Βρήκε ο ΠΑΟΚ στο πρόσωπο του Krmencik τον αντί-Prijovic?

Από toumbalibreclub44.blogspot.com: Δεν περνάνε απαρατήρητες οι εμφανίσεις του Κρμέντσικ στο Δικέφαλο.
Πηγή: toumbalibreclub44.blogspot.com/
Βρήκε ο ΠΑΟΚ στο πρόσωπο του Krmencik τον αντί-Prijovic?

Ο νέος επιθετικός του Δικεφάλου προσαρμόστηκε άμεσα στις απαιτήσεις τις νέας του ομάδας, ενώ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.«Ο Μάικλ Κρμέντσικ που είναι δανεικός στον ΠΑΟΚ χτίζει την ψυχολογία του με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί» αναφέρει το «voetbalkrant.com».

Τα δείγματα γραφής του Τσέχου είναι ενθαρρυντικά και η γενικότερη παρουσία του μέσα στο γήπεδο,αν και για κάποιους θεωρηται επιθετικός παλιάς κοπής,μέρα με τη μέρα, ματς με το ματς,κάνουν τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να... χαμογελάνε και να νιωθουν οτι επιασαν το πρωτοχρονιάτικο λαχείο.
Το γεγονός πως ο Τσέχος φορ γεμίζει την αντίπαλη περιοχή, ενώ είναι αρκετός συμμετοχικός στο παιχνίδι του Δικεφάλου είναι κάτι που έως τώρα αρέσει πολύ στον Πάμπλο Γκαρσία

Μάλιστα, η κίνηση του να τραβιέται στα πλάγια για να δημιουργήσει κενό μέσα στην περιοχή του αντιπάλου για Τζολη και Andrija αναμένεται να συνεχιστεί, αφού ο Γκαρσία θα το προσαρμόσει αυτό στην επιθετική τακτική του Δικεφάλου.

Ο Τσέχος υψηλοσωμος(1.91)φορ με το όνομα-γλωσσοδετης και το μέτριο πέρασμα του από την Κλαμπ Μπριζ, ήρθε στην Τούμπα για μία ευκαιρία στην καριέρα του εκτός Τσεχίας και σε μόλις 20 μέρες στη Θεσσαλονίκη μετρά 3 γκολ σε 5 συμμετοχές,σε 237 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο, αλλά και 3 γκολ ανά 79 λεπτά συμμετοχής,δειχνοντας αποτελεσματικότητα σε σχέση με τους ανταγωνιστές του στην θέση, αλλά και με αυτά που θα πρέπει να περιμένει ο ΠΑΟΚ από τον ίδιο για τη συνέχεια της σεζον.

Στη δεύτερη του συμμετοχή με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Μάικλ Κρμέντσικ ήρθε από τον πάγκο και σε διάστημα 27 αγωνιστικών λεπτών, έδειξε πως είναι ο ποδοσφαιριστής που έλειπε από τη γραμμή κρούσης του Δικεφάλου. Ταχύτητα, τεχνική κατάρτιση, σωστές τοποθετήσεις, αυτοπεποίθηση. Ο υψηλόσωμος φορ κατέγραψε τέσσερις τελικές προσπάθειες και η άμυνα του Βόλου δυσκολεύτηκε να τα βγάλει πέρα με τον Τσέχο, ο οποίος νίκησε και τον πορτιέρε του Βόλου, ανοίγοντας λογαριασμό στα γκολ. Μια φάση που συζητήθηκε έντονα καθώς ο Κρμέντσικ επέλεξε να «τελειώσει» τη φάση μόνος του αντί να «σπάσει» τη μπάλα στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Κάτι απολύτως λογικό δεδομένου πως ο Σέρβος ήταν πολύ οριακά και φοβήθηκε το οφσάιντ. Εξάλλου προηγείται η φάση της εύστοχης μεταβίβασης στον Μουργκ, με τον Αυστριακό να μην έχει το επιθυμητό τελείωμα.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, στις πρώτες του δηλώσεις στην κάμερα του PAOK TV, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ που δηλωσε ετοιμος και πεινασμενος,έθεσε υποψηφιότητα για φανέλα βασικού για το ντερμπυ απέναντι στον Ολυμπιακό. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Είμαι έτοιμος. Το επόμενο παιχνίδι είναι σημαντικό για τους οπαδούς, όπως και για εμένα και τους συμπαίκτες μου. Είμαι 100% έτοιμος και νιώθω... πεινασμένος, όπως και η υπόλοιπη ομάδα». Η ουσία για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ είναι πως ο Κρμέντσικ έδειξε στοιχεία άκρως απαραίτητα για την επιθετική λειτουργία της ομάδας,στυλ ελκυστικό αλλά θα κριθεί στην πορεια αν είναι αποδοτικό και αποτελεσματικό,με τις πρώτες εντυπώσεις της ταυτότητας του Τσέχου να δημιουργούν συγκρατημένα χαμόγελα αισιοδοξίας εκεί που ο ΠΑΟΚ μέχρι πρότινος υπέφερε...

