Η στατιστική εικόνα του ΠΑΟΚ στον… δρόμο προς το αήττητο!

Από sfina.gr: Αρκετά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία προκύπτουν από τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ προς την κατάκτηση του τίτλου και την επιστροφή της ομάδας στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Πηγή: sfina.gr
Η στατιστική εικόνα του ΠΑΟΚ στον… δρόμο προς το αήττητο!

16 αναμετρήσεις δεν παραβιάστηκε η εστία του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα. Εκτός από το εν λόγω δεδομένο, εντύπωση παράλληλα προκαλεί το γεγονός ο Δικέφαλος δεν έχει δεχθεί πάνω από ένα γκολ στους υπόλοιπους αγώνες.

2700 λεπτά συμμετοχής κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν μετράν οι Χοσέ Κρέσπο και Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Τόσο ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός όσο και ο διεθνής τερματοφύλακας έχουν αγωνιστεί και στους 30 αναμετρήσεις, μην χάνοντας λεπτά από αυτά.

11 γκολ έχει σημειώσει η αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ, προσφέροντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του τίτλου. Πρώτος στη σχετική λίστας των σκόρερ της «οπισθοφυλακής» με πέντε τέρματα ο Αντρέ Βιεϊρίνια, ενώ ακολουθεί με τρία ο Λέο Μάτος.

9 φορές πανηγύρισε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός μάλιστα που κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου αποχώρησε με προορισμό την Αλ Ιτιχάντ, με τα γκολ του έδωσε αρκετούς στους «ασπρόμαυρους».

29 Συνολικά ποδοσφαιριστές έχει χρησιμοποιήσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου φέτος. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται ακόμα και ο Στέλιος Κίτσιου που αγωνίστηκε στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος πριν δοθεί δανεικός.

19 χρονών και τεσσάρων μηνών είναι ο μικρότερος ηλικιακά ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον Λευτέρη Λύρατζη που πέρασε ως αλλαγή στον εντός έδρας αγώνα επί του Πανιωνίου. Στον αντίποδα, βρίσκεται ο Στέλιος Μαλεζάς στην ηλικία των 34 ετών.

7 ασίστ έχει δώσει ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στους συμπαίκτες του για να στείλουν την μπάλα στα αντίπαλα δίκτυα. Με την εν λόγω επίδοση ο Ολλανδός «αρτίστας» βρίσκεται στη δεύτερη λίστα του σχετικού πίνακα όλου του πρωταθλήματος.

349 τελικές προσπάθειες έχει καταγράψει συνολικά ο ΠΑΟΚ. Από αυτά στα αντίπαλα δίκτυα κατέληξαν οι 66, με το σχετικό ποσοστό να ανέρχεται στο 0,1891. Αντίστοιχα ο Δικέφαλος δέχθηκε 226 τελικές, με το ποσοστό να βρίσκεται στο 0,0619.

3 τίτλους έφτασε με το πρωτάθλημα της φετινής σεζόν ο Ιβάν Σαββίδης. Ο «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής μετράει δύο Κύπελλα. Η αρχή έγινε τη σεζόν 2016/17, ενώ η συνέχεια δόθηκε την περσινή σεζόν.

16 διαφορετικές πατρίδες έχουν οι ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστική φέτος με την «ασπρόμαυρη» φανέλα. Την μεγαλύτερη εκπροσώπηση έχει η Βραζιλία με τέσσερις παίκτες, ενώ ακολουθεί οι Πορτογαλία και η Ισπανία με δύο.

10.837 η μικρότερη προσέλευση των οπαδών του ΠΑΟΚ στις εντός έδρας αναμετρήσεις. Οι εν λόγω «αρνητική» επίδοση σημειώθηκε στον αγώνα της 15ης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

5 sold out έχουν πραγματοποιήσει στο πρωτάθλημα ο κόσμος του συλλόγου. Αυτά έγινε στους αγώνες απέναντι σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Άρη, Ατρόμητο και Λεβαδειακό. Μάλιστα στο τελευταίο χρειάστηκαν λιγότερες από δύο ώρες προκειμένου να επιτευχθεί.

