Μελέτησε τον ΠΑΟΚ και έριξε ατάκες και καρφιά

Από sportday.gr: Ο Ζοσέ Μπότο έδωσε το στίγμα του ΠΑΟΚ της επόμενης μέρας με αρκετές ατάκες, αλλά και με καρφιά
Πηγή: sportday.gr
Μελέτησε τον ΠΑΟΚ και έριξε ατάκες και καρφιά

Η συνέντευξη του Ζοσέ Μπότο θύμισε σλόγκαν διαφήμισης περασμένης δεκαετίας. «Δεν έτυχε, πέτυχε». Δεν έτυχε διότι οι «ασπρόμαυροι» έψαχναν το κατάλληλο timing και το βρήκαν. Και πέτυχε διότι ο Ζοσέ Μπότο ήταν προετοιμασμένος να πει όσα μπορούσε να πει, να αφήσει υπονοούμενα για κάποια θέματα, αλλά να ρίξει ακόμα και τα καρφιά του. Η αλήθεια είναι πως η τελευταία συνέντευξη Τύπου αθλητικού διευθυντή στον ΠΑΟΚ έχει γίνει πλέον παράδειγμα προς αποφυγή. Ήταν αυτή του Όλαφ Ρέμπε, που είχε μιλήσει στον Τύπο λίγο μετά την αποτυχία του ΠΑΟΚ να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ στα διπλά ματς με την Κράσνονταρ, με την καρέκλα του Αμπέλ Φερέιρα να μην είναι σταθερή, με τη μεταγραφική περίοδο να έχει κυλίσει με τις «τσαπατσουλιές» στο θέμα του επιθετικού, και τον Γερμανό να έχει ένα ύφος απολογητικό αλλά χωρίς να «το έχει» στον επικοινωνιακό τομέα.

Δεν είπε τη λέξη πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ

Επικοινωιακή κίνηση πρώτη. Δεν ανέφερε τη λέξη «πρωτάθλημα». Το πήγε από εδώ, το πήγε από εκεί, αλλά αυτό το απέφυγε. Είπε το «ήρθα για να κάνω τον ΠΑΟΚ μεγαλύτερο διότι είναι ήδη μεγάλος». Ωραίο σαν ατάκα. Πιασάρικο. Έξπυνο. Τον πήρε τον πόντο του. Είπε και το «όταν ξεκίνησα να συζητάω με τον ΠΑΟΚ η ομάδα ήταν στο -14 από τον Ολυμπιακό και στο -4 από την ΑΕΚ και τώρα είναι στο -9 από τον Ολυμπιακό και στο +8 από την ΑΕΚ». Και αυτό ακούγεται ωραίο. Βασικά, αυτή η ατάκα δείχνει προετοιμασία για τη συνέντευξη. Τα έκατσε, τα μελέτησε, και πήγε διαβασμένος για να «κερδίσει πόντους». Και αυτό τον πόντο, τον δίνω.

Του... βγαίνει ο Μιτρίτσα

Χωρίς να ρωτηθεί για τη μη απόκτηση εξτρέμ, αναφέρθηκε μόνος του στον Μιτρίτσα. Τρίτο σημείο που δείχνει πως ήταν διαβασμένος. Μπορεί η αλήθεια να είναι πως ο ΠΑΟΚ «ψάχτηκε» για να δώσει τέλος στον δανεισμό του, αλλά το γεγονός πως ο Ρουμάνος έμεινε και το τελευταίο 20ήμερο δείχνει να ανεβαίνει συνεχώς, ο Μπότο το «χρησιμοποίησε» λέγοντας πως «είδε έναν παίκτη που προσπαθεί» και πως αν ερχόταν ένας εξτρέμ στο «παρα ένα» και θα «καιγόταν» ο Μιτρίτσα αλλά και θα χανόταν χρόνος μέχρι να είναι έτοιμος.

Τα «καρφιά» με παράδειγμα τον Αμπέλ Φερέιρα και τον Φερνάντο Βαρέλα

Δεν «χάιδεψε» μόνο ο Μπότο. Έριξε και τα καρφιά του. Τόσο για την επιλογή Αμπέλ Φερέιρα, που δεν ταίριαζε στο ρόστερ που είχε ο ΠΑΟΚ, όσο και για τη διαχείριση της φουρνιάς του νταμπλ με την ατάκα που είπε με αφρομή την υπόθεση Βαρέλα, λέγοντας πως «οι ομάδες πρέπει να σέβονται την ιστορία τους αλλά δεν πρέπει να είναι προσκολλημένες σε αυτή». Ειδικά αυτούς τους δυο πόντους, τους μετράω «διπλούς». Ο Ζοσέ Μπότο έδειξε πως στο ποδόσφαιρο, κάποια πράγματα πρέπει να είναι πάνω από όλα. Το πρώτο είναι το κλαμπ και το δεύτερο η φιλοσοφία του κλαμπ. Όλα τα άλλα έρχονται και φεύγουν αλλά αυτά δεν πρέπει να αλλάζουν.

Δεν έδωσε απαντήσεις σε όσα δεν περιμέναμε να δώσει

Κανείς δεν περίμενε από τον Μπότο να πει, μέσα Φεβρουαρίου, αν θα ανανεώσει ο Μπίσεσβαρ, ο Κρέσπο, ο Πασχαλάκης ή το τι θα κάνει ο Βιεϊρίνια. Αλλά ο Πορτογάλος απάντησε και πάλι με έξυπνο τρόπο. Ακόμα και αν είναι ψέμα, ήτα... έξυπνο ψέμα. Αυτό το «ξέρουμε τι θα κάνουμε» ακόμα και αν είναι ψέμα, προτιμότερο από το «θα δούμε».

Το καλοκαίρι θα κριθεί ανεξαρτήτου μπάτζετ

Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ο Μπότο έριξε κάποιες τροχιοδεικτικές βολές. Θα κριθεί το καλοκαίρι όταν και θα έχει... ένα κάρο δουλειά, που έχει ξεκιήσει να κάνει από τώρα. Και οι δυο μεταγραφές που έκανε τον Ιανουάριο, έδειξαν πως δεν έχει πρόβλημα με το μπάτζετ που θα έχει. Με τα πολλά έφερε Σοάρες και με τα λίγα έφερε Σάστρε. Κακά τα ψέματα. Το αήττητο σερί που έχτισε ο ΠΑΟΚ από τότε που ήρθε ο Μπότο έχει παίξει το ρόλο του, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για όλους.

Διαβάστε ακόμη...