Οι «διπλοί πράκτορες»!

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League και θέλει μόνο νίκη για να «πατήσει» κορυφή, όντας μάλιστα μόνος πρώτος μετά την απώλεια του Ατρόμητου στην Νέα Σμύρνη.
Πηγή: inpaok.com
Οι «διπλοί πράκτορες»!

Τους δυο σημερινούς «μονομάχους» τους ενώνουν αρκετά πρόσωπα, που στην πορεία των περασμένων ετών φόρεσαν τόσο την ασπρόμαυρη, όσο και την πράσινη φανέλα.

Από τον Αρβανίτη, στον Ασλανίκη και τους Αναστασιάδη, Δημόπουλο, μέχρι στους Παντελή Κωνσταντινίδη, Δημήτρη Σαλπιγγίδη και Νίκο Καρέλη, 40 ποδοσφαιριστές έκαναν το δρομολόγιο ανάμεσα στις δυο ομάδες, έστω και με ενδιάμεσες «στάσεις».

Πολύκροτη φυσικά ήταν η υπόθεση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, που το καλοκαίρι του 2006 αποχώρησε με προορισμό τον Παναθηναϊκό και στην θέση του, πέρα από τα οικονομικά ανταλλάγματα, ήρθαν και οι Χαραλαμπίδης, Τσίγκας και Τόργκελε.

Στο υπάρχον ρόστερ των ομάδων, τέσσερις ποδοσφαιριστές έχουν αγωνιστεί και στους δυο «μονομάχους», και μόλις ένας από το «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο.

Ο λόγος για τον Νίκο Καρέλη, που δεν συμπεριελήφθη στην αποστολή από τον Ράζβαν Λουτσέσκου.

Αντιθέτως, στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού υπάρχουν τρεις με «ασπρόμαυρο» παρελθόν. Ο Έργκους Κάτσε, που επιστρέφει ως αντίπαλος στην Τούμπα, όπως και ο Αχιλλέας Πούγγουρας, που το περασμένο καλοκαίρι δόθηκε με ελεύθερη μεταγραφή στους «πράσινους».

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Φάνης Τζανδάρης που ξεκίνησε από τον ΠΑΟΚ και με ενδιάμεση στάση τον Ολυμπιακό, κατέληξε στον Παναθηναϊκό.

Διαφορετική είναι η περίπτωση του Γιώργου Δώνη, που σαν ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε μόνο στους «Πράσινους» αλλά ως προπονητής έκατσε και στον πάγκο του Δικεφάλου.

Αναλυτικά, οι 40 «διπλοί πράκτορες» του ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκός:

Αρβανίτης, Μπέλλης, Ασλανίδης, Τερζανίδης, Αναστασιάδης, Χρ. Δημόπουλος, Καραγεωργίου, Θ. Δημόπουλος, Μαραγκός, Φρατζέσκος, Ολιβάρες, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Π. Κωνσταντινίδης, Μάρκος, Βόκολος, Γ.Σ. Θεοδωρίδης, Σαλπιγγίδης, Κ. Χαραλαμπίδης, Τόργκελε, Τσίγκας, Χριστοδουλόπουλος, Μελίσσης, Χαλκιάς, Δάρλας, Μουν, Φερνάντες, Βιτόλο, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάμπρου, Σπυρόπουλος, Νίνης, Δημ. Παπαδόπουλος, Σίλνεντφελντ, Κάτσε, Τζανδάρης, Καρέλης, Πούγγουρας, Μυστακίδης.

Διαβάστε ακόμη...