To ασύλληπτο ρεκόρ, που καλά κρατεί (vid)

Από paok24.com: Πρωταγωνιστής ο Σκοτ Σκάιλς
Πηγή: paok24.com
To ασύλληπτο ρεκόρ, που καλά κρατεί (vid)

Ο Σκοτ Σκάιλς έγινε γνωστός σε εμάς από το πέρασμα του στον ΠΑΟΚ. Δεν είναι μια απλή θητεία σαν όλες τις άλλες. Στον Δικέφαλο ο Αμερικανός άρχισε την προπονητική του καριέρα ωστόσο λίγο νωρίτερα στη σεζόν αγωνίστηκε τους ασπρόμαυρους ως παίκτης. Για όσους δεν το θυμούνται όταν έγινε το μεταγραφικό μπαμ με την απόκτηση του Σκάιλς, προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν ο Μισέλ Γκομέζ.

Η πορεία της ομάδας δεν ήταν η αναμενόμενη και τον Ιανουάριο τέθηκε θέμα προπονητή ενώ με αποχώρηση απείλησε κι ο Αμερικανός σταρ. Στις 22/1/97 και μετά από ήττα με 84-60 κόντρα στην Μπενετόν, ο Γκομέζ αποτέλεσε παρελθόν. Ωστόσο με μία εντελώς απροσδόκητη απόφαση, ο τότε πρόεδρος της ομάδας, κ. Αλεξόπουλος, ανακοίνωσε πως ο Σκάιλς θα αναλάμβανε τον ρόλο του προπονητή των ασπρόμαυρων.

00:09 / 00:35
Με τον Αμερικανό στον πάγκο οι ασπρόμαυροι τερμάτισαν 6οι στην κανονική διάρκεια. Στα Playoffs κατάφεραν να τερματίσουν τρίτοι, κερδίζοντας την έξοδο στην Euroleague της ερχόμενης σεζόν με τη χρονιά τελικά να λήγει επιτυχώς.

Ωστόσο ο Σκάιλς δεν είναι γνωστός μόνο στη χώρα μας. Για την ακρίβεια ο άλλοτε πόιντ γκαρντ των Ορλάντο Μάτζικ είναι ευρέως γνωστός καθώς σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια ήταν πρωταγωνιστής σ' ένα ρεκόρ, που ακόμη δεν έχει σπάσει στο NBA. Στις 30/12 του 1990 ο Σκάιλς είχε μοιράσει 30 τελικές πάσες στην αναμέτρηση των Ορλάντο Μάτζικ με τους Ντένβερ Νάγκετς (155-116). Στο ίδιο παιχνίδι μάλιστα σκόραρε και 22 πόντους ενώ μάζεψε και 6 ριμπάουντ.

Η επίδοση αυτή αποτελεί ρεκόρ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με τόσους και τόσους μεγάλους παίκτες να έχουν περάσει από τότε και να μην έχουν καταφέρει να το σπάσουν. Πιο κοντά απ' όλους έφτασε ο Στόκτον, που ένα χρόνο αργότερα σημείωσε 28.

Δείτε εδώ στιγμιότυπα από την τεράστια εμφάνιση:

Διαβάστε ακόμη...