«Ανανέωση με τον ΠΑΟΚ; Εγώ πάντως δουλεύω σκληρά»

Από sdna.gr: «Έχουμε δεχθεί περισσότερα γκολ απ΄όσα θα έπρεπε...» σε μια σεζόν που η πορεία του βρίσκεται σε άκρως ανοδική τροχιά, ο Γιάννης Μιχαηλίδης μοιάζει πιο ώριμος από ποτέ και φαντάζει μια σπουδαία προοπτική επένδυσης για το σήμερα και το αύριο του ΠΑΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
«Ανανέωση με τον ΠΑΟΚ; Εγώ πάντως δουλεύω σκληρά»

Τί απαντά όμως εκείνος στο SDNA;

Στα 21 του, κρατά χαμηλά τη μπάλα. Για την ακρίβεια, κοιτά παιχνίδι με παιχνίδι. Και δεν είναι πως δεν κάνει όνειρα αλλά προτιμά να πατά καλά στα πόδια του, να κάνει προσεκτικά βήματα, αφήνοντας τις 30αρες μπαλιές, ακριβείας μεν, για το γήπεδο δε. Φέτος, η σεζόν δείχνει να του «κουμπώνει» καλά, ο Λουτσέσκου τον εμπιστεύεται και ο Γιάννης Μιχαηλίδης μοιάζει με μια σπουδαία προοπτική επένδυσης για τον ΠΑΟΚ. Για το σήμερα και το αύριο.

Μιλώντας έστρεψε την προσοχή του στο «εμείς» και στο σύνολο. Θιασώτης της φιλοσοφίας Λουτσέσκου: «Είμαι χαρούμενος που πηγαίνω καλά μέχρι στιγμής. Δουλεύω καθημερινά για τον εαυτό μου και για την ομάδα. Εμείς δεν κοιτάμε ποτέ το ατομικό κομμάτι αλλά το σύνολο. Είμαστε ομάδα και δεν θα σταθώ ούτε στο γκολ μου, ούτε σε κάτι άλλο, αλλά στους τρεις βαθμούς. Αυτό ήταν το σημαντικό για εμάς».

Και εφόσον στην εξίσωση της συζήτησης μπαίνει το «εμείς», η ερώτηση για την αδυναμία στα μετόπισθεν τον αφορά άμεσα. Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα ακόμη... δώρο στον αντίπαλό του και είδε και στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης την εστία του να παραβιάζεται: «Δεν έχει άδικο ο κ. Λουτσέσκου (σ.σ. μιλώντας για δώρα), η αλήθεια είναι ότι το γκολ που δεχθήκαμε ήταν ένα δώρο από εμάς. Ξέρουμε ότι έχουμε δεχθεί περισσότερα γκολ από όσα θα έπρεπε και δουλεύουμε καθημερινά σε αυτό το κομμάτι. Θα βελτιωθούμε και θα είμαστε ακόμα καλύτεροι στη συνέχεια».

Η συνέχεια θα τους βρει εκ νέου στην Τούμπα καθώς την Πέμπτη (4/11) υποδέχονται για το Conference League την Κοπεγχάγη, αν και προείχε το τρίποντο με τον Απόλλωνα Σμύρνης, τρίποντο... υποχρέωσης: «Ήταν πολύ σημαντικό. Μετά από μια νίκη παίρνουμε ψυχολογία ενόψει των δύο πολύ σημαντικών παιχνιδιών που έχουμε μπροστά μας. Με την ψυχολογία που πήραμε και τη δουλειά μας, θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για την Πέμπτη και για την Κυριακή.

Δεν μπορώ να πω ότι θα είναι πολύ διαφορετικό το ματς με την Κοπεγχάγη στην Τούμπα, αλλά σίγουρα θα έχει διαφορές, μιας και στην εξέλιξη του παιχνιδιού της Δανίας ο αντίπαλος έμεινε με δέκα παίκτες. Η Κοπεγχάγη θα έρθει στη Θεσσαλονίκη πιο ψιλιασμένη, αλλά και εμείς θα είμαστε πιο έτοιμοι για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Όσο για την επιστροφή της Θύρας 4; «Εννοείται πως η Θύρα 4 μας δίνει ώθηση, για να δώσουμε πάνω από το 100% μας. Όπως φάνηκε και κόντρα στον Απόλλωνα, αντιδράσαμε πολύ καλά μετά το 1-1. Βγήκαμε μπροστά, προηγηθήκαμε ξανά και κερδίσαμε σχετικά εύκολα στο τέλος το παιχνίδι».

Το καλύτερο το κράτησε πάντως για το τέλος. Γύρω από το όνομά του υπάρχει έντονη φημολογία περί ανανέωσης του συμβολαίου με τον ΠΑΟΚ ως μια επιβράβευση που θα λειτουργήσει και ως δικλείδα ασφαλείας για το «αύριο» του Δικεφάλου: «Εννοείται ότι αυτό είναι καλό για τον κάθε ποδοσφαιριστή. Εμένα το μυαλό μου όμως είναι στο γήπεδο, να δουλεύω καθημερινά για να δίνω το 100% και μόνο αυτό. Τα άλλα έρχονται...».

Διαβάστε ακόμη...