε άλλες καταστάσεις. Ωστόσο αυτό, είναι αρκετά καλό γιατί είναι κάτι που θα το συναντήσουμε. Το γεγονός ότι ο Ράιλι είχε φάουλ από νωρίς, μας έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε άλλα σχήματα. Θεωρώ πως όσο περισσότερο μπαίνει στην προπόνηση ο Φράνκε, που είναι κι αυτός ένα παιδί που μπορεί να «πατήσει» σε αυτήν τη θέση, θα βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα. Κάποιοι παίκτες τώρα, παίζουν περισσότερο χρόνο, από παιχνίδια που θα είναι στην κόψη του ξυραφιού αργότερα».

Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

Όταν αγωνίζεται η Εθνική, αγωνίζεται μια ολόκληρη χώρα. Γι' αυτό, έχει δίπλα της τον ΟΠΑΠ.
Για το πώς δένει η τριάδα Χαντς, Φράνκε, Ράιλι: «Έχουμε αρκετά παιδιά που μπορούν να σκοράρουν και με διαφορετικούς τρόπους. Ακόμα κι εμείς, ψαχνόμαστε στο να δώσουμε κάποιες φάσεις σε κάποια παιδιά, που μας έχουν δείξει πράγματα στις προπονήσεις, αλλά δεν το βάλαμε στο παιχνίδι μας. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να διορθώσουμε τα κενά διαστήματα και να κυκλοφορούμε τη μπάλα. Σήμερα, το παιχνίδι γύρισε σε ένα κομμάτι στην τρίτη περίοδο, που παίξαμε ατομικά και οι παίκτες, έψαχναν μέσα από το ένας εναντίον ενός να βρουν φάσεις, δεν τους βγήκαν και το παιχνίδι γύρισε. Όταν κυκλοφορήσαμε τη μπάλα, βρήκαμε τρία-τέσσερα ξεκάθαρα σουτ, τα βάλαμε και πήραμε το προβάδισμα. Πρέπει να παραδειγματιστούμε από αυτό».

Για την ετοιμότητα στα επίσημα παιχνίδια: «Όσο πάμε πιο κοντά στις επίσημες υποχρεώσεις, τόσο θα μεγαλώνει και ο βαθμός ετοιμότητάς μας. Δε θεωρώ ότι καμία ομάδα θα είναι στο βαθμό ετοιμότητας που θα θέλουν οι προπονητές, ειδικά στο ξεκίνημα. Επειδή οι περισσότερες έχουν κάνει εκ του μηδενός ρόστερ, θα χρειαστούν λίγο παραπάνω χρόνο για να παίξουν, όπως θέλουν οι προπονητές».

Για το αν υπάρχει ζήτημα στο ριμπάουντ: «Για την ΑΕΚ έλειπε ένας ψηλός ο Μάντσεν, αλλά και ο ΜακΓκρίφ που είναι πολύ δυνατός στα επιθετικά ριμπάουντ. Η ΑΕΚ έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος από αυτό που έχουμε εμείς. Με τέτοιες ομάδες, θα έχουμε μειονεκτήματα, είναι δεδομένο αυτό».

Για την Εθνική και το Ευρωμπάσκετ: «Είναι πολύ μεγάλη απογοήτευση, για εμάς τους ανθρώπους του μπάσκετ, που η Εθνική δεν κατάφερε να προχωρήσει πέρα από τους οκτώ. Όλοι μας είχαμε την άποψη ότι η ομάδα αυτή, έχει δυνατότητες. Ωστόσο το συγκεκριμένο γεγονός, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, για περισσότερη περισυλλογή, περισσότερη αυτοκριτική και μεγαλύτερη προσπάθεια για να διορθώσουμε πράγματα, που δε λειτουργούν καλά, πρώτα από όλα στη λίγκα μας. Η εικόνα της Εθνικής ομάδας, είναι κι ένας καθρέφτης της λίγκας της. Δεν είναι τυχαίο ότι χάσαμε από μία ομάδα, η οποία έπαιξε πάρα πολύ καλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι, η οποία έχει μία λίγκα, που διαρκώς αναπτύσσεται και βελτιώνεται. Αυτά, είναι πράγματα που πρέπει να τα δούμε και να παραδειγματιστούμε.

Η αυτοκριτική δεν αφορά μόνο την ομοσπονδία ή τους παίκτες ή τους προπονητής. Αφορά κυρίως τους παράγοντες και ιδιαίτερα, τους δημοσιογράφους. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά που λέμε, στον τρόπο που τα λέμε και στο κλίμα που δημιουργούμε. Γιατί δημιουργήθηκε ένα κλίμα, με το λάθος τρόπο. Κι ο νοών νοείτο... Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για το τι εννοώ. Όποιος καταλαβαίνει, καταλαβαίνει...».

Διαβάστε ακόμη...