«Μου προσέφερε τα μέγιστα και θα μου λείψει ο ΠΑΟΚ, πρόκληση η Ολλανδία»

Από sdna.gr: O Eλληνοαρμένιος μπακ θα συνεχίσει την καριέρα του «στη χώρα της τουλίπας» αλλά δεν ξεχνά τη συμβολή των «ασπρόμαυρων» στη διαμόρφωσή του.
Πηγή: sdna.gr
«Μου προσέφερε τα μέγιστα και θα μου λείψει ο ΠΑΟΚ, πρόκληση η Ολλανδία»

Το όνειρο του εξωτερικού ετοιμάζεται να ζήσει πλέον και επίσημα ο Αβεντίς Αβεντισιάν καθώς υπέγραψε στη Γκόου Αχέντ Ιγκλςσυνεχίζοντας την καριέρα του στην Eredivisie, πρωτάθλημα που διέπρεψαν και διαπρέπουν Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Ο Ελληνοαρμένιος πλάγιος μπακ που ανδρώθηκε στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, αγωνιζόμενος μάλιστα εκεί για 13 χρόνια, μίλησε στο SDNA για τη μετεγγραφή του στον ολλανδικό σύλλογο λέγοντας το δικό του «αντίο» στον «Δικέφαλο» που σημάδεψε τη μέχρι τώρα πορεία του στο άθλημα.

Αρχικά, για τα πρώτα του συναισθήματα μετά τη μετακίνησή του στους «αετούς», ο Αβεντισιάν ανέφερε ότι «τώρα αρχίζω και το συνειδητοποιώ, το ήθελα και το είχα κυνηγήσει πολύ, δούλεψα αρκετά και πάντα ονειρευόμουν να παίξω στο εξωτερικό» για να συμπληρώσει πως «ανέκαθεν θαύμαζα το ολλανδικό πρωτάθλημα και είναι σίγουρα μία πρόκληση για μένα. Οι άνθρωποι εδώ με πίστεψαν παρά το γεγονός ότι δεν έχω παίξει ακόμη ανδρικό ποδόσφαιρο, από τη δεύτερη εβδομάδα των δοκιμαστικών μου ένιωθα σαν να βρίσκομαι εδώ για καιρό. Το κλίμα είναι οικείο, μου έδειξαν αγάπη και αυτό με κάνει να αισθάνομαι τόσο καλά μέσα μου που επιθυμώ να δώσω το 100% για να τους το ανταποδώσω. H oμάδα συνεχίζει να ενισχύεται, έχει ως πρώτο στόχο την παραμονή, υπάρχουν μεν και βλέψεις για έξοδο στην Ευρώπη αλλά είναι κάτι δύσκολο».

Συνεχίζοντας, αναφορικά με τα στοιχεία που διακρίνουν το παιχνίδι του αλλά και τις όποιες αδυναμίες έχει ενδεχομένως την ευκαιρία να βελτιώσει στη «χώρα της τουλίπας», ο 19χρονος αμυντικός υπογράμμισε: «Θεωρώ πως το στυλ παιχνιδιού μου ταιριάζει σε αυτό του ολλανδικού ποδοσφαίρου καθώς είναι επιθετικό, όπως και εγώ σαν μπακ. Θεωρώ πως θα ταιριάξω με την ομάδα σε αυτό το κομμάτι. Αντίθετα από την ομάδα μου είπαν ότι θα πρέπει να βελτιώσω το φυζικάλιτι. Αυξάνω το επίπεδο, ήρθε η ώρα να παίξω κόντρα σε άνδρες και πλέον ανεβαίνω δύο σκαλιά. Περιμένω να αντιμετωπίσω τον Άντονι του Άγιαξ, πιστεύω ότι είναι τρομερός παίκτης και ο πιο δύσκολος ίσως αντίπαλος που θα βρω απέναντί μου στην Eredivisie».

