Κραυγή αγωνίας από την Βεργίδου!

Η Όλγα Βεργίδου μίλησε στην εκπομπή «Δίκη στο OPEN» τονίζοντας πως το πρόβλημα είναι τεράστιο για τις αθλήτριες στο βόλει και όχι μόνο, μιας και δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ και κινδυνεύουν να αλλάξουν ακόμα και επάγγελμα.
Πηγή: inpaok.com
Κραυγή αγωνίας από την Βεργίδου!

Η αθλήτρια του ΠΑΟΚ, τοποθετήθηκε για το θέμα με την απόφαση της Κυβέρνησης να συνεχιστεί η απαγόρευση για την διεξαγωγή των υπόλοιπων πρωταθλημάτων, πλην ποδοσφαίρου και μπάσκετ, τονίζοντας πως χάθηκε και οι τελευταίες τους ελπίδες: «Μετά την απόφαση αυτή, χάθηκαν οι τελευταίες μας ελπίδες να μπούμε στο γήπεδο, είμαστε έξι μήνες χωρίς δουλειά, δυσκολεύει περισσότερο η κατάσταση για εμάς.Ήδη από την προηγούμενη καραντίνα ήμαστε απροπόνητες και άνεργες.

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν παίζει βόλει και δεν έχει αθλητισμό, όλες οι συναθλήτριες παίζουν κανονικά στο εξωτερικό, σε χώρες που έχουν μεγαλύτερα προβλήματα με τον covid», ενώ πρόσθεσε: «Κάνουμε κάποιες ατομικές προπονήσεις αλλά όχι στο επίπεδο προπόνησης με τις ομάδες. Οι αθλήτριες όπως και οι ομάδες έχουμε δεχθεί να κάνουμε κάθε εβδομάδα τεστ, αλλά δεν έχουμε πάρει απάντηση.

Δεν καταλαβαίνω τον διαχωρισμό ανάμεσα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και τα άλλα αθλήματα. Παίζουν κανονικά στην Τουρκία, στην Ιταλία, την Γαλλία, την Ελβετία. Νομίζω πως δεν υπάρχει χώρα που να μην είναι υποανάπτυκτη και να μην παίζουν αγώνες».

Το πρόβλημα είναι τεράστια και μάλιστα έστειλαν και επιστολή ως μέλη της Εθνικής ομάδας εξηγώντας πως αυτή η κατάσταση θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα και στις υποχρεώσεις του: «Όταν ένας άνθρωπος βιοπορίζεται από αυτό το άθλημα, τα λεφτά δεν είναι πολλά αλλά με αυτά ζούμε, θα είναι δύσκολο να συνεχίσουμε και στην Εθνική ομάδα, μιας και έχουμε μείνει αρκετούς μήνες εκτός.

Στείλαμε επιστολή ως Εθνική ομάδα, δεν ήταν απειλή, εξέφραζε τις σκέψεις μας. Ως επαγγελματίες αθλητές, μάλλον επαγγελματίες-ερασιτέχνες, δεν μας συμπεριέλαβαν στα μέτρα της Κυβέρνησης, ορισμένοι θα αναγκαστούν να αλλάξουν και επάγγελμα. Τόσους μήνες δεν έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ».

Διαβάστε ακόμη...