Πώς αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, οι ευθύνες των ομάδων και τα ερωτήματα στους υπουργούς!

Από sdna.gr: Η Ελλάδα «βράζει» για την οπαδική βία και το βόλεϊ του Ταρνατόρου... ξεχνά να εκδικάσει υποθέσεις επεισοδίων. Οι ομάδες αποδέχονται την παιδική δικαιολογία και η ζωή συνεχίζεται...
Πηγή: sdna.gr
Πώς αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, οι ευθύνες των ομάδων και τα ερωτήματα στους υπουργούς!

Το μέγεθος του σκανδάλου στο βόλεϊ που αποκάλυψε το SDNA, δεν το έχουμε καταλάβει ακόμη. Επειδή έγινε γνωστό ξαφνικά και κυρίως από σπόντα! Αν ο Παναθηναϊκός δεν έπρεπε να απολογηθεί και εν συνεχεία να τιμωρηθεί, ουδείς θα είχε πάρει χαμπάρι τι συνέβη. Γιατί δεν είναι δουλειά τους φυσικά.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε κόντρα στον ΠΑΟΚ στις 5 Φεβρουαρίου, κλήθηκε σε απολογία για τις 19 του ίδιου μήνα, απολογήθηκε και την ίδια μέρα με διαδικασία fast track εκδόθηκε απόφαση τιμωρίας δύο αγωνιστικών διότι «ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα, παρείσφρησαν 15 άτομα περισσότεροι στο γήπεδο και στο τέλος του αγώνα πετάχτηκε ένα ποτήρι στον αγωνιστικό χώρο».

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού προσπαθούσαν να πείσουν την αθλητικό δικαστή ότι είναι στοχοποιημένο το σωματείο, ωστόσο όπως αποδείχθηκε ουδέν κακόν αμιγές καλού. Διότι από έναν διάλογο μαζί της ξεκίνησαν όλα:

Α.Δ.: «Κύριοι, είστε τρίτη φορά εδώ φέτος κι είστε υπότροποι»...

ΠΑΟ: «Μας προκαλεί εντύπωση πως καλείτε διαρκώς εμάς σε απολογία, ενώ έχουν γίνει τόσο σοβαρά επεισόδια σε άλλους αγώνες και δεν έχει υπάρξει καμία τιμωρία. Στο ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό είχαν γίνει τόσα»...

Α.Δ.: «Δεν έχει έρθει κάποια άλλη ομάδα να απολογηθεί εδώ. Πότε έγινε αυτό; Εγώ δεν έχω λάβει από τα αρμόδια όργανα εκθέσεις που να αναφέρονται σε επεισόδια»...

Κι έτσι ξετυλίχθηκε το κουβάρι του μεγαλύτερου σκανδάλου στην σύγχρονη ιστορία του ελληνικού βόλεϊ. Με τον Παναθηναϊκό να κινεί τα νήματα και η επιστολή του, το πρωί της Δευτέρας, να φέρνει αλυσιδωτές εξελίξεις. Και το SDNA να πρωτοστατεί με συγκλονιστικές αποκαλύψεις εγγράφων, σε άλλη μία υπόθεση που... βρωμάει και ζέχνει ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ!

Η Λίγκα που υπάρχει για τέτοια ζητήματα, δεν ασχολήθηκε με τα σοβαρά επεισόδια στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Έλαβαν χώρα μέσα Δεκέμβρη και κατά σύμπτωση οι Πράσινοι διερωτήθηκαν λόγω της δικής τους τιμωρίας, γιατί δεν είχε γίνει το ίδιο με τον αιώνιο αντίπαλό τους. Έτσι ξετυλίχτηκε το κουβάρι του σκανδάλου.

Το αντιλαμβάνεστε; Δηλαδή αν δεν είχε προκύψει θέμα απολογίας και τιμωρίας του Παναθηναϊκού, η σεζόν θα τελείωνε με τον Ολυμπιακό να μην έχει απολογηθεί καν για επεισόδια με καμένο αυτοκίνητο, διακοπές αγώνα, δεκάδες προσαγωγές.

Τη στιγμή που η χώρα ασχολείται για απίστευτα άσχημους λόγους με τη βία, μια Λίγκα «ξέχασε» να κάνει κάτι για επεισόδια! Ελάτε τώρα να μας πείσετε πως συμπτωματικά έγινε αυτό σε αγώνα του Ολυμπιακού. Ελάτε τώρα να μας πείσετε, πως συμπτωματικά έγινε αυτό με τον πρόεδρο της Λίγκας (Ταρνατόρος) να είναι στέλεχος του Ολυμπιακού. Ελάτε τώρα να μας πείσετε πως θα είχαν την ίδια δυσκολία στη μνήμη, αν τα επεισόδια τα είχαν κάνει Παναθηναϊκοί, ΠΑΟΚτσήδες ή ακόμη και υποστηρικτές του ΟΦΗ ή του Φίλιππου Βέροιας.

