Πελεκίδης στο SDNA: «Ήδη βάλαμε... πλώρη για το 5ο νταμπλ!»

Από sdna.gr: Στο SDNA μίλησε ο προπονητής του τμήματος χάντμπολ γυναικών του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πελεκίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο τέταρτο σερί νταμπλ του Δικεφάλου, που είναι και ρεκόρ για τον σύλλογο, ενώ τόνισε ότι ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά έχει ξεκινήσει ήδη προκειμένου οι «ασπρόμαυρες» να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία με «χρυσά» γράμματα.
Πηγή: sdna.gr
Πελεκίδης στο SDNA: «Ήδη βάλαμε... πλώρη για το 5ο νταμπλ!»

Ξεκινώντας την συνέντευξη, ο αρχιτέκτονας αυτού του οικοδομήματος ανέφερε τα συναισθήματά του για το τέταρτο σερί νταμπλ, λέγοντας ότι:

«Τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα. Υπάρχει μεγάλη χαρά για την κατάκτηση των δύο στόχων που θέσαμε στο ξεκίνημα αυτής της σεζόν. Ο σκοπός ήταν εξ' αρχής ένας. Η ομάδα να παραμείνει στην κορυφή και αυτό το πετύχαμε με εμφατικό τρόπο. Το να κατακτάς το νταμπλ για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές δεν είναι κάτι εύκολο, ούτε κάτι που μπορεί να συμβεί από άλλη ομάδα. Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες. Αλλάξαμε παίκτριες, είχαμε τη πανδημία που δυσκόλεψε κατά πολύ τις ζωές μας. Γενικώς πήραμε ρίσκα, αλλά μας βγήκαν».

- Το να κατακτά μία ομάδα τέσσερα σερί νταμπλ δεν είναι ότι πιο σύνηθες στην Ελλάδα. Υπάρχει μυστικό γι' αυτή την επιτυχία;

«Η κατάκτηση των τεσσάρων νταμπλ είναι μια επιτυχία που σπάνια συμβαίνει σε πολλά αθλήματα. Είναι μία συλλογική προσπάθεια, δεν είναι δουλειά μόνο ενός προπονητή. Το πιο σημαντικό είναι πως πλέον με τις αθλήτριες επικοινωνούμε με κλειστά τα μάτια. Η διάκριση αυτή και το επίτευγμα που έχουμε πετύχει μόνο κίνητρο μας δημιουργούν και νέους υψηλούς στόχους ενόψει της επόμενης χρονιάς».

- Τι είναι αυτό που κάνει τον ΠΑΟΚ διαφορετικό και ανίκητο εντός γηπέδου όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα;

«Σαν ομάδα έχουμε αλλάξει τον τρόπο που δουλεύουμε μέσα στο γήπεδο. Εκ των πραγμάτων κάθε χρόνο έχουμε τις καλύτερες αθλήτριες, παρέχουμε τις καλύτερες συνθήκες για να είμαστε ολοένα και καλύτεροι. Το σημείο κλειδί είναι το οικογενειακό κλίμα».

- Πλέον είναι στόχος ενόψει της νέας σεζόν και μια καλύτερη πορεία στην Ευρώπη;

«Οι στόχοι δεν αλλάζουν. Θέλουμε τα τέσσερα νταμπλ να τα κάνουμε πέντε. Έξι και να φτάσουμε όσο πάει μέχρι τέρμα. Ο κρυφός μας στόχος, όνειρο και ελπίδα είναι να κάνουμε το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Δεν είναι εύκολο. Έχουμε όμως το μομέντουμ και τις βάσεις για να κάνουμε κάτι καλύτερο στην Ευρώπη».

- Για τη νέα σεζόν:

«O σχεδιασμός έχει ξεκινήσει, ήδη έχουμε κλείσει αθλήτριες και έχουμε θέσεις τις βάσεις για να κάνουμε όλα όσα ονειρευόμαστε και θέλουμε να πετύχουμε. Φυσικά εκτός από τίτλους θέλουμε να βελτιώνουμε συνεχώς και το επίπεδό μας, να παίζουμε και να παράγουμε καλύτερο θέαμα και να χαίρεται ο κόσμος με όσα βλέπει από την ομάδα στο γήπεδο».

Διαβάστε ακόμη...