Βήμα πρόκρισης στην Τούμπα!

Από sdna.gr: Καθοριστικής σημασίας παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ που ψάχνει τις βάσεις πρόκρισης απέναντι στη Ριέκα (19/8, 21.00), υποδεχόμενος τους ανανεωμένους και επικίνδυνους Κροάτες στην Τούμπα, στη «σκιά» του τραυματισμού του Νέλσον Ολιβέιρα!
Πηγή: sdna.gr
Βήμα πρόκρισης στην Τούμπα!

«Δεν είναι ευχάριστη κατάσταση για τον οποιονδήποτε να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις...», ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε τοποθετηθεί πολύ νωρίτερα. Αρκετές ώρες πριν φθάσουν τα νέα από την Πορτογαλία και από το μέτωπο του Νέλσον Ολιβέιρα.

Ο ΠΑΟΚ -λοιπόν- καλείται να διαχειριστεί μια εξαιρετικά κομβική απουσία καθώς ο υψηλόσωμος φορ θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου και τίθεται νοκ άουτ για τους επόμενους έξι μήνες. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, επιβάλλεται αναπροσαρμογή πλάνου καθώς είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης της επίθεσης του ΠΑΟΚ.

Το βέβαιο είναι πως ο Δικέφαλος θα κινηθεί στην παρούσα φάση με τον Κάρολ Σφιντέρσκι, ο οποίος αναμένεται να πάρει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- και φανέλα βασικού απέναντι στη Ριέκα, αποτελώντας τη μία από τις δύο πινελιές διαφοροποίησης στην ενδεκάδα του Δικεφάλου συγκριτικά με αυτή κόντρα στη Μποέμιαν.

Δεν αποκλείεται στην άμυνα να επιστρατευθεί και ο Κρέσπο δεδομένου πως έχει αφήσει πίσω του το πρόβλημα τραυματισμού. Στα αξιοσημείωτα της αποστολής του ΠΑΟΚ, η επιστροφή του Ντόουγκλας Αουγκούστο, το όνομά του οποίου δεν υφίσταται πια στο ιατρικό δελτίο και δεν αποκλείεται προσεχώς να έρθει ως λύση από τον πάγκο...

Από την άλλη, το τοπίο αναφορικά με τη Ριέκα είναι «θολό» δεδομένου πως ο Γκόραν Τόμιτς δεν αρέσκεται σε «σταθερά» συστήματος, με τους Κροάτες πάντως να... βλέπουν τριάδα στα μετόπισθεν και συγκεκριμένα 3-4-3 που μπορεί να μετατραπεί και σε 3-5-2.

Κάτι που σημαίνει πως ο Πρσκαλο θα είναι στα γκολπόστ με τους Γκάλοβιτς, Κρέσιτς, Εσκοβάλ να αποτελούν την τριάδα της άμυνας. Τόμετσακ και Βούκσεβιτς σε ρόλο φουλ μπακ με τους Πάβισιτς - Τσερν στα χαφ, ενώ τριπλέτα στην επίθεση θα συνθέσουν οι Αμπέμ, Αμπάς και Ομπρεγκόν!

Οι Κροάτες ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη με αρκετές κομβικές απουσίες και συγκεκριμένα χωρίς τον πρώτο σκόρερ της ομάδας (σ.σ. έξι συμμετοχές, τέσσερα γκολ) Γιόσιπ Ντρμιτς ενώ απών είναι και το αστέρι της ομάδας, Ρόμπερτ Μούριτς! Από εκεί και πέρα, στα... πιτς έμεινε και ο βασικός τερματοφύλακας της Ριέκα, Νεντέλικο Λάμπροβιτς, με έξι συμμετοχές σε οχτώ παιχνίδια καθώς και ο σέντερ μπακ, Χρβόιε Σμόλτσις ενώ το απουσιολόγιο κλείνει με τους Λίντον Σελάχι και Στάνιτς.

Από τη πρώτη στιγμή της παρουσίας τους στη Θεσσαλονίκη, οι Κροάτες έχουν ρίξει όλο το βάρος της πίεσης στον ΠΑΟΚ, τον οποίο χαρακτηρίζουν ξεκάθαρο φαβορί του ζευγαριού, τονίζοντας πως είναι αισιόδοξοι, ωστόσο, παραμένουν και ρεαλιστές. Από τον πρόεδρο της ομάδας, μέχρι τον προπονητή και τους παίκτες, άπαντες μιλούν με άκρως κολακευτικά λόγια για τους ασπρόμαυρους και την Τούμπα, περιμένοντας μια «θερμή» ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα!

Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Ζερόμ Μπρισάρντ ενώ μαζί του θα βρεθούν και οι συμπατριώτες του, Μπέντζαμιν Παζέ και Κυρίλ Μουνιέ, τέταρτος θα είναι ο Φλοράν Μπατά. Ο Μπισάρντ είναι διαιτητής της πρώτης κατηγορίας της UEFA και έγινε διεθνής για πρώτη φορά το 2018.

«Κουβαλά» ορισμένη ευρωπαϊκή εμπειρία, σφυρίζοντας αγώνες μέχρι τους ομίλους του Europa League ενώ βρέθηκε και στον τελικό του γαλλικού Super Cup Γαλλίας του 2020, διευθύνοντας την αναμέτρηση της Παρί με τη Λυόν.

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί ζωντανά και αποκλειστικά από το OPEN TV. Οι φίλοι του Δικεφάλου, όμως, που βρίσκονται στο εξωτερικό, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το παιχνίδι από παντού μέσα από το PAOK TV! Η Τούμπα ταξιδεύει σε κάθε γωνιά του πλανήτη μέσα από το κανάλι του Δικεφάλου και δίνει την δυνατότητα στους απανταχού φίλους της ομάδας να απολαύσουν την αναμέτρηση με ένα κλικ, εντελώς δωρεάν.

Διαβάστε ακόμη...