Χείμαρρος Ούντρις: «Δε θα σταματήσει στην Ουκρανία ο Πούτιν, ξυπνήστε τους ηγέτες σας!»

Από sdna.gr: O Λευκορώσος διαγώνιος του ΠΑΟΚ, Αρτούρ Ούντρις μιλάει στο SDNA για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και καλεί τις ηγεσίες των λαών να αντιδράσουν.
Πηγή: sdna.gr
Χείμαρρος Ούντρις: «Δε θα σταματήσει στην Ουκρανία ο Πούτιν, ξυπνήστε τους ηγέτες σας!»

Όσο όλος ο κόσμος παρακολουθεί αγωνιωδώς τα δεδομένα που μεταβάλλονται διαρκώς στην Ουκρανία, ο Αρτούρ Ούντρις με μια ηχηρή τοποθέτηση στο SDNA, μεταφέρει τις εξελίξεις, όπως τις βιώνει ο ίδιος και όπως απαιτεί να τις βιώσουν όλοι: «Πιέστε τους πολιτικούς σας, αν πέσει η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει όλος ο κόσμος την παραφροσύνη του Πούτιν».

Οικογένειες ξεκληρίζονται, άνθρωποι ξεριζώνονται από την πατρίδα τους και απολύτως σαστισμένος, ο Λευκορώσος διαγώνιος του ΠΑΟΚ, εκφράζει την... ανησυχία του για δεκάδες Ρώσους, που του έστειλαν μήνυμα, δικαιολογώντας τη ρωσική εισβολή. Η απάντηση του ίδιου;

«Ο ρωσικός λαός έχει τυφλωθεί από την προπαγάνδα!»

«Νιώθω πραγματικά άσχημα για τον πόλεμο που ξεκίνησε στην Ουκρανία. Την ίδια ώρα όμως, θαυμάζω το πως ανταποκρίνεται ο στρατός τους, αλλά και οι πολίτες.

Τις τελευταίες ημέρες έχω λάβει πολλά μηνύματα, από Ρώσους, οι οποίοι υποστηρίζουν πως αυτός ο πόλεμος είναι καλός και οι Ρώσοι στρατιώτες είναι σωτήρες. Μου λένε πως ο ουκρανικός λαός περίμενε το ποτέ θα τον σώσουν από την... σατανική Ευρώπη. Έχουν παρασυρθεί τελείως από την προπαγάνδα».

«Λευκορώσοι φίλοι μου προσφέρθηκαν να πάνε στον πόλεμο γιατί σιχάθηκαν τη Ρωσία!»

Μπορεί η οικογένεια του να βρίσκεται στη Λευκορωσία, ωστόσο, φίλοι του προσφέρθηκαν να πάνε στον πόλεμο στο πλευρό της Ουκρανίας, καθώς όπως υπογράμμισε, έχουν αηδιάσει από την συμπεριφορά της Ρωσίας.

«Η οικογένεια μου βρίσκεται στην Λευκορωσία, ωστόσο πολύ φίλοι μου είναι στην Ουκρανία. Μερικοί από τους Λευκορώσους φίλους μου μάλιστα, προσφέρθηκαν να πάνε στην Ουκρανία να πολεμήσουν, γιατί έχουν σιχαθεί τη Ρωσία. Τις τελευταίες ώρες είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στην Ουκρανία. Απ' όσο ξέρω η Ρωσία πίστευε πως θα καταλάβει το Κίεβο, 3 με 4 ώρες μετά την εισβολή. Δυο ημέρες μετά, δεν είχαν καταφέρει να καταλάβουν μια μεγάλη πόλη. Οι Ρώσοι στρατιώτες που έχουν παραδοθεί έχουν μπερδευτεί. Όπως υποστηρίζουν πήγαιναν σε στρατιωτική εκπαίδευση και εξεπλάγην όταν τους κάλεσαν στην μάχη στην Ουκρανία. Έως σήμερα (σ.σ. αναφέρεται έως τις 26/02), η Ρωσία έχει 3.5 χιλιάδες στρατιώτες που είτε έχουν παραδοθεί, είτε σκοτωθεί και η Ουκρανία μετράει περίπου 400, όπως ανέφερε το Υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ουκρανίας, της Ρωσίας ανέφερε πως «δεν υπάρχουν θύματα».

«Αυτό που ξέρω είναι πως η Ρωσία επιτίθεται στην Ουκρανία και από πλευράς, Λευκορωσίας και πλέον και ο στρατός της Λευκορωσίας πηγαίνει στα σύνορα με την Ουκρανία για να πολεμήσει. Υπάρχει και επίσημο έγγραφο που έχει αποσταλεί από την Ουκρανία στη Λευκορωσία».

«Αν πέσει η Ουκρανία ο Πούτιν δεν θα σταματήσει, θα εκμεταλλευτεί την αδυναμία της Ευρώπης...»

Για το τέλος θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα, με αποδέκτες όλους τους ευρωπαίους πολίτες, απαιτώντας την άμεση αντίδραση τους για να ασκήσουν πίεση στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Όπως επισημαίνει πρέπει να υπάρξουν αυστηρές και ουσιαστικές κυρώσεις στη Ρωσία, καθώς ο Πούτιν αποτελεί παγκόσμια απειλή και θα βρει τον τρόπο να εκμεταλλευτεί την αδυναμία της Ευρώπης:

«Έχω ένα μήνυμα για τους ευρωπαίους πολίτες. Πριν οχτώ χρόνια η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και κατέλαβε την Κριμαία. Η αντίδραση της Ευρώπης ήταν πολύ χαλαρή, διότι φοβήθηκαν τον Πούτιν και την πυρηνική απειλή. Δύο χρόνια πριν ο Λουκασένκο, νόθευσε τις εκλογές της Λευκορωσίας και ακόμα και έως τώρα, απειλεί και σκοτώνει ανθρώπους. Η Ευρώπη πάλι αντέδρασε ήρεμα, γιατί και πάλι φοβήθηκε τον... φίλο του τον Πούτιν. Δύο μέρες πριν ο Πούτιν επιτίθεται στην Ουκρανία και υποστηρίζει πως αν υπάρξει ευρωπαϊκή υποστήριξη «θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες», εννοώντας πως θα χρησιμοποιήσει το ατομικό όπλο. Ο Πούτιν είναι παγκόσμια απειλή. Θα εκμεταλλευτεί την αδυναμία της Ευρώπης, προκειμένου να εκβιάσει ή να επιτεθεί. Αν "πέσει" η Ουκρανία, δεν θα σταματήσει.

Πρέπει να πιέσετε τους πολιτικούς σας, να αποκτήσουν μια σκληρή στάση απέναντι στον Πούτιν, να αποκλείσουν τη Ρωσία από παντού και να υποβάλλουν κυρώσεις. Αλλιώς όλος ο κόσμος θα έρθει αντιμέτωπος με την παραφροσύνη του και με το... κόκκινο κουμπί».

Διαβάστε ακόμη...