4 φορές έχει δει την κόκκινη κάρτα παίκτης του ΠΑΟΚ. Από αυτές η μια ήταν απευθείας, ενώ οι υπόλοιπες προήλθαν από διπλή κίτρινη κάρτα. Πρώτος στο συγκεκριμένο πίνακα είναι ο Λέο Ζαμπά με δύο αποβολές.

67 κίτρινες κάρτες έχουν μετρήσει οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου. Τις οκτώ από αυτές έχει δεχθεί ο Λέο Μάτος, με τους Αντρέ Βιεϊρίνια και Εβγέν Σάκχοφ να ακολουθούν με έξι.

5 τίτλους μέχρι στιγμής έχει στην προπονητική του καριέρα ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει πανηγυρίσει ένα κύπελλο Ελλάδος, ένα πρωτάθλημα Ρουμανίας, δύο κύπελλα Ρουμανίας και ένα κύπελλο Κατάρ.

10 τίτλους έχει στο παλμαρέ του ο Πόντους Βέρνμπλουμ. Ο Σουηδός μέσος αποτελεί με διαφορά τον ποδοσφαιριστή με τους περισσότερους τίτλους στο ρόστερ του ΠΑΟΚ.

8 χαμένους βαθμούς μετράει στο φετινό πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Αυτή προήλθαν από τις τέσσερις ισοπαλίες που έχει η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθεί και το -2 με το οποίο ξεκίνησε την σεζόν ο Δικέφαλος.

18 δανεικούς έχει τη φετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ. Από αυτούς οι περισσότεροι αγωνίζονται σε ομάδες της πρώτης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τελευταίος εξ αυτών είναι ο Αμρ Ουάρντα, ο οποίος δόθηκε στον Ατρόμητος, προκειμένου να προστεθεί στους Χατζηισαΐα και Κουλούρη.

214 ημέρες έχει μένει στην κορυφή ο ΠΑΟΚ. Η αρχή έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου μετά την πέμπτη αγωνιστική και την εκτός έδρας επικράτηση επί του Ολυμπιακού. Έκτοτε ο Δικέφαλος διατηρήθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αυξάνοντας μάλιστα και τη διαφορά από τους διώκτες του.

9 συνεχόμενες νίκες είναι το μεγαλύτερο σερί που κάνει ο ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα. Το εν λόγω σερί πραγματοποιήθηκε από τις 11 Νοεμβρίου (τρίποντο επί του Παναιτωλικού) μέχρι τις 30 Ιανουαρίου (νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα).

15 φορές έχει τιμωρηθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League o ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Από τις τιμωρίες από το ταμείο του Δικεφάλου βρήκε συνολικά το ποσό των 343.600 ευρώ.

15 διαφορετικούς ΜVP έχουν αναδείξει οι οπαδοί της ομάδας, μέσω των σχετικών ψηφοφοριών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια σε χρονιάς στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου. Τη μερίδα του λέοντος έχουν οι Αλέξανδρος Πασχαλάκης και Τσούμπα Άκπομ με πέντε βραβεία, έκαστος.

8 φορές κάποιος ποδοσφαιριστής της ομάδες έχει ψηφιστεί από το φιλοθεάμων ελληνικό κοινό ως ο κορυφαίος της αγωνιστικής στην σχετική ψηφοφορία που διοργανώνεται από το συνδρομητικό κανάλι. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Πρίγιοβιτς (2), Πασχαλάκη (3), Ζαμπά (1) και Βιεϊρίνια (2).

3 ποδοσφαιριστές από αυτούς που έχουν αγωνιστεί στους αγώνες πρωταθλήματος προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Δημήτρη Πέλκα, Στέλιο Κίτσιου και Λευτέρης Λύρατζης. Σε αυτούς θα μπορούσε να προστεθεί ο Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης, ο οποίος ωστόσο έχει συμμετοχές μόνο στο θεσμό του Κυπέλλου.

9 τρόπαια συμπληρώνει ο ΠΑΟΚ με το φετινό πρωτάθλημα. Ο Δικέφαλος στην μακρά ιστορία του έχει πανηγυρίσει άλλες δύο φορές τον τίτλου του πρωταθλητή (1975-76, 1984-85) και έξι (1971–72, 1973–74, 2000–01, 2002–03, 2016–17, 2017–18) φορές το Κύπελλο Ελλάδος.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...