«Αν ήμουν στη θέση των μελών της ΕΕΑ, θα είχα ήδη παραιτηθεί»

Από thessports.gr: Για την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων μίλησε, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε ο, εκ των νομικών του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης.
Πηγή: thessports.gr
«Αν ήμουν στη θέση των μελών της ΕΕΑ, θα είχα ήδη παραιτηθεί»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Προσέξτε λίγο. Να το δούμε από πίσω. Υπήρχε ένα ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού συγκεκριμένης κατεύθυνσης, λίγο μετά η καταγγελία στην ΕΕΑ, ενώ είχε ήδη γίνει η παραίτηση του κ. Τριανταφυλλάκου από την επιτροπή. Η αντικατάσταση έγινε στοχευμένα. Ο Ολυμπιακός ήταν παρών ενώ δεν είχε δικαίωμα. Δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να αντικρούσουμε και να πούμε ότι κάνει λάθος. Φτάσαμε στο σημείο να επικρατεί γνωμοδότηση του κ. Τζουγανάτου ότι εφαρμόζεται το δίκαιο του ανταγωνισμού, καμία σχέση. Δεν έστεκε νομικά. Η Επιτροπή το υιοθέτησε ότι δεν στέκει νομικά και μετά από ένα χρόνο η Επιτροπή Εφέσεων δέχθηκε ότι δεν υπήρχε πολυιδιοκτησία.

23 Ιανουαρίου είχαμε καταθέσει υπομνήματα και 27 βγήκε η απόφαση. Ενώ τώρα η Επιτροπή Εφέσεων έκανε δύο μήνες για να βγάλει απόφαση. Άντε την έβγαλαν την απόφαση, την έβγαλαν λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας και θα μπορούσαν να υπήρχαν αντιδράσεις από τον κόσμο που ευτυχώς αντέδρασε ψύχραιμα. Από τις 27 Ιανουαρίου τους πήρε δέκα μέρες να την καθαρογράψουν. Εμείς προχωρήσαμε σε μήνυση κατά των μελών της Επιτροπής για να ελεγχθούν ποινικά και σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μόνο που δεν φανταζόμασταν οι τακτικοί δικαστές να κρίνουν μία υπόθεση χωρίς να μπουν στην ουσία.

Αυτό που είπε το CAS ήταν το αυτονόητο. Η ερώτηση που έγινε από τους διαιτητές στους νομικούς του Ολυμπιακού ήταν: «καλά και αν ο ΠΑΟΚ δικαιωθεί μετά τι θα γίνει;» Και απάντησαν: «θα ικανοποιηθεί οικονομικά». Δηλαδή είπαν να καταστραφεί αγωνιστικά και μετά να διεκδικήσει αποζημιώσεις. Και ευτυχώς με δύο καλά αποτελέσματα στο τέλος η ομάδα, τουλάχιστον, βγήκε στο Champions League. Ήταν πρώτη, όμως, από ένα σημείο και μετά, επηρεασμένη, δεν μπόρεσε να σταθεί».

Υπογράμμισε ότι: «Αυτό δεν μπορεί να μείνει έτσι. Με την λογική ότι χειρίστηκαν με τέτοιο τρόπο την υπόθεση, προκάλεσαν ζημιά σε μία ανώνυμη εταιρεία και έθεσαν σε κίνδυνο το ενδεχόμενο να γίνουν επεισόδια. Εγώ αν ήμουν στη θέση τους θα είχα παραιτηθεί σήμερα. Την παραίτηση και το φιλότιμο δεν ξέρω πως τα εκλαμβάνουν ο καθένας. Ακόμη και στο θέμα του διορισμού, όπως σωστά ειπώθηκε από την πλευρά της Πολιτείας, η Επιτροπή δεν μπορούσε να είναι λειψή. Αλλά όταν συμπληρώνεται με δύο ανθρώπους, ο ένας εκ των οποίων, ο κ. Φαραντούρης, δεν είχε 100% τα προσόντα, ενώ και οι δύο δουλεύουν στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, θα έπρεπε να υπάρχει πολλή προσοχή σε αυτό το ζήτημα.

Κάνω εγώ καταγγελία εναντίον σας. Θα μου δώσει το δικαίωμα το κράτος να συμμετέχω στην διαδικασία μέχρι τέλους; Έκανα καταγγελία, θα εξεταστεί και θα προχωρήσει. Αυτό ήταν το παράλογο. Την ατάκα με την γίδα στην πλάτη την ακούσαμε 100 φορές. Ποια είναι; Επειδή το είπε η Επιτροπή. Επειδή η Ξάνθη νοικιάζει τα γηπεδάκια της και επειδή στο σάιτ της ξέμειναν κάποια στοιχεία προέκυψε αυτό το θέμα. Τι είναι αυτά; Δεν θα έπρεπε να φτάσει καν εκεί η υπόθεση. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να μπορούν να την τεκμηριώσουν. Για εμάς το πρόβλημα είναι ότι απ' όλη την διαδικασία αν έμενε ένα στίγμα θα ήταν πολύ βαρύ. Και να πάει στο CAS ο Ολυμπιακός εμείς θα είμαστε εκεί.

Προφανώς, από εδώ και πέρα, και θα υπάρξουν ενέργειες. Δεν μπορούμε να τα τσουβαλιάσουμε όλα. Ήδη εκκρεμούν τόσο η ποινική διερεύνηση για την συμπεριφορά των μελών της Επιτροπής και η ΠΑΕ θα κινηθεί για αποζημιώσεις από αυτούς που την έβλαψαν. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κοιτάξει τώρα το μέλλον του και να επικεντρωθεί στο αγωνιστικό».

Κατέληξε λέγοντας για τη πίεση που ένιωσε: «Όταν βγήκε η απόφαση της Εφέσεων η πρώτη ήταν δύσκολη στιγμή. Είχα πιστέψει ότι θα βρουν την δύναμη να μπουν στην ουσία. Δυστυχώς διαψεύστηκα, και εκείνη την περίοδο, εν μέσω και του πρώτου lockdown, ήμουν σε μεγάλη πίεση, αλλά βρήκα την δύναμη να το συνεχίσουμε και να δώσουμε την μάχη μας. Δεν ήμουν μόνος μου, να το πούμε, ήταν μαζί μου μία ομάδα νομικών».

Διαβάστε ακόμη...