Στα 76' συμμετοχής του στον αγώνα του Ηρακλείου ο υψηλοσωμος φορ πετυχε

1 γκολ,1 δοκάρι,6 τελικές προσπάθειες στο στόχο.5 σουτ εντός μεγάλης περιοχής,1 γκολ που ακυρώθηκε (σωστά) ως οφσάιντ,ενω γενικα έκανε άνω-κάτω την άμυνα του ΟΦΗ υποχρεώνοντας τον Σίμο εκτός από το κεντρικό δίδυμο Σελίμοβιτς - Λυμπεράκη να βάλει και τρίτο ποδοσφαιριστή (Βαφέα) να είναι κοντά του! Κι όμως, ο Κρμέντσικ έμοιαζε να μην έχει κανένα πρόβλημα με δύο και τρεις ποδοσφαιριστές πάνω του.

Οι κινήσεις του Τσέχου, που αν ήταν πιο εύστοχος και τυχερός θα είχε πετύχει περισσότερα από ένα γκολ, είναι βγαλμένες από τα βιβλία των μεγάλων σέντερ φορ, ειδικά η κίνηση που στρίβει το σώμα του και στέλνει τη μπάλα δοκάρι δείχνει ένα μέρος των μεγάλων ικανοτήτων του. Έχει όλο το πακέτο. Για πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό, ο ΠΑΟΚ έπαιξε με προφανή στόχο να «ταΐσει» τον επιθετικό του. Μ' άλλα λόγια; Έκανε το σωστό κι αυτό που σχεδίασε πριν από την σέντρα του αγώνα. Να παίξει για τον σέντερ φορ του.

Ενα ιδιαιτερο στοιχείο στο παιχνίδι του πανύψηλου σέντερ φορ είναι η επιθετική αντίληψη και η πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Ο γεννημένος στις 15 Μαρτίου του 1993, Μίκαελ Κρμέντσικ, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Βικτόρια Πλζεν και μέχρι πριν από πέντε χρόνια είχε περάσει το περισσότερο διάστημα ως δανεικός σε ομάδες όπως η Κάσλαβ, η Γκράφιν Βλάσιμ, η Μπάνικ Οστράβα και η Ντούγκλα Πράγας,οπου πέτυχε 9 γκολ σε 26 παιχνίδια και μονιμοποιήθηκε στην ενδεκάδα της πρωταθλήτριας Τσεχίας με την οποία μέτρησε 62 γκολ και 16 ασίστ σε 124 αγώνες.

Εγινε διεθνής το φθινόπωρο του 2016 (26 συμ., 9 γκολ) και είδε τη χρηματιστηριακή αξία του να φτάνει στα 10 εκ. € πριν πωληθεί αντί 6 εκ.€ στην Κλαμπ Μπριζ (19 συμ., 3 γκολ , 3 ασίστ) τον Ιανουάριο του 2020.

Κλείνοντας το "κεφάλαιο Κρμέντσικ" ειναι γνωστο ότι ο 27χρονος επιθετικός από το Κράσλιτσε της Τσεχίας έχει έρθει από την Κλαμπ Μπριζ δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν. Δίχως να υπάρχει «buy out» στο συμβόλαιό του. Θα φανεί τότε αν ο ΠΑΟΚ έχει πείσει πρώτα απ' όλα τον ίδιο να κάνει την κίνηση για να αποκτήσει τα δικαιώματά του, με πολύ λιγότερα χρήματα από τα 6.000.000 € που έδωσαν οι πρωταθλητές Βελγίου για να τον αποκτήσουν από τη Βικτόρια Πλζεν και ενω το συμβολαιο του ληγει τον Ιουνιο του 2023...

Στους αγωνες που επαιξε ο Τσέχος επιθετικός έχει κανει ήδη καλα τη δουλειά για την οποια ο ΠΑΟΚ τον εφερε στη Θεσ/νικη.Τρία γκολ με ένα απίστευτο στατιστικό στοιχείο για τον Michael Krmencik που μόλις έφτασε στον ΠΑΟΚ. Αρκετά για να τον εμπιστευθει ο Garcia τοσο που να μην τον ενοχλει η απομακρυνση Swiderski & Colak και να του εγγυηθεί θέση,στην αρχικη ενδεκαδα;

Σύμφωνα με τον Nieuwsblad(στο Βελγιο), ο ελληνικός σύλλογος εχει ήδη ζητήσει από την FC Bruges το ποσό που ζητα για να συνεχισει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ο Τσεχος επιτιθετικος στον Δικεφαλο!!!

Διαβάστε ακόμη...