«Μεγαλύτερο επίπεδο ο ΠΑΟΚ αλλά δεν πρέπει να υποτιμηθεί η Λέφσκι»

Από sdna.gr: Το προφίλ της Λέφσκι Σόφιας, αντιπάλου του ΠΑΟΚ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League ανέλυσε για το SDNA, o Κυριάκος Γεωργίου που έχει εργαστεί για χρόνια σε ομάδες της Βουλγαρίας.
Πηγή: sdna.gr
«Μεγαλύτερο επίπεδο ο ΠΑΟΚ αλλά δεν πρέπει να υποτιμηθεί η Λέφσκι»

Μάλιστα ιδιαίτερο είναι το γεγονός πως ο Αθηναίος τεχνικός δεν έχει υπάρξει ποτέ ποδοσφαιριστής και η αγάπη του όπως λέει ο ίδιος για την προπονητική από μικρή ηλικία του έβαλε το μικρόβιο να ασχοληθεί με αυτό, ακόμη και σε μία ξένη χώρα, αποφοιτώντας από την Εθνική Ακαδημία Αθλητισμού «Βασίλ Λέβσκι» στη Σόφια.

Σημειώνεται πως ο 34χρονος κόουτς έχει σημαντικές επιτυχίες έως τώρα στη βαλκανική χώρα καθώς πέρασε από αρκετά πόστα στη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, τόσο στις ακαδημίες όσο και στην πρώτη ομάδα (σ.σ αναλυτής, βοηθός προπονητή) για τέσσερα χρόνια συνδέοντας μάλιστα το όνομά του με τις κατακτήσεις κυπέλλων (σ.σ 2018-19, 2019-20).

Το SDNA επικοινώνησε με τον Κυριάκο Γεωργίου αναφορικά με την ευρωπαϊκή διασταύρωση του ΠΑΟΚ με τη Λέφσκι Σόφιας και ο ίδιος ανέφερε αρχικά:

«Το δυνατότερο σημείο της Λέφσκι είναι ο κόσμος της, έχει ταπεραμέντο, όπως και ο αντίστοιχος του ΠΑΟΚ. Τα τελευταία χρόνια έχει πέσει πάρα πολύ ωστόσο, έχει σημαντικά οικονομικά και διοικητικά προβλήματα όμως πιστεύω πολύ στον Στάνιμιρ Στοΐλοφ. Είναι ένας πολύ αξιόλογος προπονητής και άνθρωπος, πήρε την ομάδα πάνω του, έχει καταφέρει να ενώσει παίκτες, διοίκηση, και φιλάθλους κάνοντας όλους μία οικογένεια. Πήρε τη Λέφσκι σε δύσκολη θέση και σε σύντομο χρονικό διάστημα τα άλλαξε όλα».

Ειδικότερα, για τα σημεία που ξεχωρίζουν στους «μπλε», o κ. Γεωργίου δήλωσε πως «η Λέφσκι είναι επικίνδυνη, δεν έχει τις δυνατότητες και το επίπεδο ενός καλού ευρωπαϊκού ΠΑΟΚ όμως δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Ο Στοΐλοφ χρησιμοποιεί δύο συστήματα, 4-3-3 και 3-5-2, ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια εναντίον των ΤΣΣΚΑ και Λουντογκόρετς αλλά και στον τελικό του κυπέλλου χρησιμοποίησε τον δεύτερο σχηματισμό καταφέρνοντας να πάρει αυτά που ήθελε. Μιλάμε για μία ομάδα χωρίς σταρ, φαντεζί παίκτες και μεγάλα ονόματα αλλά είναι ένα οικογενειακό σύνολο με πεινασμένο κόσμο. Θέλω να σταθώ επίσης και στις συνθήκες του αγώνα καθώς η ζέστη θα είναι υψηλή στις ημέρες των αγώνων και ίσως αυτό παίξει το ρόλο του...».

Μάλιστα, ο προπονητής της Ομπόριστε έκανε ιδιαίτερη μνεία στο θέμα «φίλαθλος κόσμος» στη Βουλγαρία αλλά και ειδικότερα ενόψει του αγώνα Λέφσκι-ΠΑΟΚ αναφέροντας:

«Στη Βουλγαρία έχουν ημερεύσει τα πράγματα, η ομοσπονδία βάζει κυρώσεις στις ομάδες για το οτιδήποτε, ένα καπνογόνο ή υβριστικό σύνθημα σημαίνει πρόστιμο και το πληρώνουν οι σύλλογοι. Δεν μπορώ να προχωρήσω σε συγκρίσεις με την Ελλάδα που είναι και μεγαλύτερη χώρα αλλά εγώ παίρνω εδώ την κόρη μου και δεν έχω ποτέ πρόβλημα στα βουλγαρικά γήπεδα, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις. Να αναφέρω επίσης ότι και οι οργανωμένοι είναι λιγότεροι στα βουλγαρικά κλαμπ».

Aκόμη, πρόσθεσε: «Ίσως δούμε φιλάθλους της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ να στηρίξουν τον ΠΑΟΚ απέναντι στη Λέφσκι, έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους και οι δύο σύλλογοι έχουν ιδρυθεί την ίδια χρονιά. Έχει συμβεί στο παρελθόν να δούμε και φιλάθλους του ΠΑΟΚ να έρχονται στη Φιλιππούπολη για να στηρίξουν τη Λοκομοτίβ ή τους αντίστοιχους της Λοκομοτίβ να πηγαίνουν και στα μπουζούκια με οπαδούς του ΠΑΟΚ για να διασκεδάζουν. Αυτά είναι τα ωραία του αθλήματος, μακριά πάντα από ακρότητες και συμβάντα όπως αυτό του Τόσκο που μας υποτιμά σαν ποδοσφαιρικούς φιλάθλους και σαν ελληνική κοινωνία».

Διαβάστε ακόμη...