«Ανώτερος ο ΠΑΟΚ, θα μπορούσε να κερδίσει»

Από paok24.com: Σε δεύτερη μοίρα περνάει στο στρατόπεδο της Ριέκα το αυριανό εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Σιμπένικ, λόγω φυσικά του αγώνα – ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Πέμπτη.
Πηγή: paok24.com
«Ανώτερος ο ΠΑΟΚ, θα μπορούσε να κερδίσει»

Όπως μάλιστα αναφέρουν τα Μέσα στην Κροατία, ο Γκόραν Τόμιτς ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ροτέισον προκειμένου να παρατάξει μία όσο το δυνατόν πιο "φρέσκια" ομάδα κόντρα στον Δικέφαλο, παρά το ότι η ανάγκη για νίκη κόντρα στη Σιμπένικ είναι επιτακτική από τη στιγμή που η Ριέκα έχει ήδη χάσει έδαφος στον βαθμολογικό πίνακα.

Από εκεί και πέρα, το 1-1 της Τούμπας δίνει το δικαίωμα στους Κροάτες να ελπίζουν βάσιμα στην πρόκριση, η οποία για τη Ριέκα θα είναι σαν να κερδίζει το... λαχείο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα "lavoce.hr", με τον συντάκτη του κειμένου, να τονίζει μεταξύ άλλων:

"Το ερώτημα είναι ένα από τα κλασικά: Tο ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο; Μάλλον και τα δύο. Γιατί, όταν η νίκη χάνεται στο 93ο λεπτό εξαιτίας ενός αυτογκόλ, υπάρχει λύπη. Από την άλλη, όμως, πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί και να παραδεχτούμε ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε κερδίσει, βάσει αυτών που έκανε κατά τη διάρκεια του 90άλεπτου και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

Το 1-1 είναι ένα "ανοιχτό" αποτέλεσμα, το οποίο αφήνει ανοιχτές τις ελπίδες για πρόκριση στην φάση των ομίλων της Conference League, η οποία για έναν σύλλογο όπως η Ριέκα είναι σαν να κερδίζει το λαχείο! Την παραμονή του ταξιδιού στη Θεσσαλονίκη, κανένας από τους παίκτες, το προπονητικό επιτελείο και τους προπονητές της Ριέκα δεν θα είχε αρνηθεί την ισοπαλία στο γήπεδο της Τούμπας, ακόμα κι αν πλέον μετανιώνουν που δεν μπόρεσαν να φέρουν στο σπίτι μια πολύτιμη νίκη.

Και επειδή χάρη στους νέους κανόνες της UEFA, η ισοπαλία 0-0 δεν θα είναι πλέον αρκετή, η Ριέκα θα πρέπει να κερδίσει πάση θυσία για να περάσει στη φάση των ομίλων. Ωστόσο, ο αγώνας της Πέμπτης στην Ελλάδα έδειξε ορισμένες πράγματα: ο ΠΑΟΚ είναι τεχνικά ανώτερος, αλλά η Ριέκα ήξερε πώς να τα πάει καλά όταν επιτέθηκε.

Κρίμα που δεν το έκανε λίγο περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, μιας και κλείστηκε στην άμυνα και ουσιαστικά εγκατέλειψε, εξαιτίας και της πίεσης που άσκησε ο ΠΑΟΚ.

Πριν έρθει όμως η ώρα για το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ, η Ριέκα έχει άλλη μία υποχρέωση, αυτή τη φορά στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, αύριο κόντρα στη Σιμπένικ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.

Ένα παιχνίδι, που πρέπει να κερδηθεί για να αποφευχθεί η απώλεια επαφής με τους πρώτους της βαθμολογίας, , οι οποίοι δεν έχουν το βάρος των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων στους ώμους τους και μπορούν να αφοσιωθούν αποκλειστικά στις εγχώριες υποχρεώσεις τους.

Ανεξάρτητα από τα αντίθετα λεγόμενα, είναι προφανές ότι οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο της Ριέκα θα έχουν το μυαλό τους στο παιχνίδι της Πέμπτης. Θα υπάρξει σίγουρα ροτέισον, ανάλογα και με το ποιοι ποδοσφαιριστές παραμένουν τραυματίες".

Διαβάστε ακόμη...