«Ασπίδα» Γκαρσία σε Πασχαλάκη!

Από sdna.gr: Μία από τις φωτογραφίες που πέρασαν στα ψιλά την επομένη της πρεμιέρας των playoffs ήταν το στιγμιότυπο της αγκαλιάς του Πάμπλο Γκαρσία με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Μία εικόνα που σήμαινε πολλά περισσότερα απ' οσα αποτύπωνε ο φακός...
Πηγή: sdna.gr
«Ασπίδα» Γκαρσία σε Πασχαλάκη!

Για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη δεν χρειάζονται συστάσεις. Ικανός να βάλει «φωτιά» με μία ατάκα. Κανονικός... τρελός που θα σας έλεγαν όσοι τον ζουν καθημερινά αλλά σίγουρα αυθεντικός. Δεν θα «μετρήσει» ποτέ τις λέξεις του, κι ας έχει χρεωθεί πολλάκις αυτογκόλ. Με τη διαφορά πως στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του, όλα αυτά έμοιαζαν... ψιλά γράμματα.

Η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί φέτος για τον Έλληνα πορτιέρε είναι διαφορετική και αρκετά σκληρή. Και σε αυτές τις περιπτώσεις η ευθύνη ανήκει κυρίως στον πρωταγωνιστή της υπόθεσης. Το αξιοσημείωτο είναι πώς οι δύο πλευρές διαχειρίστηκαν τη μεγαλύτερη κρίση που «ξέσπασε» ανάμεσά τους μετά την αναμέτρηση με τον Άρη...

Το SDNA ξετυλίγει το story της απόλυτα ενδεδειγμένης διαχείρισης με γνώμονα το καλό του ΠΑΟΚ, μέχρι την αγκαλιά του Πάμπλο Γκαρσία στον Έλληνα πορτιέρε...

Μια βραδιά στο... κόκκινο!

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν κατά τη διάρκεια της εντός έδρας αναμέτρησης του Δικεφάλου απέναντι στον Άρη με έναν «μαινόμενο» Πασχαλάκη που βρέθηκε στο στόχαστρο των φίλων της ομάδας, σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζουν στον ΠΑΟΚ. Ήταν μια δύσκολη βραδιά για όλους. Από εκείνες τις βραδιές που δοκιμάζουν τις εύθραυστες ισορροπίες εντός αποδυτηρίων, κλονίζουν την εμπιστοσύνη και αρκούν για να ραγίσουν και να σπάσουν το γυαλί!

Άμεσα αντανακλαστικά από τον ΠΑΟΚ!

Η επόμενη ημέρα ήταν ακόμη πιο σκληρή - και για τον κόσμο και για τον ΠΑΟΚ και για τον Πασχαλάκη. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα «σήκωνε» φωνές εν θερμώ και μέσα στη... παραζάλη των ημερών, ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου βρέθηκε στη σέντρα με την υποσημείωση: Να τελειώσει εδώ και τώρα από τον ΠΑΟΚ. Ενδεχομένως, να περνούσε και από το δικό του το μυαλό. Ποιος ξέρει... Επί της ουσίας, η «καυτή» πατάτα ανήκε στον ΠΑΟΚ. Και το τελευταίο που χρειαζόταν εκείνη την περίοδο ήταν να ρίξει περισσότερο λάδι στη φωτιά.

Ο ΠΑΟΚ ζήτησε πίστωση χρόνου, γνωρίζοντας πως είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Και προπάντων, ψυχραιμία! Οι ιθύνοντες του Δικεφάλου ήθελαν να καθίσει η σκόνη της έντασης και κατόπιν να λάβουν με σύνεση και με γνώμονα πάντα το συμφέρον της ομάδας -όσο η σεζόν είναι σε εξέλιξη- την καλύτερη δυνατή απόφαση.

Η πρώτη... απόσταση

Ως εκ τούτου δεν προκάλεσε έκπληξη ο αποκλεισμός του Αλέξανδρου Πασχαλάκη από την αποστολή για τη Λεωφόρο. Οι δύο πλευρές ήθελαν χρόνο και σίγουρα να πάρουν κάποια απόσταση προκειμένου να τα πουν εν καιρώ με πιο «καθαρό» μυαλό και υπό διαφορετικές συνθήκες. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν άφησαν το θέμα στην τύχη του...

«Ζήτησα συγγνώμη, ήταν κάτι που ένιωσα και ήθελα να κάνω...»

«Με γνώμονα το καλό της ομάδας μου, ζητάω συγγνώμη για τα γεγονότα της Κυριακής, τέτοιες εικόνες δεν αντιπροσωπεύουν ούτε την ομάδα μας αλλά ούτε και μένα. Κοιτάμε μπροστά!». Με αυτή την ανάρτηση μέσω social media, ο Πασχαλάκης «πρόδιδε» την προεργασία που είχε γίνει με τον ΠΑΟΚ. Και κυρίως όσα τον απασχόλησαν έντονα και τον οδήγησαν στο mea culpa. Κι ας δέχθηκε κριτική για τον τρόπο με τον οποίο ειπώθηκε η «συγγνώμη». Για τους τύπους, τη βιτρίνα κλπ. Μικρή σημασία έχει πώς πέρασε προς τα έξω, γιατί εντός ΠΑΟΚ το μήνυμα ελήφθη και την επομένη βρέθηκε βασικός στο ματς κόντρα στην ΑΕΚ!

Στην αγκαλιά του Γκαρσία!

Με την επιστροφή του στη βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, ο Πάμπλο Γκαρσία έκανε σαφές πως φέτος κανείς δεν περισσεύει. Η σεζόν εξελίσσεται σε μια δύσκολη «μάχη» και άπαντες οφείλουν να είναι σε ετοιμότητα και στις υπηρεσίες του κλαμπ, ανεξάρτητα από τις καλές ή κακές στιγμές τους. Και με τον ΠΑΟΚ να «υποφέρει» φέτος κάτω από τα γκολποστ, η αγκαλιά του Γκαρσία στον Πασχαλάκη στο φινάλε και τα όσα του ψιθύρισε, σήμαιναν πολλά περισσότερα για την ομάδα. Μια «ασπίδα» προστασίας στον Έλληνα πορτιέρε που ακόμη κι αν δεν το παραδεχόταν ποτέ, την είχε ανάγκη.

Το καλοκαίρι ανοίγει άλλη κουβέντα...

Όλα αυτά μέχρι σήμερα. Ή τουλάχιστον μέχρι το τέλος των playoffs. Από το καλοκαίρι θα ανοίξει μια νέα συζήτηση για τα γκολποστ του ΠΑΟΚ και για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Τι θέλουν, τι μπορούν, πώς πρέπει να κινηθούν. Ίσως και να ήρθε η ώρα να μπει μια τελεία στη μεταξύ τους σχέση, ένα χρόνο πριν την ολοκλήρωση της συνεργασίας τους. Όλα αυτά, όμως, θα φανούν εν καιρώ. Το βέβαιο είναι πως ο Πασχαλάκης θα ανήκει για πάντα στην παρέα των... Invincibles! Και όσο είναι εδώ, είναι και απαραίτητος.

Διαβάστε ακόμη...