Στον αστερισμό του Γιάννη Καλμαζίδη

Από toumbalibreclub44.blogspot.com: Τέταρτος τερματισε πέρσι ο ΠΑΟΚ στην Volleyball League,σε μια άσχημη χρονιά, στην οποία άλλαξαν δύο προπονητές(Κώστας Δεληκώστας & Nikola Matijasevic) ,
Πηγή: toumbalibreclub44.blogspot.com
Στον αστερισμό του Γιάννη Καλμαζίδη

πέντε πασαδόροι για να παίξει στο τέλος βασικός ο 42χρονος (10 Μαρτίου 1979) Θανος Τερζής που ξεκίνησε την χρονιά ως βοηθος προπονητη και μάνατζερ.
Η χρονιά που έγινε ακόμα χειρότερη με τον αποκλεισμό στη Βεροια,απο τον Φιλιππο για το League Cup,επιταχυνε τις αποφάσεις για αλλαγές,ωστε να επιστρέψει η ομάδα στον σωστό δρόμο.

Η πρώτη και σημαντικοτερη αλλαγή ηταν αυτή του προπονητή, με τον Γιάννη Καλμαζίδη να επιστρέφει στην ομάδα την οποία οδήγησε στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων και ενός Κυπέλλου.

Με τον «Σουηδό» στον πάγκο στον ΠΑΟΚ θελουν να επιστρέψουν στην διεκδικηση των τιτλων και με τις κινήσεις που έκαναν αυτό δείχνουν,αφου επεδιωξαν να κρατήσουν τον Βελγο διαγωνιο Μπραμ Βαν ντε Ντρις,που τον ενάμιση χρόνο με τον ΠΑΟΚ απέδειξε πόσο μεγάλος παίκτης είναι,ομως ο Παναθηναϊκός κινήθηκε αστραπιαία και τον εκλεισε και ετσι στραφηκαν στον πανυψηλο(2.12) 30χρονο Λευκορωσο Artus Udrys ,εναν παίκτη που ήταν ο βασικός διαγώνιος στην Ρωσική Φακέλ με ακραίους τους Κλιούκα και Βολκόφ,ενω περσι αγωνιστηκε στην γαλλική, Tours VB, τόσο στο γαλλικό πρωτάθλημα, όσο και στο CEV Champions League.

Στο κέντρο η συμφωνια με τον Μίταρ Τζούριτς να επιστρέψει ως κεντρικός,δεν ολοκληρωθηκε(αποφάσισε να πάει στον Φοίνικα) και ετσι υπήρξε αλλαγή στον σχεδιασμό,με την αποκτηση του Αντρέ Μπράουν,του Καναδου που στο πρωτάθλημα που μας πέρασε είχε εξαιρετική χρονιά με τον Φοίνικα,ενώ δίπλα του θα είναι ο Πατρινος αρχηγος της Εθνικης ομαδας Γιώργος Πετρέας, μια ακόμα σημαντική προσθήκη....

Στα ακρα παρεμεινε ο Ραφαήλ Κουμεντάκης που θα έχει την θέση του ενός βασικού ακραίου και δίπλα του ο επισης Λευκορωσος διεθνης Pavel Kuklinski ,στην πάσα ο γεννημένος 19/02/1994, διεθνης Καναδος Brett Walsh,που περασε απο Γαλλια,Βελγιο και Τουρκια και είναι μια εξαιρετική επιλογή, ενώ λίμπερο παρέμεινε ο Κοκκινάκης.

Στο ρόστερ της επόμενης σεζόν παρεμειναν ο αγεραστος Θανος Τερζης,ο κεντρικος Γιάννης Τακουρίδης, ο νεαρος διαγωνιος Αλεξανδρος Μπουτος και ο ακραιος Σωτηρης Σωτηριου,επεστρεψε ο κεντρικος Τασος Γατσης,απο τον Φιλιππο,τον οποιο ακολουθησε και ο 23χρονος ακραιος Στέλιος Τζιουμάκας(που εκανε περσι πολυ καλο πρωταθλημα),ενω στο λιμπερο πισω απο τον Κοκκινακη θα βρεθει ο νεαρος Παυσανίας Αντωνίου...

Ο ΠΑΟΚ θέλει να επιστρέψει στην διεκδίκηση τίτλων και θα ποντάρει στους δύο Καναδους(Ουόλς και Μπράουν) και τους δυο Λευκορώσους(Ούντρις και Κουκλίνσκι) οι οποιοι εκτός από την ποιότητα θα του προσφέρουν και ομοιογένεια που πάντα χρειάζεται σε ομάδες που θέλουν να κατακτήσουν τίτλους.

Το roster της ομάδας του ΠΑΟΚ στο νέο πρωτάθλημα

Πασαδόροι: Ουόλς, Τερζής

Ακραίοι: Κουμεντάκης, Κουκλίνσκι, Σωτηρίου, Τζιουμάκας

Διαγώνιοι: Ούντρις, Μπούτος

Κεντρικοί: Μπράουν, Πετρέας, Γάτσης, Τακουρίδης

Λίμπερο: Κοκκινάκης, Αντωνίου

Τελος αξιζει να σημειωθει οτι οι 4 πρωτοι της Vοlley League,θα παρουν την καινουργια χρονια μερος στις Ευρωπαικες διοργανωσεις,αφου ο ΠΑΟΚ μαζι με τον Παναθηναϊκό θα συμετασχουν στο Challenge Cup,ο Ολυμπιακός στο Champions League και ο Φοίνικας Συρου στο CEV Cup...

Διαβάστε ακόμη...