Με VAR στους «16» - Πότε κληρώνει για τις ομάδες

Από sdna.gr : Ο… χάρτης του Κυπέλλου Ελλάδας, η ειλημμένη απόφαση της ΕΠΟ για το VAR και η αναμονή για την ημερομηνία της κλήρωσης λόγω Cosmote TV.
Πηγή: sdna.gr
Με VAR στους «16» - Πότε κληρώνει για τις ομάδες

Μετά την ολοκλήρωση της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας έχουμε μάθει τις 16 ομάδες που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

Στο επόμενο βήμα θα συμμετέχουν όλοι οι εκπρόσωποι της Super League και ο θεσμός αρχίζει να αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ο… χάρτης του Κυπέλλου

Με τελευταία έκπληξη τον αποκλεισμό του Απόλλωνα Σμύρνης από την Κηφισιά, ολοκληρώθηκαν οι... εκτός προγράμματος προκρίσεις που σημειώθηκαν στην 5η φάση του Κυπέλλου.

Πλέον στους «16» που συνεχίζουν βρίσκονται 10 ομάδες από τη Super League, οι ΑΕΚ, Αρης, Βόλος, Ιωνικός, Λαμία, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, πέντε από τη Super League 2, οι ΑΕΛ, Αναγέννηση Καρδίτσας, Λεβαδειακός, Νίκη Βόλου και Κηφισιά, ενώ την υπέρβαση κάνει ο πολύ ανταγωνιστικός Άγιος Νικόλαος, ο οποίος αποτελεί τον μοναδικό εκπρόσωπο της Γ’ Εθνικής.

Ειλημμένη απόφαση για VAR και η σφραγίδα της εκτελεστικής

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας η ΕΠΟ έχει αποφασίσει ότι θα χρησιμοποιηθεί το VAR, προκειμένου να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία και λιγότερα παράπονα από τη διαιτησία.

Πλέον αυτό είναι πιο εφικτό, καθώς στους «16» συμμετέχουν περισσότερες ομάδες από τις μεγάλες κατηγορίες, οι οποίες έχουν γήπεδα που μπορούν να υποστηρίξουν την τεχνολογία ανασκόπησης.

Ωστόσο, στις περιπτώσεις που οι φυσικές έδρες κάποιων ομάδων που συμμετέχουν στους «16» δεν μπορούν να υποστηρίξουν το VAR, υπάρχει σχετική πρόνοια και θα χρησιμοποιηθεί η δεύτερη έδρα που έχουν δηλώσει, η οποία πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις.

Η απόφαση για τη χρήση του VAR στη φάση των «16» του Κυπέλλου τη δεδομένη χρονική στιγμή αποτελεί πρόθεση της ΕΠΟ και πρόκειται να επιβεβαιωθεί και τυπικά στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας, η οποία είναι προγραμματισμένη τη Δευτέρα.

Η Cosmote TV καθορίζει την ημερομηνία της κλήρωσης

Η Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το συνδρομητικό κανάλι της Cosmote TV, το οποίο έχει αποκτήσει τα δικαιώματα της διοργάνωσης και τη φετινή σεζόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, η Cosmote TV ζήτησε η κλήρωση της φάσης των «16» να πραγματοποιηθεί στα στούντιο της και για αυτό τον λόγο δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα η ημερομηνία της κλήρωσης.

Πιθανές ημερομηνίες είναι 15, 16 ή 18 Νοεμβρίου, κάτι που θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Τα παιχνίδια στη φάση των «16» είναι διπλά και όσον αφορά στην έδρα του πρώτου αγώνα αυτή θα προκύπτει από το ποια ομάδα θα βγαίνει πρώτη από την κληρωτίδα.

Διαβάστε ακόμη...