ΠΑΟΚ: Ετοιμος ο Φερέιρα για προσθήκες και αφαιρέσεις στο ρόστερ

Απο ethnos.gr: Οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ επέστρεψαν χθες στο γήπεδο μετά από ένα διήμερο, με τις εξελίξεις να τρέχουν σε δυο μέτωπα.
Πηγή: ethnos.gr
ΠΑΟΚ: Ετοιμος ο Φερέιρα για προσθήκες και αφαιρέσεις στο ρόστερ


ΟΑμπέλ Φερέιρα βρέθηκε για πρώτη φορά χθες στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας. Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέλαβε τα ινία των νταμπλούχων Ελλάδος επί Ολλανδικού εδάφους και δεν είχε μέχρι τώρα την ευκαιρία να βρεθεί στη βάση του «Δικεφάλου του Βορρά». Τις προηγούμενες ημέρες ο Φερέιρα βρέθηκε στα πατρίδα του, σε ένα διήμερο που περιελάμβανε αρκετές εσωτερικές συζητήσεις, σε συνέχεια των όσων έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα, με την απόκτηση ενός ανασταλτικού μέσου να αποτελεί το κύριο ζητούμενο και τα χρονικά περιθώρια να λιγοστεύουν.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα προετοιμασίας για τις αναμετρήσεις της τρίτης προκριματικής φάσης του Champions League, ο ΠΑΟΚ καλείται – μέχρι τα τέλη της εβδομάδας – να προσθέσει στο έμψυχο δυναμικό του έναν ποδοσφαιριστή που να αγωνίζεται στη θέση «6», προκειμένου να υπάρχει χρόνος αφομοίωσης στο σύνολο μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Στη φιλική αναμέτρηση με αντίπαλο την Ουνιβερσιτατέα Κλουζ, την περασμένη Παρασκευή, ο Φερέιρα έδειξε έτοιμος να προσαρμοστεί στα αγωνιστικά δεδομένα που υπάρχουν, καθώς στο πρώτο φιλικό στο οποίο δεν χρησιμοποίησε διαφορετική 11άδα σε κάθε ημίχρονο αλλά προχώρησε σταδιακά σε αλλαγές, άρχισε να δείχνει το πρώτο σκέψης του στο δρόμο για τις επίσημες υποχρεώσεις του «Δικεφάλου του Βορρά».

Είναι δεδομένο πως ο 40χρονος τεχνικός θέλει να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ προς τη δική του αγωνιστική φιλοσοφία, όμως δείχνει να αντιλαμβάνεται την κατάσταση που επικρατεί, όντας έτοιμος να προσαρμοστεί και εκείνος στα δεδομένα που δημιουργούνται. Στη μέχρι τώρα προπονητική του πορεία ο Φερέιρα έχει αποδείξει πως δεν είναι δογματικός, έχοντας μια σειρά από εναλλακτικές τακτικές τις οποίες εφαρμόζει όταν διαπιστώνει πως δεν έχει τα αγωνιστικά «υλικά» για να προχωρήσει στην εφαρμογή του αρχικού του πλάνου.

Σε επίπεδο ονοματολογίας, αυτό του Ζοάο Παλίνια δεν έχει φύγει από την επικαιρότητα, όμως πλέον οι δυσκολίες που είχαν διαφανεί από τη πρώτη στιγμή και είχαν να κάνουν με τις απαιτήσεις της Μπράγκα για την διακοπή του δανεισμού του 24χρονου και την επιστροφή του στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, έχουν φέρει στο προσκήνιο και άλλα ονόματα. Ενα εξ αυτών συνδέεται με την Μπράγκα, αλλά και στους «ασπρόμαυρους» καθώς το όνομά του είχε καταγραφεί και τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο λόγος για τον Νίκολα Βούκσεβιτς, που τον περασμένο Αύγουστο παραχωρήθηκε από τη Μπράγκα στη Λεβάντε. Ο 27χρονος Μαυροβούνιος δεν «έδεσε» στην Ισπανική ομάδα, και είχε προταθεί στον ΠΑΟΚ στα μισά της περσινής σεζόν, όπως και τώρα. Στην Ισπανία καταγράφηκαν δημοσιεύματα σύμφωνα μ τα οποία ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρέθηκε ανάμεσα στις ομάδες που έδειξαν ενδιαφέρον για τον 23χρονο Αργεντινό μέσο Εμανουέλ Σετσίνι, ο οποίος ανήκει στη Μάλαγα και πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός στην Μπάνφιλντ, ομάδα από την οποία τον απέκτησαν οι Ισπανοί.

Την ίδια στιγμή, ο Φερέιρα ετοιμάζεται να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του σχετικά με τους ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν στην Ολλανδία αλλά θα κληθούν να αναζητήσουν νέα στέγη. Χθες, οριστικοποιήθηκε και το πρόγραμμα των φιλικών του δεύτερο σταδίου προετοιμασίας, με τις δυο πρώτες εκ των τεσσάρων αναμετρήσεων να γίνονται στο Βέλγιο. Η ομάδα του Φερέιρα θα αντιμετωπίσει στις 20/7 την Σιντ Τρούιντεν και στις 23/7 την Αντερλεχτ. Στις 27/7 οι «ασπρόμαυροι» θα δώσουν δυο φιλικά καθώς θα αντιμετωπίσουν την Αλ Ταβόν και την Φορούνα Σιτάρντ

Διαβάστε ακόμη...