Τέτοια εικόνα, δε σηκώνει δικαιολογίες

Από paok24.com: Ξεκινώντας το κείμενο αυτό, καλό θα είναι να λάβουμε υπ'όψιν όλοι μας, ότι όπως και η δική μας καθημερινότητα επηρεάζεται λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό, το ίδιο συμβαίνει και μέσα στις ομάδες.
Πηγή: paok24.com
Τέτοια εικόνα, δε σηκώνει δικαιολογίες

Διαρκή τεστ, σχεδόν πάντα μια ανησυχία αν κάποιο ή κάποια από αυτά βγει θετικό, γενικά μια κατάσταση μη κανονική, που δεν επιτρέπει να συγκεντρωθούν όλοι στη δουλειά τους.

Αυτό είναι δεδομένο και όταν μάλιστα, έχει προκύψει μια τόσο μεγάλη διασπορά, όπως το προηγούμενο διάστημα στον ΠΑΟΚ Μαteco, είναι προφανές ότι ο όποιος ρυθμός υπήρχε πριν χάνεται και... φτου κι απ'την αρχή.

Το συγκεκριμένο θέμα, δεν είναι δικαιολογία, αλλά μια πραγματικότητα την οποία έχουν να αντιμετωπίσουν οι περισσότερες ομάδες αυτόν τον καιρό. Mέσα σε αυτές και ο ΠΑΟΚ Μαteco. Mία πραγματικότητα μάλιστα, η οποία είναι πρωτόγνωρη σχεδόν για όλους, αφού την τελευταία διετία, παίκτες και προπονητικά επιτελεία, έχουν να διαχειριστούν έναν ιό, ο οποίος μπορεί να τους βρει όλους και στον καθένα να έχει διαφορετικά συμπτώματα.

Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπ'όψιν, όποιος περίμενε ότι ο ΠΑΟΚ Μαteco, σε αυτό το μομέντουμ, με αυτές τις συνθήκες, θα πήγαινε χθες να αντιμετωπίσει μια καλή γαλλική ομάδα (που έχει κι αυτή τα θέματα της με τον κορωνοϊό) και θα ήταν ο κυρίαρχος, ας το γυρνούσε στο... Σασμό καλύτερα, μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έβρισκε εκεί.

Από την άλλη όμως, μια τόσο κακή εικόνα, όπως αυτή που είχε η ομάδα του Άρη Λυκογιαννη χθες, δε σηκώνει καμία δικαιολογία. Ειλικρινά, ο ΠΑΟΚ Μαteco, φαινόταν να μην έχει αρχή, μέση και τέλος, ειδικά στην άμυνα του, που ενώ είχε μια γεμάτη εβδομάδα για να προετοιμαστεί, από το ξεκίνημα έβλεπε τα... τρένα (της Στρασμπούρ) να περνούν.

Έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο φέτος... Στην πρεμιέρα της Basket League, που το Λαύριο έκανε «παρέλαση» στο Παλατάκι, όσο και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, που ερχόταν από τη μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας του στη Euroleague λίγα 24ωρα πριν, αλλά στην έδρα του ΠΑΟΚ Μαteco, δε βρήκε καμία αντίσταση.

Το θέμα δεν είναι η ήττα, αλλά η εικόνα και η αίσθηση που έδινε η ομάδα ότι δε μπορούσε να κάνει τίποτα από την αρχή, για να κόψει το ρυθμό της Στρασμπούρ. Ένας παίκτης του επιπέδου του Έντι, αν νιώσει άνετα, δε θα σταματήσει να βάζει όλο το βράδυ. Δείτε πως τον αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ Μαteco στις πρώτες του επιθέσεις και θα καταλάβετε μετά, γιατί τελείωσε το παιχνίδι με 26 πόντους με τέτοια ποσοστά (4/5 τρίποντα, 3/4 δίποντα).

Δείτε πως αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ Μαteco, έναν καλό και γνωστό σουτέρ όπως ο Μποχάτσικ και θα καταλάβετε γιατί τελείωσε το παιχνίδι με 20 πόντους, ενώ οι μέσοι όροι του φέτος, είναι πιο κάτω από τους μισούς πόντους που είχε χθες. Υπάρχουν κι άλλα, πολλά παραδείγματα από το χθεσινό παιχνίδι, όπως τα ριμπάουντ (εκεί υπάρχει και η απουσία του Γιάνκοβιτς βέβαια, που δίνει λύσεις) ή ακόμα και εκείνο το 5/7 τρίποντα στην πρώτη περίοδο των Γάλλων μέχρι να έρθει το πρώτο τάιμ άουτ, ούτως ώστε να αντιληφθεί κανείς ότι αν ο Λυκογιάννης και οι παίκτες του, μείνουν σε δικαιολογίες, τότε και το δεύτερο παιχνίδι στο Παλατάκι, δε θα έχει και πολλές διαφορές...

Αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ Μαteco, έχει ταλαιπωρηθεί από την αρχή της σεζόν από διάφορα προβλήματα τραυματισμών σημαντικών παικτών, αλήθεια είναι ότι έχει παίξει μόνο σε 2-3 παιχνίδια πλήρης, αλήθεια είναι ότι έχει κάνει δύο αλλαγές στο ρόστερ, που θα πρέπει να μπουν σε αυτό, αλήθεια είναι ότι μετά το... booster του +32 στο ντέρμπι με τον Άρη, ήρθε ο κορωνοϊός αυτήν τη φορά, να τον τραβήξει πίσω.

Αλήθεια είναι όμως επίσης, ότι η εικόνα και η νοοτροπία του χθεσινού αγώνα, δεν εμφανίζονται πρώτη φορά και είτε υπάρχουν όλες οι συνθήκες που περιγράψαμε πιο πάνω, είτε δεν υπάρχουν, μπήκαμε στον Ιανουάριο και στους μήνες, που αρχίζουν να κρίνουν στόχους.

Δεν ξέρουμε πόσα μπορούν να αλλάξουν στην ομάδα, πως θα εμφανιστεί με τον Γκρίφιν υγιή στην πορεία και την προσαρμογή του Ρίβερς, αυτό που έχουμε δει και μας έχει φέρει ανησυχία είναι ότι εικόνα όπως η χθεσινή, μόνο εξαίρεση δεν αποτελεί. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι σε αρκετά παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ Μαteco μένει πίσω στο σκορ, κυνηγάει μετά για να μειώσει τη διαφορά και μένει με το ότι απλά, δεν τα παράτησε. Καλό είναι κι αυτό, αλλά προφανώς και δεν αρκεί.

Χρόνο για να προετοιμαστεί, ψυχολογικά και αγωνιστικά και να κάνει το 1-1 στο δεύτερο παιχνίδι με τη Στρασμπούρ, έχει. Και ακόμα και να μην το κάνει και να αποκλειστεί, οφείλει να παρουσιάσει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο από το χθεσινό.

Υ.Γ.: Αν κάποιος μείνει στη διαιτησία του χθεσινού αγώνα, τότε ούτε ο... Σασμός τον σώζει. Βρίσκουν και κάνουν, το επίπεδο παραμένει χαμηλότατο στη διοργάνωση, αλλά τα προβλήματα του ΠΑΟΚ Μαteco είναι πολύ περισσότερα από την αντιμετώπιση των διαιτητών.

Διαβάστε ακόμη...