«Δε χάνει ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη»

Απο inpaok.com: Ο Μαγκντί Τολμπά μίλησε για τον Δικέφαλο και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Πηγή: inpaok.com
«Δε χάνει ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη»

Ένας από τους κορυφαίους ξένους που φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΟΚ ήταν ο Μαγκντί Τολμπά. Ο Αιγύπτιος (ο οποίος είναι πλέον προπονητής στην πατρίδα του) μίλησε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης για τον Δικέφαλο και για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αρχικά τόνισε: «Παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα και μπορώ να πω ότι ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, όχι μόνο πέρσι που πήρε το νταμπλ, αλλά και φέτος. Πήρε τρία Κύπελλα και ένα πρωτάθλημα, ενώ έπρεπε να είχε πάρει και ένα ακόμη και έδειξε ότι πήρε τους τίτλους παίζοντας και καλή μπάλα. Τα πάει περίφημα και με την αλλαγή προπονητή έχει γίνει πιο επιθετική η ομάδα. Πιστεύω ότι δεν θα χάσει την Κυριακή στο ντέρμπι, γιατί και ο Ολυμπιακός δεν θα είναι φρέσκος, λόγω του ευρωπαϊκού αγώνα. Πάντα ο Ολυμπιακός είχε με το μέρος του την διαιτησία, ελπίζω να μην γίνει φέτος...».

Για την αγάπη του κόσμου του ΠΑΟΚ προς το πρόσωπό του είπε: «Ήρθε ο γιος μου στην Ελλάδα για διακοπές με την σύντροφό του και όταν γύρισε πίσω, μου είπε: Μπαμπά, τι κάνεις εδώ; Πήγαινε επάνω, εκεί σε λατρεύουν! Έτσι πήρα την απόφαση να έρθω στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση και συζήτησα με τον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο, ο οποίος μου έκανε μέσω του ΠΑΟΚ φυσικά, την πρόσκληση για να μείνω πολύ καιρό και ίσως για πάντα και όχι για τουρισμό, όπως ερχόμουν. Έτσι θα βγάλω πιο γρήγορα τη βίζα για να έρθω στην Ελλάδα και να δουλέψω εκεί ως προπονητής, εάν με επιλέξουν οι ομάδες...».

Για τις αναμνήσεις του από τα ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό είπε: «Θυμάμαι ότι παίζαμε ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην έδρα τους και βγήκαμε για ζέσταμα εμείς, ενώ εκείνη τη στιγμή μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο καμιά δυο χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού, τριγύριζαν γύρω από εμάς και μας έβριζαν, έλεγαν ότι "εδώ θα πεθάνετε" και άλλα σχετικά. Μπήκε η αστυνομία, με καθυστέρηση, αφού φώναξαν οι δικοί μας άνθρωποι και ο στόχος τους ήταν να μας φοβερίσουν, να μας τρομάξουν. Για κάποιους συμπαίκτες μου, τότε, τα κατάφεραν, γιατί ήταν ανύπαρκτοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτά δεν γίνονται τώρα, αλλά τα θυμάμαι και λέω πώς παίζαμε τότε τα ντέρμπι...»

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, μόνο καλά λόγια έχω να πω, πρέπει να κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν πάντα, να είναι κοντά στην ομάδα και να την σπρώχνουν για νίκες. Είναι οι καλύτεροι φίλαθλοι στην Ευρώπη και το έχουν αποδείξει τόσα χρόνια...»

Διαβάστε ακόμη...