«Κώδικας» Λουτσέσκου

Από sfina.gr: Ο 50άρης, πλέον, Ραζβάν Λουτσέσκου είναι από τους πιο «παρεξηγημένους» προπονητές στην Ελλάδα.
Πηγή: sfina.gr
«Κώδικας» Λουτσέσκου

Σήμερα έχει την τιμητική του, λόγω γενεθλίων και είναι αφορμή με την επίκληση της λογικής να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα...

Ο παρορμητικός και εκρηκτικός χαρακτήρας του, ίσως επειδή... φοράει συνέχεια σκούφο, αλλά πιθανότατα και επειδή είναι Ρουμάνος Βαλκάνιος και όχι διάσημος Ευρωπαίος ή Λατίνος, είναι στοιχεία που ανατροφοδοτούν μία διαρκή και υποβόσκουσα αμφισβήτησή του, ακόμα και όταν καταφέρνει σχεδόν το ακατόρθωτο...

Οδηγεί εκ του ασφαλούς τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος μετά από 34 ολόκληρα χρόνια, το οποίο, μάλιστα, θα ήταν το δεύτερο συνεχόμενο, εάν πέρυσι δεν χάνονταν ο τίτλος στις δικαστικές αίθουσες.

Εάν ο δικέφαλος ολοκληρώσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος και κατακτήσει και το κύπελλο φέτος, ο Λουτσέσκου, με βάση τα αποτελέσματα στον αγωνιστικό χώρο, δηλαδή, στον μοναδικό τομέα ευθύνης του, θα έχει πάρει δύο νταμπλ με τον ΠΑΟΚ μέσα σε δύο χρόνια! Απίστευτο επίτευγμα, εάν αναλογιστεί κανείς, πως ο δικέφαλος δεν έχει ακόμα κανένα νταμπλ στο παλμαρέ του.

Για να τελειώνουμε... Είτε αρέσει σε πολλούς, είτε όχι, ο Λουτσέσκου είναι χαρισματικός ηγέτης, εξαιρετικός διπλωμάτης στις σχέσεις του με παίκτες και συνεργάτες, οργανωτικός νους, άριστος γνώστης του ποδοσφαίρου και ο άνθρωπος που εγκαθίδρυσε στα αποδυτήρια της Τούμπας τον «κώδικα Λουτσέσκου», που στηρίχθηκε στο τρίπτυχο της επιτυχίας: αλληλοσεβασμός, επαγγελματισμός και ομαδικότητα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμη...