Ευρωπαϊκές πρεμιέρες με… ανάμεικτα συναισθήματα

Από paok24.com : 21 Ιουλίου, η σεζόν 2022-2023 ξεκινάει και επίσημα σήμερα για τον ΠΑΟΚ από το «Georgi Asparuhov» της Σόφιας, η αγωνιστική περίοδος.
Πηγή: paok24.com
Ευρωπαϊκές πρεμιέρες με… ανάμεικτα συναισθήματα

Εδώ και χρόνια, η επίσημη έναρξη των υποχρεώσεων του, γίνεται σε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και άλλες φορές τα αποτελέσματα, φέρνουν χαμόγελα, άλλες φορές έχουν φέρνουν πιο δυσάρεστα συναισθήματα.

Πέρσι, για παράδειγμα, στην έδρα της Μποέμιαν στην Ιρλανδία, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε άσχημα, χάνοντας με 2-1, αν και στη συνέχεια, πήρε την πρόκριση στην Τούμπα.

Πρόπερσι, στα νοκ-άουτ προκριματικά του Champions League, ξεκίνησε εντυπωσιακά, με το 3-1 επί της Μπεσίκτας στην Τούμπα, στο… σόου του Τζόλη.

Η σεζόν 2019-2020, ξεκίνησε με το 2-2 με τον Άγιαξ στην Τούμπα στα προκριματικά του Champions League, αλλά δεν υπήρξε συνέχεια στη διοργάνωση, αφού ακολούθησε ο αποκλεισμός στο Άμστερνταμ.

Το 2018-2019, ο ΠΑΟΚ ήταν και πάλι στα προκριματικά του Champions League και σε μία κατάμεστη Τούμπα, επικράτησε με 2-1 της Βασιλείας, για να ακολουθήσει το εντυπωσιακό 0-3 στην Ελβετία και η πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το 2017, στην Ουκρανία και στα προκριματικά του Europa League, η πρεμιέρα στην έδρα της Ολιμπίκ Ντονέτσκ, συνδυάστηκε με μία ισοπαλία (1-1) αλλά η ρεβάνς της Τούμπας, συνδυάστηκε με πρόκριση.

Στα τέλη Ιουλίου του 2016, η σεζόν ξεκίνησε από το Άμστερνταμ για τα προκριματικά του Champions League, με το 1-1 με το γκολ του Τζάλμα Κάμπος, να είναι θετικό αποτέλεσμα, αλλά η πρόκριση χάθηκε στην Τούμπα στη συνέχεια.

Το 2015, η πρεμιέρα μόνο… χαμόγελα δεν είχε φέρει, αφού ο ΠΑΟΚ, είχε ηττηθεί με 2-1 στην έδρα της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, ωστόσο στη ρεβάνς, έκανε τη δουλειά του.

Κάτι ανάλογο είχε γίνει και το 2014 στο Κισινάου της Μολδαβίας, όταν ο ΠΑΟΚ, είχε χάσει με 1-0 στην έδρα της Ζίμπρου, για τα προκριματικά του Europa League, αλλά στη ρεβάνς, έκανε υγιεινό περίπατο και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Όπως βλέπετε, αποτελέσματα υπάρχουν για… όλα τα γούστα, αφού τόσο νωρίς στη σεζόν, φαβορί και αουτσάιντερ, είναι μόνο θεωρητικά. Με την ίδια λογική, ο ΠΑΟΚ έχει μία ακόμα απαιτητική αποστολή απόψε στη Σόφια, ελπίζοντας σε ένα αποτέλεσμα που θα του δώσει προβάδισμα, ενόψει επαναληπτικού της Τούμπας.

Διαβάστε ακόμη...