H FIFA αλλάζει το οφσάιντ και το ιταλικό ποδόσφαιρο εφαρμόζει τον κανονισμό

Aπό paok24.com:Είναι εμφανές εδώ και καιρό ότι είμαι σε μια περίεργη εποχή για το ποδόσφαιρο. Είμαστε σε μια περίοδο στην οποία ετοιμάζονται αλλαγές. Αγνωστο αν θα εφαρμοστούν στο τέλος ή όχι.
Πηγή: paok24.com
H FIFA αλλάζει το οφσάιντ και το ιταλικό ποδόσφαιρο εφαρμόζει τον κανονισμό

Αγνωστο αν αυτές οι αλλαγές θα αφορούν νέες λίγκες ή νέους κανονισμούς. Μία το θέμα με την ευρωπαϊκή Super League όμως, μία οι σκέψεις για Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια, πάντα υπάρχει συζήτηση. Και τώρα θα μεγαλώσει, αφού το SkySport κάνει λόγο, σε σχετικό ρεπορτάζ, για επικείμενη αλλαγή στο οφσάιντ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η FIFA θέλει να αλλάξει το οφσάιντ. Να μην ισχύει αυτό που ισχύει τώρα, ότι ακόμη και το... ένα χιλιοστό είναι οφσάιντ, αφού αυτό δεν συνιστά πλεονέκτημα για τον επιθετικό. Στόχος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, αναφέρει το SkySport, είναι η εξής: Να υπάρχει μια «απόσταση» για να μπορεί να θεωρηθεί οφσάιντ. Για την ακρίβεια, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η FIFA θέλει το οφσάιντ να προκύπτει ως εξής: Από την εξέταση του σημείου στο οποίο βρίσκεται το πίσω πόδι του επιτιθέμενου και το μπροστά του αμυνόμενου.

Οι άνθρωποι της παγκόσμιας ομοσπονδίας πιστεύουν ότι αυτό θα βοηθήσει τους επιτιθέμενους. Και η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία συμφωνεί με αυτό... Βασικά, σύμφωνα με το SkySport πάντα, η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δέχεται να κάνει το «πείραμα». Δέχεται, δηλαδή, από την επόμενη σεζόν να διοργανώσει πρωτάθλημα με αυτόν τον -νέο- κανονισμό του οφσάιντ. Οχι το πρωτάθλημα της Serie ή της Serie B όμως, αλλά το πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών.

Πηγή: Italians

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...