Το θέμα σηκώνει μέχρι και παρέμβαση εισαγγελέα. Δεν ήταν απλά ένας πυρσός που άναψε και έσβησε στο χέρι κάποιου. Έκαψαν αυτοκίνητο διεθνούς αθλητή!

Σκεφτείτε το λιγάκι με δεδομένα ποδοσφαίρου. Γίνονται επεισόδια ας πούμε στη Λεωφόρο. Υπάρχουν προσαγωγές δεκάδων οπαδών. Το ματς διακόπτεται λόγω εντάσεων. Ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ελλάδος αποχωρώντας βρίσκει το αυτοκίνητό του καμένο. Κι αντί να έρθει κλήση σε απολογία, μετά από κάνα τρίμηνο άλλη ομάδα ρωτάει τη Λίγκα τι έγινε με τα επεισόδια και λαμβάνει ως απάντηση «ξεχαστήκαμε»!

Όχι δεν λύνεται το πρόβλημα με μια απλή παραίτηση. Την οποία ήξεραν άλλωστε πως δε θα κάνουν αποδεκτή οι περισσότερες ομάδες. Αλλιώς ο Ταρνατόρος και το προεδρείο του, δύσκολα να προχωρήσουν σε τέτοια κίνηση. Η ευθιξία δε θέτει παραιτήσεις στη διάθεση των ομάδων. Την καταθέτει και χαιρετά με το κεφάλι κάτω. Για το σκάνδαλο στο οποίο ενέπλεξαν οι εμπλεκόμενοι το βόλεϊ και το πρωτάθλημά του.

Όσο για τις ομάδες που δεν έκαναν δεκτή την παραίτηση αποδεχόμενες πως απλά... ξεχάστηκαν επεισόδια σε ντέρμπι αιωνίων, είναι απλά άξιες της μοίρας τους. Πρώτος πρώτος ο Φοίνικας Σύρου που έχει κάνει τέτοιες επενδύσεις και βλέπει το βόλεϊ να ψυχορραγεί και να αποτελεί πέτρα του σκανδάλου. Κι έπειτα η Κηφισιά, ο ΟΦΗ, ο Φίλιππος Βέροιας. Για τον Μίλωνα δεν τίθεται θέμα διότι μαντέψτε ποιος τρέχει τον σύλλογο... Ο Παντελής Τορνατώρος!

Δεν είναι τυχαία και η... γενική αφωνία από την ώρα που έχει αποκαλυφθεί το σκάνδαλο. Όποιος τραβήξει την κουρτίνα στο επαγγελματικό βόλεϊ θα βρει όλες τις απαντήσεις μπροστά του.

Το βόλεϊ έχει σασπένς. Έχει ομάδες επιπέδου. Μετά από χρόνια άρχισε η σεζόν με τέσσερις διεκδικητές του τίτλου ουσιαστικά. Υπήρξαν μέχρι τώρα ανατροπές, σπουδαία αποτελέσματα, εκπληκτικά ματς. Κι έρχεται ο Ταρνατόρος με τη Λίγκα του, να αμαυρώσει κι αυτή τη σεζόν. «Ξεχνώντας» επεισόδια σε ντέρμπι αιωνίων. Συγκαλύπτοντας πρωτοφανείς, σε αγώνα βόλεϊ, σκηνές βίας, με 27 προσαγωγές, φωτοβολίδες ευθείας βολής να εκτοξεύονται μέσα από το κλειστό κι ένα καμμένο αυτοκίνητο.

Ο Αυγενάκης τρίβει τα χέρια του που έχει τέτοιους άρχοντες για προέδρους στις επαγγελματικές λίγκες. Τέτοιους θέλει. Για αυτό και δεν τον παίρνει κανένας φίλαθλος στα σοβαρά ώστε να του ζητήσει ευθύνες.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός προστασίας του Πολίτη άραγε με αυτούς θα πορευτεί να πατάξει τη βία προστατεύοντας τον φίλαθλο που πηγαίνει στο γήπεδο; Ο Κώστας Τσιάρας, υπουργός δικαιοσύνης πως ακούει άραγε αυτό το γεγονός συγκάλυψης; Απευθυνόμαστε σε όσους μπορεί πραγματικά να νοιάζονται για όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια της φίλαθλης Ελλάδας. Η βία πατάσσεται πρωτίστως με απονομή δικαιοσύνης. Όχι ρίχνοντας τις εκθέσεις της Αστυνομίας κάτω από τα γραφεία για να μην τιμωρηθεί το σωματείο που έκανε σύνθημα όπως ο Λουδοβίκος «Το κράτος είμαι εγώ»...

Διαβάστε ακόμη...