Μαρτσίνιακ, ο... απόλυτος πεναλτάκιας

Από sdna.gr: Ο Πολωνός που είναι γνωστός στον «Δικέφαλο» και η αγάπη του στα σφυρίγματα εντός περιοχής.
Πηγή: sdna.gr
Μαρτσίνιακ, ο... απόλυτος πεναλτάκιας

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του έναν αγώνα πρόκληση, καθώς η αναμέτρηση στις 10 το βράδυ της Πέμπτης στο «Βελοντρόμ» κόντρα στη Μαρσέιγ αποτελεί μία ευκαιρία να γράψει μία χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή του ιστορία.

Στις αναμετρήσεις του Conference League δεν υπάρχει VAR, κάτι που κάνει ακόμα πιο καθοριστικό τον ρόλο του διαιτητή, με τον Πολωνό, Σιμόν Μαρτσίνιακ, έναν διαιτητή γνώριμο στον ΠΑΟΚ τόσο από την Ευρώπη όσο και από τη Super League, να έχει οριστεί στον πρώτο προημιτελικό στη Μασσαλία.

Ποιο είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει τον 41χρονο ρέφερι που βρίσκεται και πάλι στον δρόμο του ΠΑΟΚ;

H... αγάπη του για την εσχάτη των ποινών, καθώς ο Μαρτσίνιακ είναι ένας διαιτητής που σφυρίζει πολύ εύκολα πέναλτι, για την ακρίβεια πολύ πιο εύκολα από ότι συνήθως οι περισσότεροι διαιτητές, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί.

Μόνο στη διάρκεια της φετινής σεζόν ο Πολωνός διαιτητής έχει δώσει συνολικά 14 πέναλτι σε 30 παιχνίδια, σε ένα ποσοστό που αγγίζει σχεδόν το 50%.

Από αυτά τα 10 τα έχει σφυρίξει σε 18 αναμετρήσεις στην πατρίδα του, διατηρώντας σταθερά υψηλό ποσοστό στα πέναλτι που δίνει ανά διοργάνωση.

Ο Μαρτσίνιακ έχει οριστεί μέχρι στιγμής στην καριέρα του σε 99 διεθνείς αναμετρήσεις, έχοντας δώσει συνολικά 43 πέναλτι, τα 29 υπέρ του γηπεδούχου και τα 14 για τον φιλοξενούμενο, ξεπερνώντας και πάλι πολύ υψηλό ποσοστό, πάνω από 43%.

Διαβάστε ακόμη...