«Θα κερδίσει στη δίκη ο ΠΑΟΚ, δεν ευσταθεί νομικά η υπόθεση!»

Από inpaok.com:Ο Τάκης Μπαλτάκος έχει ενσωματωθεί στη νομική ομάδα του ΠΑΟΚ στον αγώνα που κάνουν οι «ασπρόμαυροι» για δικαίωση μετά την εισήγηση-σκάνδαλο της ΕΕΑ.
Πηγή: inpaok.com
«Θα κερδίσει στη δίκη ο ΠΑΟΚ, δεν ευσταθεί νομικά η υπόθεση!»

Ο διακεκριμένος νομικός και πρώην πολιτικός μάλιστα συμμετείχε στην εκδίκαση της υπόθεσης από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League, εκεί όπου ο Δικέφαλος ζήτησε την αναβολή για την ερχόμενη Δευτέρα, όπως και έγινε.

Ο Τάκης Μπαλτάκος μίλησε στο INPAOK τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η εν λόγω υπόθεση που έχει δημιουργήσει δεν ευσταθεί νομικά, αλλά και πως θεωρεί πως στο τέλος οι «ασπρόμαυροι» θα είναι οι... νικητές.

Αναλυτικά όσα είπε:

Η υπόθεση ευσταθεί νομικά;

«Όχι! Η υπόθεση δεν ευσταθεί με κανέναν τρόπο νομικά! Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται πως μία θυγατρική εταιρεία ελέγχει την Ξάνθη! Αυτό είναι πρωτοφανές! Όλες οι ομάδες έχουν μπουτίκ και γήπεδα, αλλά δεν ελέγχουν τις ΠΑΕ όλα αυτά. Είναι πρωτάκουστα όλα αυτά και φυσικά δεν στέκουν νομικά!

Ο Ολυμπιακός σήμερα μπερδεύτηκε μόνος του. Η κυρία Μαρούπα, μιλάει για απόφαση που είναι δεσμευτική. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μη δεσμευτική εισήγηση σωστά;

«Παρά τα όσα προσπαθεί να παρουσιάσει ο Ολυμπιακός, η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική. Δεν υπάρχει στο ελληνικό δίκαιο απόφαση διοικητικού οργάνου που να είναι δεσμευτική. Ακόμα και να ήταν, που δεν είναι θα έπρεπε να προσβάλλεται. Ωστόσο δεν είναι δεσμευτική οπότε δεν προσβάλλεται, οπότε οι ισχυρισμοί του Ολυμπιακού πέφτουν στο κενό».

Για την απόφαση περί αναβολής:

«Ήταν απόλυτα σωστή και ορθή αυτή η απόφαση! Δώσαμε μία... μάχη μέσα στην αίθουσα. Κάναμε δίκη για να αναβληθεί η δίκη. Η άλλη πλευρά προσπάθησε με όλη τη δύναμη που είχε να μην υπάρξει αναβολή. Είναι επιτυχία το γεγονός πως πήραμε αυτή την αναβολή.

Για το αν θεωρεί πως όλο αυτό γίνεται μόνο και μόνο για να προκαλέσει θόρυβο ο Ολυμπιακό και να στιγματίσει τον ΠΑΟΚ.

«Αυτό δεν το ξέρω. Δείχνουν να πιστεύουν νομικά πως έχουν δίκιο. Για αυτό και εγώ επέμεινα πως ότι και να λένε για θυγατρικές εταιρείες και παρένθετα πρόσωπα δεν έχουν σημασία. Δεν είναι δυνατόν μία θυγατρική όπως η Βιαλάντ να ελέγχει την ΠΑΕ, είναι σαν να λέμε πως ένα παιδί ελέγχει του γονείς του».

Για το τι αναμένεται να γίνει στην εκδίκαση της Δευτέρας:

«Εμείς θα υποστηρίξουμε πως δεν είναι δεσμευτική η απόφαση και μετά θα αποδείξουμε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα πολυιδιοκτησίας και στο τέλος θεωρώ πως θα κερδίσουμε! Βέβαια, αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ στο διοικητικό δικαστήριο, όλα θα είναι πιο απλά, καθώς θα έχει καταργηθεί το πόρισμα της ΕΕΑ, βέβαια η δίκη θα γίνει ακόμα και έτσι».

Για τη σημερινή του παρουσία στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Λίγκας και την ενσωμάτωση του στο τιμ της νομικής ομάδας του ΠΑΟΚ για την εν λόγω υπόθεση:

«Μου προτάθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ μια συνεργασία για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Από τη στιγμή που είναι κάτι που μπορώ να το κάνω απάντησα θετικά και θα βοηθήσω όσο μπορώ».

Για το πότε πιστεύει πως θα υπάρξει απόφαση από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League:

«Aν γίνει η δίκη τη Δευτέρα τότε λογικά θα δοθεί διορία υπομνήματα μέχρι την Τετάρτη-Πέμπτη. Πιστεύω, πως τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα υπάρξει απόφαση. Δηλαδή με το τέλος του πρωταθλήματος».

Διαβάστε ακόμη...