Ακολούθως, ο Αβεντίς αποχαιρέτησε τον ΠΑΟΚ μέσω του SDNA αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «o ΠΑΟΚ μου προσέφερε τα μέγιστα, ήταν πάντα δίπλα μου και θα μου λείψει πολύ ο σύλλογος. Έζησα αήττητα πρωταθλήματα, πολλές νίκες σε τουρνουά του εξωτερικού, πηγαίναμε και παίζαμε ως φαβορί κόντρα σε τεράστια κλαμπ έχοντας διακρίσεις. Θα κρατήσω τις σχέσεις και τις επαφές με κάποιους ανθρώπους που θα μείνουν μία ζωή» για να συμπληρώσει ότι «πέρασα ωστόσο και δύσκολες στιγμές, δεν γίνεται μέσα σε 13 χρόνια να είναι όλα ρόδινα, το απωθημένο μου είναι ότι δεν μου δόθηκε η ευκαιρία, ακόμη και να με δει ο προπονητής της πρώτης ομάδας, να κάνω το ντεμπούτο μου όπως ονειρεύονται όλα τα παιδιά σε αυτή την ηλικία».

Όσον αφορά τους παίκτες των «ασπρόμαυρων» που παρακολουθούσε πιο στενά κατά την παρουσία του στο κλαμπ, η απάντηση μάλλον ήταν... αναμενόμενη με τον Αβεντισιάν να ξεχωρίζει τους Αντελίνο Βιεϊρίνια και Λέο Μάτος. «Ο Μάτος ήταν για μένα ο πιο ολοκληρωμένος μπακ που έχει περάσει από την ομάδα. Ο Βιεϊρίνια είναι σημαία για τον ΠΑΟΚ, δεν έχει να αποδείξει άλλωστε κάτι πλέον, έχει μια σπουδαία καριέρα, τι άλλο να κάνει πλέον...», ανέφερε με νόημα.

Ίσως ο πιο χαρισματικός, με βάση και την εξέλιξή του, παίκτης της γενιάς του είναι ο Χρήστος Τζόλης με τον Ελληνοαρμένιο άσο να μιλά με θέρμη για τον επιθετικό της Νόριτς: «Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτόν, έχει δουλέψει πάρα πολύ, είναι μεγάλος δουλευταράς και γι' αυτό έχει επιτυχία, το γκολ τον χαρακτηρίζει, είναι ολοφάνερο πως είναι γκολτζής, πάντα το είχε μέσα του αυτό. Ας μην ξεχνάμε πως παίζει και στο πιο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα του κόσμου, ανέβηκε πέντε σκαλιά πάνω αλλά το μέλλον είναι μπροστά του».

Στη Γκόου Αχέντ Ιγκλς θα βρει έναν άλλον Έλληνα για συμπαίκτη, τον Γιάννη-Φοίβο Μπότο, που αγωνίζεται επιτυχημένα με τη μορφή δανεισμού από την ΑΕΚ, με τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ να εξάρει τη μέχρι τώρα βοήθεια του παρείχε.

«O Γιάννης με βοήθησε πάρα πολύ σε ό,τι χρειάστηκα, με έπαιρνε από το ξενοδοχείο, τρώγαμε μαζί μετά την προπόνηση, δεν μου έλειψε τίποτα. Αυτό δείχνει το πόσο καλά αισθάνονται γενικά και οι Έλληνες παίκτες στην Ολλανδία και το πρωτάθλημά της, φαίνεται και από το επιτυχημένο πέρασμα που έχουν κάνει αρκετοί παίκτες από τη χώρα μας».

Κλείνοντας, το φινάλε περιλάμβανε μία ματιά και στο κεφάλαιο «Εθνική», υπογραμμίζοντας πως ο Αβεντίς Αβεντισιάν έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί τόσο με τη «γαλανόλευκη» όσο και με την αντίστοιχη ανδρική ομάδα της Αρμενίας (σ.σ έχει αγωνιστεί με την ελληνική Κ16 - Κ17 και την αρμένικη Κ16). Ο ίδιος ωστόσο, αν και φύσει επιθετικός παίκτης, θέλησε να... φυλάξει τα νώτα του σε αυτή την ερώτηση αναφέροντας: «Σίγουρα είμαι σε ένα στάδιο που πρέπει να αρχίσω να το σκέφτομαι, ακόμη δεν έχει γίνει οριστική κρούση αλλά πρέπει να είμαι έτοιμος να κληθώ να πάρω αυτή την απόφαση και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να είναι βιαστική».

Διαβάστε ακόμη...