Οι 7 βασικές απουσίες και οι επιλογές για τη συνέχεια

Από paok24.com:Δεν είναι μόνο ο Ελ Καντουρί, δεν είναι οι Πέλκας και Βιεϊρίνια, είναι 7 παίκτες που ξεκίνησαν σαν βασικοί τη σεζόν και έχουν μείνει εκτός της αυριανής αναμέτρησης.
Πηγή: paok24.com
Οι 7 βασικές απουσίες και οι επιλογές για τη συνέχεια

Πώς θα μας φαινόταν μία 11άδα με βασικό τον Κρέσπο, τον Βιεϊρίνια, τον Ντόουγκλας Αουγκούστο, τον Μίσιτς, τον Ελ Καντουρί, τον Πέλκα και τον Λέο Ζαμπά; Αρκετά πιθανή και ίσως λειτουργική για οποιαδήποτε ομάδας της λίγκας, πολύ δε για τον ΠΑΟΚ που αύριο θα πρέπει να κρατήσει την ισοβαθμία ή να περάσει την ΑΕΚ στην μάχη για τα play-off και τη δεύτερη θέση στα προκριματικά του Champions League.

Κι όμως αυτοί οι 7 παίκτες δεν θα μπορέσουν να βοηθήσουν τον Αμπέλ Φερέιρα για την μάχη της Κυριακής και εάν αναλογιστεί κανείς ότι ο Κρέσπο και ο Ζαμπά είναι μακροχρόνιες απουσίες, οι άλλοι 5 παίκτες είναι απουσίες που έχουν προκύψει τον τελευταίο μήνα για τον Δικέφαλο και αρκετοί από αυτούς είναι σίγουροι ότι θα λείψουν και για καιρό. Η ρήξη χιαστού του Ντόουγκλας Αουγκούστο και το πρόβλημα υγείας του Μίσιτς είναι ικανά να βάλουν στα πιτς τους δύο παίκτες για αρκετούς μήνες και έτσι ο ΠΑΟΚ να πρέπει να κοιτάξει και την αγορά των μεταγραφών, αλλά ή να συμβιβαστεί με τις υπάρχουσες λύσεις στο ρόστερ της πρώτης και δεύτερης ομάδας.

Στις έτερες θέσεις όμως; Η απουσία του Πέλκα σε συνδυασμό με την απουσία και του Ελ Καντουρί δίνουν φανέλα βασικού στον Μπίσεσβαρ, ενώ βάζουν σε κύριο ρόλο και τον Στοχ, εάν αναλογιστεί κανείς ότι ο Τζόλης θα παραμείνει στη θέση του. Το σχήμα του Άκπομ με Σφιντέρσκι δεν μπορεί να γίνει βασικό γιατί έτσι θα χάσει το δικαίωμα της αλλαγής σχηματισμού μέσα στον αγώνα, ενώ στα εξτρέμ πλέον οι λύσεις είναι τόσο λίγες που έχει επιστρατευθεί πολλές και ο Ροντρίγκο Σοάρες.

Το μοναδικό σίγουρο για τον ΠΑΟΚ και τους επόμενους αγώνες είναι η άμυνα και η παρουσία των Γιαννούλη, Μάτος, Ίνγκασον και Βαρέλα, με το αναμενόμενο ροτέισον που μπορεί να κάνει ο Αμπέλ Φερέιρα όταν οι αγώνες των play-off από βδομάδα θα είναι ανά τρεις μέρες.

Κλείνοντας, οι τελευταίες απουσίες και οι τελευταίοι τραυματισμοί παικτών, δείχνουν και πάλι το πόσο σημαντικός για κάθε ομάδα είναι ο κάθε παίκτης και τι σημαίνει μία ομάδα να αποφεύγει τους τραυματισμούς και πόσα θετικά μπορεί να δώσει η υγεία των παικτών σε βάθος χρόνου στο σύνολο του ρόστερ.

Διαβάστε ακόμη...