Πραγματικός αρχηγός, μεγάλος ΠΑΟΚτσής! (video)

Από paok24.com: Δυστυχώς, το σημερινό πρωινό επιφύλασσε μια πολύ δυσάρεστη είδηση για την οικογένεια του ΠΑΟΚ! Ο Γιάννης Πολίτης, ο εμβληματικός αρχηγός του ΠΑΟΚ επί σειρά ετών, ο άνθρωπος που σήκωσε το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό των "ξυρισμένων κεφαλιών", έφυγε από τη ζωή...
Πηγή: paok24.com
Πραγματικός αρχηγός, μεγάλος ΠΑΟΚτσής! (video)

Η είδηση σκόρπισε τεράστια θλίψη στην "ασπρόμαυρη" οικογένεια, γιατί πολύ απλά ο Γιάννης Πολίτης δεν ήταν απλά ένας παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, ούτε απλά ο αρχηγός της ομάδας στον τελικό του 1984, που επανέφερε τον Δικέφαλο στους τίτλους 25 ολόκληρα χρόνια μετά την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Πολίτης, φόρεσε τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος επί 16 συναπτά χρόνια, επίτευγμα που κανείς άλλος δεν κατάφερε και κανείς άλλος δεν θα καταφέρει!

"Μακάρι να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ με επιτυχίες και με τον Ιβάν Σαββίδη ιδιοκτήτη. να γιορτάσουμε έναν αιώνα ΠΑΟΚ σε άλλο επίπεδο και με πολλούς τίτλους" δήλωσε ο ίδιος παραμονές της γιορτής του ΠΑΟΚ για τα 90 χρόνια ιστορίας, στην οποία ο ίδιος παρέλαβε το αναμνηστικό έπαθλο για την ομάδα των "ξυρισμένων κεφαλιών" (Το απόσπασμα στο 3:43:00 του παρακάτω βίντεο).

"Με ήθελαν πολλές ομάδες. Ο έφορος της ΑΕΚ ο Πασχαλίδης, ο Ιορδανίδης εκ μέρους του Μουρούζη για τον Παναθηναϊκό και ο έφορος του Άρη, ο Βέλλος με τον Ιωαννίδη προσπάθησαν να με πάρουν. Οι τότε παράγοντες του ΠΑΟΚ όμως φυγάδεψαν εμένα και τον Γιώργο Καραμβέρη στην Καβάλα, σε ένα ξενοδοχείο για να μην υπογράψουμε σε άλλη ομάδα. Ήθελα όμως να πάω στον ΠΑΟΚ, γιατί είχαν ήδη αρχίσει να δημιουργούνται συναισθήματα για την ομάδα. Μου είχε μπει το μικρόβιο του ΠΑΟΚτσή" τόνισε ο ίδιος για το πως "μετακόμισε" από τον Αετό Θεσσαλονίκης στον ΠΑΟΚ, συμπληρώνοντας:

"Εγώ δεν ήμουν ΠΑΟΚτσής μόνο στο μπάσκετ. Πήγαινα και στη Θύρα 4, γιατί το πείσμα και την αγάπη για τον ΠΑΟΚ, τα αντλούσα από τον Κούδα, τον Σαράφη, τον Παρίδη τον Φουντουκίδη και τους άλλους. Αντλούσα δύναμη από αυτούς. Εμείς προσπαθούσαμε να ανεβάσουμε και το μπάσκετ ψηλά".

Σε ότι αφορά τον τελικό των "ξυρισμένων κεφαλιών"; "Ύστερα από ατυχίες και αδικίες, πήραμε έναν τίτλο. Είχε ωριμάσει πια η ομάδα. Για εμάς αντίπαλος ήταν ο χρόνος, περιμέναμε να κυλήσει για να πάρουμε το κύπελλο, γιατί ζούσαμε γι' αυτό το παιχνίδι. Κανένας μας δεν πίστευε ότι θα χάναμε εκείνο το ματς. Ήμασταν ένα σώμα. Πολλές ψυχές σε ένα σώμα. Πριν τον τελικό ο Φαίδων Ματθαίου μας "ντόπαρε" με κάθε τρόπο.

Έτσι έφερε και έναν κουρέα στο ξενοδοχείο στο Πανόραμα όπου ήμασταν για να μας κουρέψει. Ο κουρέας ήταν όμως Αρειανός που είχε σχέση με την ομάδα μπάσκετ του αντιπάλου και έτσι δεν τον αφήσαμε να φύγει. Τον κρατήσαμε και τον πήραμε μαζί μας στο πούλμαν για να μην γίνει γνωστό αυτό που κάναμε. Στην απόφαση να κουρευτούμε αντέδρασαν τα... μοντελάκια μας, ο Μάνθος και ο Ζαχαρίας Κατσούλης. Ο Μάνθος μάλιστα τραβούσε το κεφάλι του, για να μην τον πάρει ο κουρέας κανένα πόντο περισσότερο...".

Δυστυχώς, ο Γιάννης Πολίτης δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας, με την ΚΑΕ ΠΑΟΚ να αναφέρει πριν από λίγο:

Διαβάστε ακόμη...