Η αλλαγή με τους ξένους που διευκολύνει τον ΠΑΟΚ

Από paok24.com : Ο ΠΑΟΚ προχωράει την περίπτωση Σίντκλεϊ από τη Ντιναμό Κιέβου, ένας ακόμα παίκτης μη κοινοτικός αναμένεται να προστεθεί στο ρόστερ και η ερώτηση, είναι πως από τη στιγμή που η ομάδα διαθέτει αρκετούς κοινοτικούς, κινείται και προς την απόκτηση άλλων.
Πηγή: paok24.com
Η αλλαγή με τους ξένους που διευκολύνει τον ΠΑΟΚ

Η απάντηση έρχεται από την αλλαγή που πέρασε η ΕΠΟ στις 13 Αυγούστου, με αφορμή της Β’ ομάδες που θα αγωνιστούν στη Super League 2.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, διόρθωσε το άρθρο 4 του κανονισμού των Β’ ομάδων κι έτσι, μια ΠΑΕ SL1, που έχει Β’ ομάδα, θα μπορεί να έχει στο ρόστερ της, 12 αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές από χώρες εκτός Ε.Ε., από τους οποίους οι 8 θα μπορούν να είναι άνω των 23 ετών.

Από αυτούς τους 12, η ΠΑΕ έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί μέχρι πέντε σε κάθε αγώνα της SL1, ενώ στην SL2 ισχύει ό,τι και για τις άλλες ομάδες της κατηγορίας για τη συμμετοχή ξένων.

Η ΕΠΟ επίσης διευκρινίζει στην προκήρυξη της, ότι οι παίκτες αυτοί μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα από την πρώτη στη Β’ Ομάδα.

Ο κανονισμός για όλους, είναι μέχρι πέντε ξένοι συν τρεις κάτω των 23 ετών και μπορούν να αγωνιστούν μέχρι πέντε. Με την αλλαγή αυτή, για τις ΠΑΕ που έχουν Β’ ομάδες, οι ξένοι είναι μέχρι οκτώ, συν τέσσερις κάτω των 23 ετών, αλλά και πάλι, μπορούν να παίξουν μέχρι πέντε. Ωστόσο μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα από τη πρώτη στη Β’ ομάδα.

Διαβάστε ακόμη...