“Αν διορθώσει αυτό ο Πασχαλάκης, θα είναι τέλειος τερματοφύλακας”

Από sfina.gr: Την σύγκριση ανάμεσα σε Αλέξανδρο Πασχαλάκη και Ζίβκο Ζίβκοβιτς έκανε ο Γιάννης Γκιτσιούδης.
Πηγή: sfina.gr
“Αν διορθώσει αυτό ο Πασχαλάκης, θα είναι τέλειος τερματοφύλακας”

Ο βετεράνος τερματοφύλακας του Δικεφάλου μίλησε για το έλλειμμα ψυχολογίας που φαίνεται να υπάρχει στον ΠΑΟΚ, αλλά και για το πόσο σημαντικό είναι να γίνει η ανανέωση στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε :

Για τον Πασχαλάκη και την εμφάνιση του στην πρεμιέρα: «Τα λάθη γίνονται από όλους και είναι κάτι λογικό. Ο Πασχαλάκης σίγουρα φταίει στο πρώτο γκολ που ακυρώθηκε. Εμένα μου έκανε εντύπωση ότι στο πρώτο σουτ του Ολυμπιακού, αντί να πετάξει την μπάλα κόρνερ όπως συνηθίζει επειδή είναι ένας θεαματικός τερματοφύλακας, την έπιασε. Σκέφτηκα ότι είναι σε καλή μέρα γιατί έτσι πρέπει να κάνει ένας τερματοφύλακας, να πιάνει την μπάλα. Ο Πασχαλάκης είναι πολύ γυμνασμένος αλλά στην φάση του 0-1 δεν έκανε καλή εκτίμηση και πήγε να βγάλει την μπάλα θεαματικά και όχι σοβαρά, για αυτό και την πλήρωσε. Φταίει στο γκολ που ακυρώθηκε. Ήταν καλός, αλλά μου άρεσε.

Για την σύγκριση Πασχαλάκη – Ζίβκοβιτς: «Προτιμώ τον Πασχαλάκη, ο Ζίβκοβιτς είναι καλύτερος εκτός από την εστία του. Αν καταφέρει ο Πασχαλάκης και βελτίωσει το θέμα με τις εξόδους του θα ανέβει επίπεδο. Δεν γίνεται με αυτό το ύψος να μην έχει καλές εξόδους, αν το παρατηρήσετε σε κάθε στημένη φάση σχεδόν κάνει βήματα προς τα πίσω».

Για την πρεμιέρα και την ήττα από τον Ολυμπιακό: «Πολλά φταίνε και τα βλέπουμε εδώ και καιρό. Δεν πρέπει να στιγματίσουμε παίκτες. Αυτή η ομάδα όμως έχει κορεστεί, εδώ και τέσσερα χρόνια παίζουν συνέχεια και φαίνεται να μην έχουν κίνητρο. Η ψυχολογία είναι το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Οι περισσότεροι παίκτες είναι στατικοί ή κρύβονται, κάτι που δεν έχει γίνει στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Λες και φοβούνται να έρθουν σε επαφή με την μπάλα, λες και η μπάλα... καίει!

Ο Μπίσεσβαρ, ο Μάτος, ο Βιεϊρίνια, ο Μαουρίσιο, ο Ελ Καντουρί και έχουν μεγαλώσει και τους φύγει το κίνητρο. Δεν έχουν αυτή την φλόγα, αυτή την δίψα που είχαν τα περασμένα χρόνια. Δεν λέω ότι δεν είναι καλοί παίκτες, αλλά πρέπει να γίνει ανανέωση. Να έρθουν πιο νέοι παίκτες σε ηλικία, να φρεσκαριστεί η ομάδα για να αποκτήσει ταχύτητα ο ΠΑΟΚ. Έχει ο ΠΑΟΚ καλές ακαδημίες και μπορεί να μπολιάσει παίκτες από εκεί στην πρώτη ομάδα».

Για την επιλογή του Τζόλη ως αλλαγή από τον Φερέιρα: «Δεν γνωρίζω για Λάμπρου και Στοχ, σίγουρα φαίνεται να υπάρχει θέμα με τον Στοχ. Ο Λάμπρου έδειξε καλά στοιχεία όταν έπαιξε και εμείς κάποτε όμως πρέπει να βάλουμε έναν 18αρη μέσα. Ο κόσμος τους νεαρούς τους περιμένει και να κάνουν λάθος θα τους δικαιολογήσει. Από τους παλιούς έχουν απαιτήσεις και είναι λογικό. Πρέπει να τολμήσει ο ΠΑΟΚ σαν σύλλογος και να βάλει νεαρούς παίκτες. Εκείνα τα χρόνια παλαιότερα υπήρχαν πολλοί νεαροί που έπαιζαν. Έπαιρναν ευκαιρία και έπαιζαν πολλά ταλέντα. Καταλαβαίνω ότι οι απαιτήσεις και η πίεση είναι μεγάλη, αλλά θα πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ κινήσεις για το μέλλον. Πρέπει να καθιερωθούν παίκτες από τις ακαδημίες, όπως έγινε πριν από λίγα χρόνια. Σίγουρα θα πρέπει να παίζουν και σε πιο εύκολα παιχνίδια, αλλά το πιο σημαντικό είναι να μην αγχώνουμε παραπάνω τον εκάστοτε νεαρό παίκτη. Τα πράγματα είναι μπερδεμένα πάντως μέσα στην ομάδα...».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: «Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να πάρει το Κύπελλο και να βγει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, σώζει την χρονιά σε μεγάλο βαθμό. Πάνω από όλα θα δείξει ότι δεν είναι ένα απλό... πυροτέχνημα που πέρσι το νταμπλ.

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό: «Φυσικά μπορεί να κερδίσει ο ΠΑΟΚ. Αν οι παίκτες βελτιωθούν έστω και λίγο, μπορούν να κερδίσουν. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και μια νίκη μπορεί να τα αλλάξει όλα σε επίπεδο ψυχολογίας».

Διαβάστε ακόμη...