Οι Πορτογάλοι του ΠΑΟΚ

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ επισημοποίησε την απόκτηση του Ράφα Σοάρες και την ανανέωση του συμβολαίου του Αντελίνο Βιεϊρίνια, σήμερα 7/6.
Πηγή: paok24.com
Οι Πορτογάλοι του ΠΑΟΚ

Η πορτογαλική αγορά χαίρει της εμπιστοσύνης του Δικεφάλου τα τελευταία χρόνια, ενώ αναμένεται να τον απασχολήσει ακόμη περισσότερο με τον Ζοσέ Μπότο, ο οποίος την γνωρίζει πολύ καλά.

Ο Ράφα Σοάρες, θα γίνει ο 10ος Πορτογάλος που θα φορέσει την φανέλα του ΠΑΟΚ. Εντυπωσιακό το γεγονός πως όλοι οι Πορτογάλοι που έχουν φορέσει τα ασπρόμαυρα, το έχουν κάνει εντός 21ου αιώνα.

Ντάνι Φερνάντες (2004-08)

Φύλακας άγγελος της εστίας του Δικεφάλου για μια 5ετία. Αποκτήθηκε από την δεύτερη ομάδα της Ρέγκενσμπουργκ τον Ιανουάριο το 2004 και στα χρόνια του στην Τούμπα κατέγραψε 100 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ. Έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες, μεταξύ αυτών και τους Ηρακλή, Παναθηναϊκό και Πανθρακικό στην Ελλάδα, ενώ στα 38 του χρόνια, πλέον, αγωνίζεται στην Μπιρκιρκάρα της Μάλτας.

Σέρτζιο Κονσεϊσάο (2007-10)

Εμβληματική μορφή του ΠΑΟΚ, στα 2,5 χρόνια που αγωνίστηκε στην Ελλάδα, με πλούσιο βιογραφικό καθώς πέρασε από Πόρτο, Πάρμα, Λάτσιο και Ίντερ. Διετέλεσε και αρχηγός του ΠΑΟΚ, με τον οποίο σε 47 συμμετοχές είχε 6 γκολ και 10 ασίστ. Εκρηκτικός χαρακτήρας, πλέον διαπρέπει ως προπονητής στην χώρα του και την Πόρτο.

Εντίνιο (2009-10)

Αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού για ένα εξάμηνο από την Μάλαγα. Σε μία χρονιά που ο ΠΑΟΚ διεκδικούσε το πρωτάθλημα, δεν φάνηκε ιδιαίτερα ωστόσο κατάφερε να μνημονεύεται από τους φίλους του Δικεφάλου για το γκολ του στο «Γ. Καραϊσκάκης», στην νίκη με 0-1 κόντρα στον Ολυμπιακό, για τα Play-Off εκείνης της σεζόν.

Μιγκέλ Βίτορ (2013-16)

Ήρθε τον Ιούλιο του 2013, από την Μπενφίκα, και αποτέλεσε βασικό στέλεχος της ομάδας στα χρόνια που έμεινε στην Θεσσαλονίκη. Μέχρι την αποχώρηση του, 3 χρόνια μετά, πρόλαβε να καταγράψει 116 συμμετοχές με 9 γκολ και 2 ασίστ. Αποχώρησε για την Χάποελ Μπερ Σεβά του Ισραήλ, όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα, ενώ πρόσφατα έγινε και διεθνείς με την εθνική ομάδα του Ισραήλ.

Ρικάρντο Κόστα (2015-16)

Πρωταθλητής Ευρώπης με την φανέλα της Πόρτο το 2004 και γενικά με πλούσιο βιογραφικό από τα περάσματα του από Βόλφσμπουργκ και Βαλένθια, ήρθα στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2015 για να θωρακίσει την άμυνα. Όχι και τόσο πετυχημένο το πέρασμα του εν τέλει, πρόλαβε ωστόσο να καταγράψει 37 συμμετοχές και να σκοράρει 1 γκολ με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Σέρτζιο Ολιβέιρα (2019)

Δανεικός από την Πόρτο για ένα εξάμηνο, την χρονιά που ο ΠΑΟΚ την έκλεισε με νταμπλ και αήττητο πρωτάθλημα. Πολύ μεγάλη η οψιόν αγοράς για να μπορέσει να τον αποκτήσει ο Δικέφαλος. Κατέγραψε 15 συμμετοχές, με 3 γκολ, έδειξε ότι είναι παίκτης με πολύ μεγάλη ποιότητα και σίγουρα το όνομα του θα φιγουράρει σε μια από τις πιο χρυσές σελίδες ιστορίας του ΠΑΟΚ. Φέτος στέφθηκε κυπελλούχος Ευρώπης με την Ρόμα του Μουρίνιο, στο Europa Conference League.

Νέλσον Ολιβέιρα (2021 – )

Αποκτήθηκε ως ελεύθερος μετά την λήξη του συμβολαίου του με την ΑΕΚ. Προσωπική επιλογή του Ρασβάν Λουτσέσκου. Μεγάλος άτυχος της σεζόν που ολοκληρώθηκε, καθώς παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε δυνατά πετυχαίνοντας και γκολ στο πρώτο του ματς με τον ΠΑΟΚ, τραυματίστηκε σοβαρά, χάνοντας το μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν. Έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Αντελίνο Βιεϊρινία (2008-12, 2017- )

Αποκτήθηκε αρχικά ως δανεικός από την Πόρτο, για ένα χρόνο, και το καλοκαίρι του 2009 με μεταγραφή. Στην πρώτη του θητεία στον ΠΑΟΚ ξεχώριζε στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, αναγκάζοντας την Βόλφσμπουργκ να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο του 2012. Μετά από 5,5 χρόνια στην Γερμανία, επέστρεψε στον ΠΑΟΚ και σήμερα ανανέωσε το συμβόλαιο του για ακόμη έναν χρόνο. Αρχηγός, ηγέτης, έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και 3 κύπελλα Ελλάδος με τον ΠΑΟΚ και θα μείνει στην ιστορία της ομάδας. Μετράει 280 συμμετοχές με τα ασπρόμαυρα, με 49 γκολ και 42 ασίστ και συνεχίζει...

Διαβάστε ακόμη...