Δύο οι «συνδετικοί κρίκοι»!

Από paok24.com: Ο Γκάρι Ροντρίγκες και ο πρώτος Αφρικανός που αγωνίστηκε στο βουλγαρικό πρωτάθλημα!
Πηγή: paok24.com
Δύο οι «συνδετικοί κρίκοι»!

Στις 21 Ιουλίου, ΠΑΟΚ και Λέφσκι Σόφιας θα "συγκρουστούν" για πρώτη φορά στην ιστορία τους, είτε στη Σόφια είτε στην Τούμπα όπως σας αποκάλυψε χθες το PAOK24.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο ποδοσφαιριστές που κατά κάποιο τρόπο συνδέουν τις δύο ομάδες, από τη στιγμή που αγωνίστηκαν τόσο στον ΠΑΟΚ όσο και στη Λέφσκι!

Ο πρώτος, ήταν ο Μαγκντί Τολμπά, ο οποίος τον Ιανουάριο του 1994 "μετακόμισε" από τον Δικέφαλο στον βουλγαρικό σύλλογο, όντας ο πρώτος Αφρικανός ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας, αφού πρώτα... πρόλαβε να κερδίσει μία μόνιμη θέση στην καρδιά των φίλων του ΠΑΟΚ!

Βέβαια, ο σπουδαίος Αιγύπτιος επιτελικός μέσος δεν "στέριωσε" στη Βουλγαρία και στη Σόφια καθώς αγωνίστηκε για μόλις έξι μήνες στη Λέφσκι, ενώ έξι μήνες περισσότερους φόρεσε τη φανέλα της ο Γκάρι Ροντρίγκες.

Συγκεκριμένα, ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι αγωνίστηκε στη Λέφσκι Σόφιας από τον Φεβρουάριο του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2014, με τους Βούλγαρους να τον αγοράζουν έναντι 300 χιλιάδων ευρώ από τη Ντε Χάαγκ και να τον παραχωρούν με 600 χιλιάδες ευρώ στην Έλτσε έναν χρόνο αργότερα, με τον πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και νυν του Ολυμπιακού να καταγράφει 20 γκολ και 12 ασίστ σε 46 εμφανίσεις με τη φανέλα της Λέφσκι!

Διαβάστε ακόμη...